Gönderen Konu: 18 Yaşında Saç Dökülmesi  (Okunma sayısı 4480 defa)

SestraLS

• Yeni üye
  • *
18 Yaşında Saç Dökülmesi
« : 16 Mayıs 2020, 23:36:14 »
[url][img]Merhaba. Öncelikle herkese iyi ve sağlıklı akşamlar dilerim.
Malum eminim ki çoğunuz biliyorsunuzdur, kellik süreci başladığında kendimizi ilk olarak internette “kelliği nasıl önlerim?” “saçlarım çok dökülüyor, neden?” “saç dökülmesini nasıl önlerim?” gibi sorulara saatlerce cevap ararken bulabiliyoruz. İnternetten ümidi kestim ve son olarak şansımı burada deniyorum. Başlıktan da görüldüğü üzere henüz 18 yaşıma yeni girdim. Yaklaşık 8 ay önce sırtıma kadar uzun saçlarım vardı. 8 ay önce çok döküldüğü ve sıkıldığım için saçlarımı kestirdim. 1-2 ay boyunca saçlarım gayet normal bir şekilde ilerledi. Kısaydı ve dökülme neredeyse yoktu. 1-2 ay sonra saçlarım dökülmeye başladı ve 4-5 ay sonra açıklıklar görmeye başladım. Saçlarım zayıflamıştı ve gerçekten rahatsız edici derecede dökülüyordu. O zamanlar geleceğim için önemli bir sınava çalışıyordum ve stres dolu bir dönem geçirdim. 6-7. aya gelince saçımın sağ-ön kısmında neredeyse hiç saç kalmamıştı ve hiç olmadığı kadar seyrekleşmişti. Yanlarım ve arkalarım normal bir şekilde duruyordu lakin saçlarımın önleri ve tepesi seyrekleşmişti. (ss koyacağım) Karantina dönemine denk geldiğinden bir saç tıraş makinası sipariş ettim ve saçlarımı kestim. Ardından jiletle kazıdım. Şimdi saçlarım hafiften uzamaya başlıyor lakin ön ve tepelerde çıkmaya başlayan saçların aralarında halen boşluklar var. Yani yan ve arka taraflar gibi sık değil. 

Dermatoloğa gitmek için karantinanın bitmesini bekliyorum ama gerçekten kafayı sıyıracağım. Bu kadar erken yaşta saçlarımı kaybetmek istemiyorum. Babamın, amcamın, dedemin saçları tepelerinden başlayarak dökülmüştü ama 30 yaşından sonra kel kalmaya başladılar. Danışmak istediğim şey şu, bu dökülmeyi önleyip saçlarımı uzatabilecek miyim? bazı yerlerde finasterid ve minoxil gibi ilaçların işe yaradığı yazıyor sizce ne kadar doğru?

Saçlarımın durumunu sırasıyla fotoğraf olarak koyuyorum.

Siddhartha

• Hero Member
Ynt: 18 Yaşında Saç Dökülmesi
« Yanıtla #1 : 17 Mayıs 2020, 00:21:26 »
Kardesim genetic dokulmen var. yasin itibari ile medical bir tedavi dusunmemelisin. Minox finas tarzi ilaclar sana ve yasina uygun degil.
Saclarini kisa tut 27-30 yaslarinda ekim dusunursun.
Yuzunu goremedim ama kafanin sekli guzel kisa da yakisir bence
Everybody needs somebody to love
Everybody needs somebody to hate

nickmickyok

• Sr. Member
« Yanıtla #2 : 17 Mayıs 2020, 00:59:57 »
En iyisi ilk aşamada doktoro gidip saç dökülmenin nerden kaynaklandığını bulmak gerek, evet genetik dökülme gibi duruyor ama vitaminsizlikte yanında beraber kombo yapıyor olabilir kardeşim. O yüzden sana doktora git demek şu aşamada boş bir tavsiye. Saçlarını kısa kestirmen güzel olmuş rahat rahat bakım yapabilirsin benim sana şuanlık tavsiyem kerozan tablet alıp onu içmen vitamin takviyesi olarak. Dışarıdan da internette var olan doğal saç maskesi kürlerini kafana uygulayabilirsin ve son olarakta babam kel olmasına rağmen dermoreller sayesinde adamın saçları çıktı diyebilirim tabi yanında mavi serumda kullanıyo ama bence asıl dalgayı dermoreller veriyo. Geçmiş olsun moralini bozma canını sıkma.

