Merhaba Arkadaşlar
Öncelikle forumun kurulmasına, yayılmasına ve insanlara faydalı olması konusunda emeği geçen herkese teşekkür ederim.
Bu forum sayesinde ve araştırmalarımın sonucunda 08.05.2020 tarihinde Dr.Bilgehan Aydın hocanın kliniğinde saç nakline karar verdim. Saç nakli düşünen insanlara faydam olabilmesi için sürecimi paylaşmak istiyorum.
Nakil işlemim Özel Levent Hastanesinde gerçekleşti. Bilgehan hocayı hiç görmedim süreci komple ekibi ile beraber yürüttük.
Sabah 8:00 gibi hastanedeydim, bir kaç evrak dolumu ve traş işleminden sonra saat 9:00 gibi Ahmet Bey ile beraber planlama ve ön çizgi belirlendi.
Ahmet Bey samimi bir şekilde, açıklığımın fazla olduğunu donör bölgemin durumuna göre tek seansta komple kapanabileceği gibi ikinci bir seansa da ihtiyaç olabileceğini sürecin başında belirtti ve ben bunu bilerek işlemlere başladım. Aslında süreç sonunda sürprizle karşılaşmamak adına olumlu karşıladığım bir görüşmeydi.
Planlama ve ön çizgi belirlendikten sonra greft alımına geçildi. Greft alımı ve ekim sürecini Selvi Hanım, Kübra Hanım ve Derya Hanım yürüttüler. Tabi yanlarında iki hanımefendi daha kendilerine yardımcı oldular. Gayet ilgili, samimi ve güler yüzlü bir ekipti. 12:30 13:00 gibi greft alımı sonlandı. 6135 Greft alındığını ve açıklığın tek seansta kapanacağı belirtildi. Ardından Ahmet Bey kanal açımına geçti. Kanal açımı ortalama 1 saat sürdü. Yemek arasından sonra 13:30 14:00 gibi ekim işlemi başladı. Ekim işlemi de bol sohbetli, muhabbetli ve müzikli geçti. Saat 20:00 gibi ekim işlemi de bitti. Toplam operasyon 11 saat sürmesine rağmen ekibin ilgisi ve sıcak kanlı oluşundan dolayı hiç sıkılmadım.
Emeği geçen tüm emekçilere teşekkür ediyorum. Umarım başarılı bir süreç geçiririm.
Ekim Öncesi;