Merhabalar arkadaşlar, siteyi çok yeni keşfettim. Uzun zamandır aklımda saç ektirme konusu vardı fakat cesaret edemiyordum. Burada deneyimlerini paylaşan arkadaşları görünce bende kesin olarak saç ektirmeye karar verdim. Öncelikle sizlere durumu anlatarak düşüncelerinizi almak istiyorum.
Aşağıya saçımın en güncel halini ek olarak bırakıyorum. Yaşım şu an 26 ve saçlarım dökülmeye 19 yaşında başladı. Lise boyunca dökülmeler vardı ama herkeste olabilecek düzeydeydi ve o zamanlar aldırış etmiyordum. 19 yaşına gelip üniversite sınavına hazırlandığım dönemde dökülmeler artmaya başladı 22 yaşında iken artık gözle görülecek seviyede tepe kısmında açılmalar oluştu ve bu açılma 26 yaşına kadar devam etti.
Anlattığım duruma ek olarak saç dökülmesi ailemde genetik diyebilirim. Babam, amcam, dedem hepimiz aynı dertten muzdaripiz fakat yaş olarak en erken dökülme sıkıntısını yaşayan benim. Dökülmeye başladığını hatırladığım ilk günden bugüne kadar geçen süreçte bazı ciddi stres yaşadığım hayat tecrübelerim oldu. Bu stresin dökülmeyi arttırmış olduğuna eminim. Genel olarak kan değerlerimde ve vitaminlerimde bir eksiklik gibi şikayetim yok. Fakat şöyle bir durum var saçlarımın dökülmeye başladığı andan itibaren vücudumun bel omuz gibi bölgelerinde kıllanmalar baş gösterdi. Hormonal olarak bir sıkıntı mı bilmiyorum fakat gerçekten hem saç dökülmesi hem bu kıllanma durumu gerçekten çok rahatsız edici.
Yaklaşık 1.5 sene önce saç ekimi ile uğraşan bir doktor tanıdık ile yaptığımız konuşmada erkek tipi saç dökülmesi olduğunu ektirmek istersem yaşım (25) dolayısıyla iyi verim alabileceğimi söyledi. O zaman bulunduğum durum itibariyle çok müsait değildim fakat şimdi ciddi bir şekilde ektirmeye sıcak bakıyorum. Sizlerin de fikrini merak ediyorum. Şimdiden cevap yazacak herkese teşekkürler.