My Precious

• Hero Member
« Yanıtla #3 : 17 Mayıs 2020, 01:22:47 »
18 yaşında norwood  5.
Baba veya anne tarafında saç genetiği nasıl.
Arkanda incelme varmj yoksa hemen ekim yaptır bekleme dökülmen tamamlanmış olabilir.

SestraLS

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #4 : 18 Mayıs 2020, 00:04:16 »
Kardesim genetic dokulmen var. yasin itibari ile medical bir tedavi dusunmemelisin. Minox finas tarzi ilaclar sana ve yasina uygun degil.
Saclarini kisa tut 27-30 yaslarinda ekim dusunursun.
Yuzunu goremedim ama kafanin sekli guzel kisa da yakisir bence

Yanıtınız için çok teşekkür ederim. Burnum geniş ve büyük, kaşlarım da kalın olduğu için kelliği hiçbir şekilde kaldıramadığımı düşünüyorum. Bu durumu bu denli erken yaşadığım için de oldukça üzgünüm ama yapacak bir şeyim de yok. Bakalım saçsız bir şekilde yaşamaya devam edeceğim mecburen teşekkür ederim tekrardan.

SestraLS

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #5 : 18 Mayıs 2020, 00:07:37 »
En iyisi ilk aşamada doktoro gidip saç dökülmenin nerden kaynaklandığını bulmak gerek, evet genetik dökülme gibi duruyor ama vitaminsizlikte yanında beraber kombo yapıyor olabilir kardeşim. O yüzden sana doktora git demek şu aşamada boş bir tavsiye. Saçlarını kısa kestirmen güzel olmuş rahat rahat bakım yapabilirsin benim sana şuanlık tavsiyem kerozan tablet alıp onu içmen vitamin takviyesi olarak. Dışarıdan da internette var olan doğal saç maskesi kürlerini kafana uygulayabilirsin ve son olarakta babam kel olmasına rağmen dermoreller sayesinde adamın saçları çıktı diyebilirim tabi yanında mavi serumda kullanıyo ama bence asıl dalgayı dermoreller veriyo. Geçmiş olsun moralini bozma canını sıkma.

Korozan tablet öneriniz için teşekkür ederim, ben de çoğu vitamini barındıran bir takviye ilaç arıyordum. Ama tahlillerimi yaptırmadan ilaçlara başlamayacağım sanırım, karantina sürecinin biraz hafiflemesini bekliyorum dermatoloji randevusu için. Dışarıdan bakım yaparken genel olarak 2 günde bir sarımsak kürü, ve gün aşırı olarak badem yağı, d vitamini ve bepanthen ampülü ile bakım yapmaya çalışıyorum. Pek etkili olacaklarını düşünmüyorum ama en azından hiçbir şey yapmamaktan iyidir. Teşekkür ederim tekrardan cevabınız için.

SestraLS

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #6 : 18 Mayıs 2020, 00:10:54 »
18 yaşında norwood  5.
Baba veya anne tarafında saç genetiği nasıl.
Arkanda incelme varmj yoksa hemen ekim yaptır bekleme dökülmen tamamlanmış olabilir.

Anne tarafı hakkında bir bilgim yok lakin baba tarafında babam, amcam ve dedemin saçları 30 yaşından itibaren tepelerinden başlayarak dökülmüş. Şu an babam ve amcamın saçları var lakin tepeleri kel durumda.
Arka ve yan saçlarım tamamen sağlıklı bir şekilde duruyor. Norwood 5 tipi saç dökülmesi demişsiniz ilk defa duydum ve araştırdım biraz. 7000-9000 arası tel ekiyorlarmış norwood 5 tiplerinde. 18 yaşında pek normal değil sanırım bu tarz bir dökülme. Bakalım dermatolog randevumu aldıktan sonra doktorun dediklerine göre hareket etmeye çalışacağım. Çok teşekkür ederim cevabınız için.

davud123

• Sr. Member
« Yanıtla #7 : 18 Mayıs 2020, 03:34:39 »
Dostum aynı durumdan müstaripiz ama senin kafana uymuş gibi jellik

Gregor59

• Hero Member
« Yanıtla #8 : 18 Mayıs 2020, 03:50:43 »
.
Badem yağı, sarımsak yagi otu çöpü kaldırıp çöp kutusuna at ilk olarak. Zaten ise yaramayan şeyler,  yarayacak olsalar da şu andan itibaren yapacakları pek bir sey kalmamış. Kendini yıpratmaya değmez 2 gecede 1 sürmek beklemek yıkamak falan. Aileni de üzer böyle yapman bence.

