[url][img]Merhaba. Öncelikle herkese iyi ve sağlıklı akşamlar dilerim.
Malum eminim ki çoğunuz biliyorsunuzdur, kellik süreci başladığında kendimizi ilk olarak internette “kelliği nasıl önlerim?” “saçlarım çok dökülüyor, neden?” “saç dökülmesini nasıl önlerim?” gibi sorulara saatlerce cevap ararken bulabiliyoruz. İnternetten ümidi kestim ve son olarak şansımı burada deniyorum. Başlıktan da görüldüğü üzere henüz 18 yaşıma yeni girdim. Yaklaşık 8 ay önce sırtıma kadar uzun saçlarım vardı. 8 ay önce çok döküldüğü ve sıkıldığım için saçlarımı kestirdim. 1-2 ay boyunca saçlarım gayet normal bir şekilde ilerledi. Kısaydı ve dökülme neredeyse yoktu. 1-2 ay sonra saçlarım dökülmeye başladı ve 4-5 ay sonra açıklıklar görmeye başladım. Saçlarım zayıflamıştı ve gerçekten rahatsız edici derecede dökülüyordu. O zamanlar geleceğim için önemli bir sınava çalışıyordum ve stres dolu bir dönem geçirdim. 6-7. aya gelince saçımın sağ-ön kısmında neredeyse hiç saç kalmamıştı ve hiç olmadığı kadar seyrekleşmişti. Yanlarım ve arkalarım normal bir şekilde duruyordu lakin saçlarımın önleri ve tepesi seyrekleşmişti. (ss koyacağım) Karantina dönemine denk geldiğinden bir saç tıraş makinası sipariş ettim ve saçlarımı kestim. Ardından jiletle kazıdım. Şimdi saçlarım hafiften uzamaya başlıyor lakin ön ve tepelerde çıkmaya başlayan saçların aralarında halen boşluklar var. Yani yan ve arka taraflar gibi sık değil.
Dermatoloğa gitmek için karantinanın bitmesini bekliyorum ama gerçekten kafayı sıyıracağım. Bu kadar erken yaşta saçlarımı kaybetmek istemiyorum. Babamın, amcamın, dedemin saçları tepelerinden başlayarak dökülmüştü ama 30 yaşından sonra kel kalmaya başladılar. Danışmak istediğim şey şu, bu dökülmeyi önleyip saçlarımı uzatabilecek miyim? bazı yerlerde finasterid ve minoxil gibi ilaçların işe yaradığı yazıyor sizce ne kadar doğru?
Saçlarımın durumunu sırasıyla fotoğraf olarak koyuyorum.