Gönderen Konu: Yaş 26 Tüm düşüncelerinizi bekliyorum.  (Okunma sayısı 2763 defa)

bymemin

• Yeni üye
  • *
Yaş 26 Tüm düşüncelerinizi bekliyorum.
« : 17 Mayıs 2020, 04:09:07 »
Merhabalar arkadaşlar, siteyi çok yeni keşfettim. Uzun zamandır aklımda saç ektirme konusu vardı fakat cesaret edemiyordum. Burada deneyimlerini paylaşan arkadaşları görünce bende kesin olarak saç ektirmeye karar verdim. Öncelikle sizlere durumu anlatarak düşüncelerinizi almak istiyorum.

Aşağıya saçımın en güncel halini ek olarak bırakıyorum. Yaşım şu an 26 ve saçlarım dökülmeye 19 yaşında başladı. Lise boyunca dökülmeler vardı ama herkeste olabilecek düzeydeydi ve o zamanlar aldırış etmiyordum. 19 yaşına gelip üniversite sınavına hazırlandığım dönemde dökülmeler artmaya başladı 22 yaşında iken artık gözle görülecek seviyede tepe kısmında açılmalar oluştu ve bu açılma 26 yaşına kadar devam etti.

Anlattığım duruma ek olarak saç dökülmesi ailemde genetik diyebilirim. Babam, amcam, dedem hepimiz aynı dertten muzdaripiz fakat yaş olarak en erken dökülme sıkıntısını yaşayan benim. Dökülmeye başladığını hatırladığım ilk günden bugüne kadar geçen süreçte bazı ciddi stres yaşadığım hayat tecrübelerim oldu. Bu stresin dökülmeyi arttırmış olduğuna eminim. Genel olarak kan değerlerimde ve vitaminlerimde bir eksiklik gibi şikayetim yok. Fakat şöyle bir durum var  saçlarımın dökülmeye başladığı andan itibaren vücudumun bel omuz gibi bölgelerinde kıllanmalar baş gösterdi. Hormonal olarak bir sıkıntı mı bilmiyorum fakat gerçekten hem saç dökülmesi hem bu kıllanma durumu gerçekten çok rahatsız edici.

Yaklaşık 1.5 sene önce saç ekimi ile uğraşan bir doktor tanıdık ile yaptığımız konuşmada erkek tipi saç dökülmesi olduğunu ektirmek istersem yaşım (25) dolayısıyla iyi verim alabileceğimi söyledi. O zaman bulunduğum durum itibariyle çok müsait değildim fakat şimdi ciddi bir şekilde ektirmeye sıcak bakıyorum. Sizlerin de fikrini merak ediyorum. Şimdiden cevap yazacak herkese teşekkürler.

Karakutu

• Hero Member
Ynt: Yaş 26 Tüm düşüncelerinizi bekliyorum.
« Yanıtla #1 : 17 Mayıs 2020, 04:26:59 »
Sadece vertexemi düşünüyorsun ekimi. Ensenin ve ön tarafın resimlerinide atarsan daha sağlıklı yorumlar yapılabilir.

Ama saçların çok ince ve güçsüz görünüyor. Yaşında ekim için uygun sayılır ama senin yerinde olsam bir iki sene beklerim ve medikal tedaviyle saçları güçlendirip ekim yaptırırım.

bymemin

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #2 : 17 Mayıs 2020, 04:42:25 »
Evet sadece vertex düşünüyorum ekim için. En kısa zamanda diğer kısımların fotoğrafını çekip burada paylaşacağım. Fakat aklınızda oluşması için ense kısmı ve ön taraf saçlarım daha sağlam.

Tavsiyeni dikkate alacağım. Medikal tedavi olarak önerebileceğiniz yöntem var mı? Kullanıp memnun kaldığınız ya da etrafınızdan duyduğunuz bir ürün önerisi çok işime yarayabilir. Son olarak yerinde olsam bir iki sene beklerim demişsiniz. Saçların tam olarak dökülmesini bekleyip daha sağlıklı bir ekim için mi beklemeyi öneriyorsunuz?

Karakutu

• Hero Member
« Yanıtla #3 : 17 Mayıs 2020, 04:57:43 »
Ilaç takviyesi olarak Proscar veya Propecia ( ikisininde içeriği aynı) yan etkilerini araştırıp en az 6ay kullanabilirsin. Yok yan etkisi olur dersen vitamin olarak  expicia veya biotin alabilirsin.

Bekle dememin nedeni takviyelerle saçların güclenmiş olarak ekimi yaptırırsın vede bu sürede dökülme haritan dahada netleşir.

