Herkese selamlar ve güzel bir hafta sonu diliyorum öncelikle. Bugün 1. ayımı doldurdum. Ekim bölgesi hariç traş makinesi ile 1 ve 2 numara olmak üzere saçlarımı kendim traş ettim ☺️
Şimdi şu konular ile ilgili değerli görüşlerinize ihtiyacım var:
1- Öncelikle donör bölgem nasıl sizce? Bana hala ekim sonrası gibi kök alınan bölge çerçeve şeklinde belli oluyor gibi geldi. Bu normal mi bu süre zarfında? Zamanla hiç belli olmayacak gibi eskisi gibi olur mu?
2- Ekim bölgesini yukarıdan aşağıya yani saç uzama yönüne doğru parmaklarım ile masaj yaparak yıkamaya çalışıyorum. 1 ay geçmiş olmasına rağmen yanmalar ve ağrılar oluyor. Bu da normal midir? Normalse bu aşamada ne zaman eski haline döner?
3- Donör bölgesi ara ara kaşınıyor gibi kaşıdığınızda ise sanki sivri sinek ısırığı gibi devamlı kaşınmayı istiyor. Zor durduruyorum kendimi. Ekim bölgesinde de benzer şeklinde oluyor ancak kaşıma değil de bu sefer taze yara gibi yanma şeklinde oluyor. Bu 1 aylık süre göz önünde bulundurulduğunda bu da normal midir? Normalse takriben ne zaman geçer bu sıkıntılarım?
4- Ekim bölgesindeki kafa derisi böyle pürüzsüz değil de pütürlü gibi. Bu da normal midir? Normalse ne zaman geçer?
Ekte, 1 aylık sürenin sonundaki fotoğraflarımı veriyorum. Cevaplarınız ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Selam Mühendiscan,
1-Donör iyi, toparlanma yolunda, eskisi gibi olmaz ama kapanır yan saçlarla.
2-Ekim alanı henüz hassas 3 aya düzelir.
3-Avıç içinle şamarla hafif hafif, altta hareket var, donörü kaşı zedelemeden normal süreç şok sonrası.
4-Kanal açıldı o kadar delik açıldı, sonuçta cerrahi operasyon yani ameliyat. 90 güne kızarıklıl vs gider saçlar çıktıkça deri toparlar 6 ayda tertemiz.