Gelişmeler nasıl devam ediyor musunuz?
Evet, tedaviye devam ediyorum.
4,5 ay oldu ve gelişim gözlemleyemiyorum maalesef. Belki vertex bi tık hareketlenmiş olabilir. Ama şakak bölgesinde şunu farkettim, mart ayındaki bi fotoda gözüken şakaktaki minik tüyleri, şu an kaybetmiş durumdayım maalesef.
Bunun sebebi, bu 4-5 aylık süreçte rogaine foam yerine, minoxil forte geçişte saç dökülmem artmıştı. Bunu minox döngüsüne bağlıyordum ama rogaine ve minoxil forte kalite farkı olabileceği gibi bir soru işareti de kafamda oluştu.
Sorunun bundan dolayı olabileceğini düşünerek, 2 haftadır rogaine foam’a döndüm.
Tepe bölgesinde aralarda, yeni çıkıyormuş gibi gözüken irili ufaklı epeyce tel de var. Bunların kalınlaşmas olasılığıı sadece ümidimi biraz canlı tutuyor. Bu sebeple, her gün finas yerine ise, 1 gün finas 1 gün dutas şeklinde dönüşümlü kullanıma geçtim.
Bakalım birkaç içinde toparlarsa toparlar, toparlamazsa da, total tedaviyi 8-10 aya tamamlayıp, aklıma yatacak bir ekimci bulabilirsem, saç ektirme seçeneğine yöneleceğim.
Donörüm zayıf ve zayıflayan çok saçımın olması sebebiyle, ekim çok başarılı olmaz diye tahmin ediyorum. Forumdaki benzer gözlemlerim bu şekilde. Tedaviden ümidi kestiğim zaman, ufaktan saç ekimcileri gezmeye başlayacağım.
Yanetki konusuna gelirsek ise, yanetkileri çok ciddi olmasa da, hissediyorum maalesef. Misal evli olsam, mahçup olabileceğim zamanlar olabilir. Dalgınlık konusu bi tık daha hissedilir gibi geliyor bu aralar. Ayrıca spor salonları açıldıktan sonra bir aydır düzenli spora döndüm fakat, pandemi ve tedavi öncesindeki ağırlıklara erişemiyorum, o kondisyon eğey azalmış. Bu konuda kendimi rahat hissetmediğimi söylemeliyim. Sebebi belki aylar süren spor yapmama, eve kapanma olabilir, düzenli spora devam edeceğim. Bakalım artık kısmet.
Bakalım, 3-4 ay içinde minoxil değişkliği ve dutas agresifliği iş görürse görür, değilse, çok umutlu değilim artık, yakabilirim gemileri.