KaNeM

• Full Member
« Yanıtla #4 : 17 Mayıs 2020, 05:02:43 »
Benimde durum birebir senle aynı bende 26 yaşındayım üniversite zamanlarında döküldü saçlarım dökülme şeklide seninkine benziyor ben 3 hazirana randevu aldım muayene için serkan aygına bakalım hayırlısı ben 2 sene kadar finasterid kullandım ama yan etkisini görmeye başlayınca bıraktım bilmiyorum belki bana öyle gelmiştir ama  3 4 aydır kullanmıyorum oh be dedim kullandığım dönemlerde sürekli olarak karamsar düşünme moral bozukluğu ve konuşurken kelimeleri yutma gibi sorunlarla karşılaştım bırakınca düzeldi ama bakalım ya her şeyin hayırlısı (propecia kullanırken çok dikkatli olun derim 2 sene kullanmış biri olarak söylüyom tabi herkezde aynı yan etkileri göstericek değil)

bymemin

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #5 : 17 Mayıs 2020, 05:16:53 »
Ilaç takviyesi olarak Proscar veya Propecia ( ikisininde içeriği aynı) yan etkilerini araştırıp en az 6ay kullanabilirsin. Yok yan etkisi olur dersen vitamin olarak  expicia veya biotin alabilirsin.

Bekle dememin nedeni takviyelerle saçların güclenmiş olarak ekimi yaptırırsın vede bu sürede dökülme haritan dahada netleşir.

Dediğin kafama yattı. İlaç takviyesinden oldum olası korkmuşumdur. Yan etkilerini az çok biliyordum şimdi tekrar okudum çok sıcak bakmıyorum. Fakat vitmain olarak önerdiklerine bakınca özellikle biotin açısında almaya karar verdim diyebilirim. Biotin eksikliğinin bir çok berlirtisini kendimde gördüm. Biotin eksikliği için yapılan herhangi bir test var mı? Önerilerin için teşekkürler.

bymemin

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #6 : 17 Mayıs 2020, 05:23:44 »
Benimde durum birebir senle aynı bende 26 yaşındayım üniversite zamanlarında döküldü saçlarım dökülme şeklide seninkine benziyor ben 3 hazirana randevu aldım muayene için serkan aygına bakalım hayırlısı ben 2 sene kadar finasterid kullandım ama yan etkisini görmeye başlayınca bıraktım bilmiyorum belki bana öyle gelmiştir ama  3 4 aydır kullanmıyorum oh be dedim kullandığım dönemlerde sürekli olarak karamsar düşünme moral bozukluğu ve konuşurken kelimeleri yutma gibi sorunlarla karşılaştım bırakınca düzeldi ama bakalım ya her şeyin hayırlısı (propecia kullanırken çok dikkatli olun derim 2 sene kullanmış biri olarak söylüyom tabi herkezde aynı yan etkileri göstericek değil)

Kaderlerimiz birmiş desene. Mesleğin nedir acaba merak ettim? Saç ekiminle alakalı durumu burdan paylaşacak mısın? Özellikle senin konunun takip etmek bana çok yol gösterecek düşüncesindeyim. Son olarak kullandığın finasterid bahsettiğin yan etkiler dışında cinsel açından herhangi bir probleme yol açtı mı?

heycorcverseneborc

• Full Member
« Yanıtla #7 : 17 Mayıs 2020, 14:12:09 »
Kardeşim DHT saç köklerini öldürürken diğer vücut kıllarını besler. Kafadan eksilen her kıl vücutta artan başka bir kıl demektir. Normal yani.

bymemin

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #8 : 17 Mayıs 2020, 14:25:12 »
Kardeşim DHT saç köklerini öldürürken diğer vücut kıllarını besler. Kafadan eksilen her kıl vücutta artan başka bir kıl demektir. Normal yani.

Dün konuyu açtıktan sonra biraz araştırma yaptım senin bahsettiğin durumla alakalı bir çok yazı okudum. Sen DHT için baskılayıcı ilaç kullandın mı ? Kullandıysan etkisini gördün mü?

KaNeM

• Full Member
« Yanıtla #9 : 17 Mayıs 2020, 15:38:45 »
Kaderlerimiz birmiş desene. Mesleğin nedir acaba merak ettim? Saç ekiminle alakalı durumu burdan paylaşacak mısın? Özellikle senin konunun takip etmek bana çok yol gösterecek düşüncesindeyim. Son olarak kullandığın finasterid bahsettiğin yan etkiler dışında cinsel açından herhangi bir probleme yol açtı mı?
Mesleğim bir firmanın teknik servisinde çalışıyom teknisyen olarak bi konu açmıştım profilimden bakabilirsin resim koydum saçların durumunu (finasterid cinsel yoldan beni etkilemedi ama dediğim gibi kullandığım dönemlerde sürekli olarak karamsar düşünme moral bozukluğu ve konuşurken kelimeleri yutma gibi sorunlarla karşılaştım ama bırakında geçti)

