Gönderen Konu: Saçımdaki Saçmalık Lütfen Yardım  (Okunma sayısı 2028 defa)

Saçımdaki Saçmalık Lütfen Yardım
« : 17 Mayıs 2020, 07:17:59 »
Bu sitedeki herkesin yorumuna ve düşüncesine saygım var. Öncelikle 27 yaşındayım ve saçlarımdan dolayı çok kötü bir psikolojik süreçten geçiyorum. Tecrübelerinizden yararlanarak cevaplamanızı istediğim sorularım var. Ve dertleşmek istediğim konular var.

Ne olduysa şu son 2 yılda oldu. Aslan yelesi gibi saçlar 2 yılda nasıl bu hale geldi anlamadım.
Bugüne kadar hergün düzensiz yıkıyorum diyemi, yoksa hiç bakım yapmadan üstün körü yıpratıyorum diyemi böyle oldu bilmiyorum.
Sülalemde kel yok. Genetik olma ihtimalinin çok düşük olduğunu düşünüyorum.
Hikaye aslında şöyle. Koronadan dolayı saçları kazıttım. Saçlarım uzunken tepemde seyrekliğin olduğunu biliyordum ama hiç belli etmiyordu. Uzundan kastım ekte var. şuan saçlarım kısayken gördüğüm manzara beni şok ediyor. Saçlarım 1 günde yağlanır. Bende hergün özellik şu son zamanlarda titiz bir şekilde yıkarım. Yağlıyken güneş ışığının altında kafam bildiğin yolunmuş tavuk derisi gibi oluyor. Yani sanki birileri saçımı yolmaya çalışmış gibi bir görüntü var. Hiç genetik dökülmeye benzemiyor.

Ama enteresan bir şekilde saçımın ön çizgisinde hiçbir sorun yok. Saçımın ön bölgesi sık ve açılma yok. Donör bölge halen aslan yelesi gibi. Ve saçlarım çok ama çok hızlı uzuyor. Ama gel görki verteks bölge mahvolmuş. Bana hiç genetik dökülme gibi gelmiyor. fotoğrafları eke koyucam lütfen yol gösterin bu kardeşinize. Çaresiz kaldım.
Şampuan araştırıyorum yorumlarda kullanma dahada döker diyorlar. İlaç bakıyorum bırakınca dökülür dikkat et diyorlar.
Sabahları yastıkta 5 6 saç teli oluyor. Onlarda kırılmış yatarken( 1 2 tanesi kırılmadan dökülmüş oluyor). elimi saçıma atınca 1 2 tel kesin geliyor. Duşta yıkama kurutma derken 20 30 tel gidior. Kısaca günde 40 50 saç kaybediyorum gibi.

ayrıca ben Günde 100-150 saç dökülmesi normal genel kanısına inanmıyorum. Zaten 100.000 saç var insan kafasında. günde 100 saç yılda 30.000 saç yapar. Bu hesapa göre 3 yılda saç kalmaz. Dökülenin yerine çıkan 3 6 ay sonra felan geliyor.

Soru 1) sizce önler bu kadar normalken verteksin açılması genetik olabilir mi?

Soru 2) Saçları bu kadar hızlı uzayan birinin kel kalma ihtimali nedir?

Soru 3) Saçı hızlı uzayan birinin dökülen saçlarının yerine yenisi çıkar mı?

Soru 4) Kafam çok küçüktür. Hatta o kadar küçüktürki Donör bölge ilerde vertekse 63637228 greft çıkarır
çok şükür. Bu greftler tutar mı?

LÜTFEN TECRÜBELERİNİZİ BENİMLE PAYLAŞIN DERTTAŞLAR.

Ynt: Saçımdaki Saçmalık Lütfen Yardım
« Yanıtla #1 : 17 Mayıs 2020, 07:29:02 »
Kestirmeden önceki karşıdan görünüşünü atmayı unuttum

My Precious

• Hero Member
« Yanıtla #2 : 17 Mayıs 2020, 10:23:33 »
Saç çizginde dökülme yok.Klasik seyrelme tipi.Tedavi olarak finasteride var dht hormonunu baskılar saç canlandırır ama yan etkileride var(Bazılarında hiç olmaz bazıları tek haptan kafayı yer yan etki görür).
Ha dersen fin kullanmam o zaman ekim yaptır derim.Sonuçta saç çizgin düzgün

Karakutu

• Hero Member
« Yanıtla #3 : 17 Mayıs 2020, 12:22:46 »
Vertexe işin ehli birine 3000 köklük bir sıklaştırma ile sorularının üzerine bir çizik çekersin.  Yaşında iyi saçlarında. Hiç düşünme ektir.

« Yanıtla #4 : 17 Mayıs 2020, 20:29:41 »
Peki saçımın hızlı uzaması olumlu bir gelişme mi?
Birde 1 haftadır loreal paris 3x direnç kullanıyorum ve felaket kaşındıeuyor

MURAT K.