Bence dökülmen tamamlanmis. Maddi durumuna gore, sac ekimi yaptirmalisin.

Spencer

• Hero Member
« Yanıtla #9 : 18 Mayıs 2020, 12:11:46 »
Ekim yaptıracaksan en az 3 yıl daha bekle, diğer arkadaşların aksine aktif olarak dökülmenin durduğunu düşünmüyorum. 3 yıl sonra katan rahat olur iyi bir ekimle daha mutlu olursun. Bu süre içinde medikal tedavi uygulamak veya uygulamamak sana kalmış. Para biriktir ve bu süre içinde ekim için geniş bir araştırma yap kendini iyi bir doktora emanet et
Alopexy t % 5 deri spreyi (%5 minoksidil) - Gün aşırı akşamları 8 fıs

Konazol şampuan - Haftada bir gün

Clear kömür içerikli şampuan

SestraLS

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #10 : 19 Mayıs 2020, 03:27:20 »
Ekim yaptıracaksan en az 3 yıl daha bekle, diğer arkadaşların aksine aktif olarak dökülmenin durduğunu düşünmüyorum. 3 yıl sonra katan rahat olur iyi bir ekimle daha mutlu olursun. Bu süre içinde medikal tedavi uygulamak veya uygulamamak sana kalmış. Para biriktir ve bu süre içinde ekim için geniş bir araştırma yap kendini iyi bir doktora emanet et

Yanıtınız için teşekkür ederim. Saç dökülmesinin tamamlanmasının genel olarak tepedeki tüm saçlar gittiğinde olduğunu sanıyordum. Yukarıda bahsettiğiniz “medikal tedavi” tam olarak neleri kapsıyor? Mezoterapi, PRP tarzı tedavileri mi?

SestraLS

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #11 : 19 Mayıs 2020, 03:29:35 »
Dostum aynı durumdan müstaripiz ama senin kafana uymuş gibi jellik

Teşekkür ederim görüşünüz için. Sizin ne zamandan beri dökülüyor? Psikolojik olarak nasıl başa çıkıyorsunuz durumla?

SestraLS

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #12 : 19 Mayıs 2020, 03:32:16 »
.
Badem yağı, sarımsak yagi otu çöpü kaldırıp çöp kutusuna at ilk olarak. Zaten ise yaramayan şeyler,  yarayacak olsalar da şu andan itibaren yapacakları pek bir sey kalmamış. Kendini yıpratmaya değmez 2 gecede 1 sürmek beklemek yıkamak falan. Aileni de üzer böyle yapman bence.

Bence dökülmen tamamlanmis. Maddi durumuna gore, sac ekimi yaptirmalisin.

Teşekkür ederim yanıtınız için. Evet, ne yazık ki işe yaramıyorlar ama hiçbir şey yapmadan direkt olarak bu durumu kabullenmek de biraz zoruma gidiyor.
Saç dökülmesinin tamamlanması genel olarak saç tepesindeki bütün saçların dökülmesiyle olmuyor mu?

davud123

• Sr. Member
« Yanıtla #13 : 20 Mayıs 2020, 23:40:33 »
Teşekkür ederim görüşünüz için. Sizin ne zamandan beri dökülüyor? Psikolojik olarak nasıl başa çıkıyorsunuz durumla?
benim 15 yaşımdan beri dökülüyor 16mda şakaklarımın büyük bölümünü kaybetmiştim ben hiçbirzaman problem etmedim cünkü öndeki saçların dökülmiycegini sanmıstım ama 19 yaşımda acı gercekle karsılastım vertex ve önlerimde de sac kalmamıstı bu durum beni anksiyeteye özgüvensizliğe bile itti ama şu an eski halime nispeten daha iyi durumdayım arada yine üzülüyorum

Vivaga

• Full Member
« Yanıtla #14 : 26 Kasım 2022, 18:49:19 »
Dostum öncelikle geçmiş olsun şu anki durumun nedir

Facebook Twitter Instagram