Merhaba. Son birkaç aydır saç dökülmesini nasıl durdurabilirim diye araştırıyorum.
Aşağıya saçım dökülmeye başladığı andan itibaren değişen alışkanlıklarımı yazıcam. Birden çok nedeni olabilir bu yüzden yardımınız gerekli.
Dökülen yerlerde bir sürü tüye benzeyen küçük saçlar mevcut. Dökülme olan yerler sıcak suyla banyodan sonra aşırı kaşınıyor. Banyoda 7-8 tane saç dökülüyor. Tek tek sayıyorum her seferinde benzer miktarda dökülüyor.
1-Eskiden çok hareket eder sürekli terlerdim. Son 2-3 yıldır sürekli oturarak çalışıyorum. Haftada 1 halısaha - oda belki- dışında ciddi hareket ettiğim bir durum yok diyebilirim.
2-Uzun süre önce(5-6 yıl) elimde değişik bir çeşit mantar vardı. Şu an yok ama onunla alakalı olabilir mi?
3-İlk maddeyle alakalı olarak eskiden ciddi anlamda su tüketirdim fakat oturarak çalışmaya başladığımdan beri günlük yarım litre su anca içiyorumdur.
4-Güneşe hiç çıkmıyorum desem abartmış olmam.
5-Vücudum genel anlamda çok çabuk yağlanıyor. Saç derisi ise anormal hızda çabuk yağlanıyor.
6-Vücudumda genel oalrak saçlı/tüylü olan yerler ara ara kaşınıp kabarıyor alerji gibi. Kendiliğinden geçiyor 15-20dk sonra.
7-Her yiyeceği midem almıyor bu yüzden genellikle et ve bakliyat ürünleri tüketiyorum. Bol miktarda çikolata da dahil. 1 aydır biyotin ve çinko hapı kullanıyorum.
-head shoulders clinical strength, konazol şampuan kullandım fakat saçlarımı daha hızlı döküp saç derisini çok gerginleştirdiler.
-momecon losyon kullanıyorum kaşıntı olduğunda, anında durduruyor.
-üst kısmın kenarlarında daha az dökülme ve yok denecek kadar az kaşıntı var. tam tepe noktası çok feci kaşınıp dökülüyor.
Biraz uzun oldu ama benim için çok önemli. Yardım ederseniz çok sevinirim.
Kilo 108-Dökülmeye başladığı zamanlar 90 civarıydım.
Boy 184
Yaş 24
Ekim 2019 da çekilenlerMayıs 2020 de çekilenler. 0 kestikten 2 hafta sonrası Ek olarak ekim için yeterli olur mu donör bölge?