• Sr. Member
« Yanıtla #5 : 18 Mayıs 2020, 21:43:56 »
Reklam ürünü o, bok atmıyorum ama faydasını gördüm duyana rastlamadım. Eğer dökülmen mevsimsel, gıda eksikliği ya da stres kaynaklıysa xpecia, kerozan, solgar tarzı vitaminler işini görür. Fakat genetik dökülmeyse finasterid almalısın. Bence ilk önce doktora gidip değerlerine baktırman lazım, dökülmenin neden kaynaklı olduğunu öğrenip ona göre ürün kullanman mantıklı olacaktır. Ekim için erken olduğunu düşünüyorum, girme şimdilik o toplara

Matthews

• Full Member
« Yanıtla #6 : 18 Mayıs 2020, 22:15:42 »
Finas verteks bölgesini toparlar yanında ek takviyeyle mükemmel olur önce bi doktara danış arkadaşın dediği gibi

« Yanıtla #7 : 19 Mayıs 2020, 03:16:04 »
Finastiride kullanmak için doktora gideyim mi?
Eczaneden kendim alıp forumdaki yorumlara göre kullanmamda sorun olur mu

« Yanıtla #8 : 19 Mayıs 2020, 03:17:18 »
Finastiride kullanmak için doktora gideyim mi?
Eczaneden kendim alıp forumdaki yorumlara göre kullanmamda sorun olur mu

Finastiride yan etkisi kalıcı oluyor mu (ereksiyon tarzı yan etiklerden bahsediyorum)
Birde sürekli kullanım gerekiyor mu?

Siddhartha

• Hero Member
« Yanıtla #9 : 19 Mayıs 2020, 09:40:59 »
Sonucta kullanacagin bir ilac oldugu icin doktor kontrolunde almanda fayda var.
yan etkisi olmaya da bilir kullanmadan bilemezsin.
Everybody needs somebody to love
Everybody needs somebody to hate

Cassowary

• Sr. Member
« Yanıtla #10 : 19 Mayıs 2020, 10:16:08 »
Hocam,dilimin döndüğünce suallerine cevap vereyim
Sizde an basit tanım ile , Zidane tarzı dökülme var

1.sorunuzun cevabı,evet genetik.
2 ve 3.sorularınızın cevabı, 1.si Genetik olduğu için cevaplanmasının manası yok.

Tabloda Pattern 3, Class 3./4. evredesiniz.
Yaşınızdan ötürü Pattern 3, Class 5 6 7'ye evrilmeniz süpriz olmaz.
Nakil düşünceniz var ise ,ihtimal dahilinde planlamada buna dikkat ediniz.

Geçmiş olsun.

Edit:Dahiliye biriminde tetkitlerinizi yaptırınız,aklınızda soru işareti kalmasın.

« Son Düzenleme: 19 Mayıs 2020, 14:33:33 Gönderen: Cassowary »

zalimmemo

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #11 : 20 Mayıs 2020, 18:47:45 »
Öncelikle geçmiş olsun inşallah bir çare bulabilirsin

hyperKel

• Hero Member
« Yanıtla #12 : 20 Mayıs 2020, 20:44:58 »
kafanın tam ortasına boş vakitlerinde masaj yap ayrıca düzgün bir takviye başla kerozan bu konuda iyi .
benim böyle bir dökülmem olsaydı kesin botoks yaptırırdım bence sende araştır kafana yatarsa dene.

« Yanıtla #13 : 22 Mayıs 2020, 02:21:00 »
Hocam,dilimin döndüğünce suallerine cevap vereyim
Sizde an basit tanım ile , Zidane tarzı dökülme var

1.sorunuzun cevabı,evet genetik.
2 ve 3.sorularınızın cevabı, 1.si Genetik olduğu için cevaplanmasının manası yok.

Tabloda Pattern 3, Class 3./4. evredesiniz.
Yaşınızdan ötürü Pattern 3, Class 5 6 7'ye evrilmeniz süpriz olmaz.
Nakil düşünceniz var ise ,ihtimal dahilinde planlamada buna dikkat ediniz.

Geçmiş olsun.

Edit:Dahiliye biriminde tetkitlerinizi yaptırınız,aklınızda soru işareti kalmasın.

çok teşekkür ederim. Böyle bir tablo ve dökülme tarzı olduğunu bilmiyordum. Açıkcası morelimde çok bozuldu.
Peki sizce nasıl bir önlem almalıyım. Saç ekimi için hangi zamanı beklemeliyim?

« Yanıtla #14 : 23 Mayıs 2020, 02:41:10 »
kafanın tam ortasına boş vakitlerinde masaj yap ayrıca düzgün bir takviye başla kerozan bu konuda iyi .
benim böyle bir dökülmem olsaydı kesin botoks yaptırırdım bence sende araştır kafana yatarsa dene.

Botoks konusunu araştırdım. Kullanmayı bıraktıktan sonra hızlı dökülme söz konusu olabilir mi?

Facebook Twitter Instagram