KaNeM

• Full Member
« Yanıtla #10 : 17 Mayıs 2020, 15:44:10 »
Bende uzun süredir yaptırmayı düşünüyordum baya araştırdım Serkan aygında karar kıldım 2 hafta senelik izine çıkıcam zaten 3 haziran muayene 4 haziran ekim 5 haziran pansuman diye konuştuk hayırlısı

bymemin

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #11 : 18 Mayıs 2020, 02:59:34 »
Mesleğim bir firmanın teknik servisinde çalışıyom teknisyen olarak bi konu açmıştım profilimden bakabilirsin resim koydum saçların durumunu (finasterid cinsel yoldan beni etkilemedi ama dediğim gibi kullandığım dönemlerde sürekli olarak karamsar düşünme moral bozukluğu ve konuşurken kelimeleri yutma gibi sorunlarla karşılaştım ama bırakında geçti)

Ünivertsite yıllarında dökülmeye başladı demiştin, bende mühendislik öğrencisiydim bölümün zor olması biraz stres yapmama sebeiyet verdi ondan senin mesleğini sormak istedim. Konuyu inceledim dostum tepe kısımlarımız benziyor fakat senin yanlar biraz daha dökülmüş bana göre. İnşallah dilediğin gibi verim alırsın baktığımda donör bölgen sağlam duruyor. Haziran ayında gelişmleri takip edicem.

bymemin

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #12 : 18 Mayıs 2020, 03:02:26 »
Bende uzun süredir yaptırmayı düşünüyordum baya araştırdım Serkan aygında karar kıldım 2 hafta senelik izine çıkıcam zaten 3 haziran muayene 4 haziran ekim 5 haziran pansuman diye konuştuk hayırlısı

Ek olarak sormak istediğim bir şey var. Finasterid kullandım demiştin. Kullanamaya nasıl başladın. Bir doktor tavsiyesi üzerine mi yoksa genel olarak okuduğun bilgilerden mi yola çıktın. Bu DHT için yada vitamin eksikliği için yapılması gereken testler var mı? Bu konularda pek bilgim yok bilgilendirirsen sevinirim.

KaNeM

• Full Member
« Yanıtla #13 : 18 Mayıs 2020, 03:49:11 »
Ek olarak sormak istediğim bir şey var. Finasterid kullandım demiştin. Kullanamaya nasıl başladın. Bir doktor tavsiyesi üzerine mi yoksa genel olarak okuduğun bilgilerden mi yola çıktın. Bu DHT için yada vitamin eksikliği için yapılması gereken testler var mı? Bu konularda pek bilgim yok bilgilendirirsen sevinirim.

Finasteridi kendi isteğimle başladım ama doktorada gitmiştim doktor bana minoxil önerdi ve finasterid gibi bi ilaçta olduğunu söylemişti. Herhangi bir test yapılıyor mu bilmiyorum ama erkek tipi saç dökülmesinin önüne geçebileceğin tek ilaç bence finasterid ama yan etkilerini araştır bende böyle bir yan etki gösterdi ama daha kötü yan etkilerinin olduğunda okumuştum. Saç dökülmesi genç yaşlarda ister istemez moral bozukluğuna ve özgüven eksikliğine neden oluyor kendimden biliyorum ama saçlarım düzelicek diye daha kötü bir sonuçla karşılaşma şansında olduğunu unutma bende o yüzden saç ektirmeye karar verdim. (xpecia diye bir ilaç varmış onun yan etkileri daha az deniliyor bi onu araştır istersen bende ekimden sonra onu kullanmayı düşünüyorum.)

bymemin

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #14 : 22 Mayıs 2020, 18:42:10 »
İyi forumlar arkadaşlar tekrar tekrar konu açıp forumu kirletmek istemedim. Eski açtığım konuya ekleme yapıyorum. Konuyu açtığım günler saçımı 0’a vurduğum için fotoğraf atmadım. Şimdi tekrar yorumlarsanız çok sevinirim. Sizce böyle bir saça nasıl bir ekim sağlıklı olur? Bu forumdaki konulardan anladığım kadarıyla benim saçıma tek ekim yetmeyecek gibi çünkü Vertex açıklığı bence çok büyük duruyor ama şöyle bir durum var iki ekimlik planlama içim yeterli donör bölge de yok gibi...
Sizce kaç greft alınabilir bu saçtan ekim için, yapılan ekim sağlıklı olur mu?

Bütün tecrübelerinize dayanarak yapacağınız yorumlar tavsiyeler için şimdiden teşekkür ederim.

Facebook Twitter Instagram