Gönderen Konu: Saçım dökülüyor ama nedenini bulamadım  (Okunma sayısı 3512 defa)

halo54

• Yeni üye
  • *
Saçım dökülüyor ama nedenini bulamadım
« : 06 Mayıs 2020, 23:32:37 »
Merhaba. Son birkaç aydır saç dökülmesini nasıl durdurabilirim diye araştırıyorum.
Aşağıya saçım dökülmeye başladığı andan itibaren değişen alışkanlıklarımı yazıcam. Birden çok nedeni olabilir bu yüzden yardımınız gerekli.

Dökülen yerlerde bir sürü tüye benzeyen küçük saçlar mevcut. Dökülme olan yerler sıcak suyla banyodan sonra aşırı kaşınıyor. Banyoda 7-8 tane saç dökülüyor. Tek tek sayıyorum her seferinde benzer miktarda dökülüyor.

1-Eskiden çok hareket eder sürekli terlerdim. Son 2-3 yıldır sürekli oturarak çalışıyorum. Haftada 1 halısaha - oda belki- dışında ciddi hareket ettiğim bir durum yok diyebilirim.

2-Uzun süre önce(5-6 yıl) elimde değişik bir çeşit mantar vardı. Şu an yok ama onunla alakalı olabilir mi?

3-İlk maddeyle alakalı olarak eskiden ciddi anlamda su tüketirdim fakat oturarak çalışmaya başladığımdan beri günlük yarım litre su anca içiyorumdur.

4-Güneşe hiç çıkmıyorum desem abartmış olmam.

5-Vücudum genel anlamda çok çabuk yağlanıyor. Saç derisi ise anormal hızda çabuk yağlanıyor.

6-Vücudumda genel oalrak saçlı/tüylü olan yerler ara ara kaşınıp kabarıyor alerji gibi. Kendiliğinden geçiyor 15-20dk sonra.

7-Her yiyeceği midem almıyor bu yüzden genellikle et ve bakliyat ürünleri tüketiyorum. Bol miktarda çikolata da dahil. 1 aydır biyotin ve çinko hapı kullanıyorum.

-head shoulders clinical strength,  konazol şampuan kullandım fakat saçlarımı daha hızlı döküp saç derisini çok gerginleştirdiler.
-momecon losyon kullanıyorum kaşıntı olduğunda, anında durduruyor.
-üst kısmın kenarlarında daha az dökülme ve yok denecek kadar az kaşıntı var. tam tepe noktası çok feci kaşınıp dökülüyor.

Biraz uzun oldu ama benim için çok önemli. Yardım ederseniz çok sevinirim.

Kilo 108-Dökülmeye başladığı zamanlar 90 civarıydım.
Boy 184
Yaş 24

Ekim 2019 da çekilenler

Mayıs 2020 de çekilenler. 0 kestikten 2 hafta sonrası

Ek olarak ekim için yeterli olur mu donör bölge?

Rulez

• Sr. Member
  • ℬ𝒶𝓀𝓉ı𝓃 𝑜𝓁𝓂𝓊𝓎𝑜𝓇 𝒷𝒶𝓀𝓂𝒶𝓎𝒶𝒸𝒶𝓀𝓈ı𝓃
Ynt: Saçım dökülüyor ama nedenini bulamadım
« Yanıtla #1 : 06 Mayıs 2020, 23:40:03 »
Bu saydıklarınızla alakalı olduğunu düşünmüyorum genetik saç dökülmesine benziyor doktora gidip kan tahlili yapılıp dökülme tipinizin tehşisi koyuldu mu? Şuan pek saçınız kalmamış maalesef ekim yaptırmaktan başka çareniz yok donör bölgeniz güzel gözüküyor

halo54

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #2 : 06 Mayıs 2020, 23:46:49 »
Yok hocam kan tahlili yapılmadı. Emphair de ekim yaptırmayı düşünüyorum tavsiye eder misiniz?

Don Vito Corleone

• Hero Member
  • kellerin morale ihtiyaci yoktur!
« Yanıtla #3 : 06 Mayıs 2020, 23:52:30 »
Dostum  ilk önce vitamin eksikliği varmı yokmu ona baktır      acele  etme  bekle forumda  takıl  takip et  konuları  inceleyin       saç ekim  basit bir cerrahi işlem degil  kötü bir sonuç almanız durumunda piskoliji paranızdan sağlık olursunuz    vitamin eksikliği  tamamla   finasteride  ilac kullan   saç ekim  6 ay önce sac ekim sonra 12 ay   kullan    bir yere yoğunlaşma   forumda çok iyi dr saç ekim merkezleri var         

halo54

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #4 : 06 Mayıs 2020, 23:59:08 »
Tanıdığım 2-3 kişi emphair de etkirdiği ve olumlu sonuç aldığı için bende orayı düşünüyordum ondan sordum. Vitamin eksikliğine baktırmak isterdim fakat hastaneler şu an gidilecek son yer malum virüsten dolayı.

heycorcverseneborc

• Full Member
« Yanıtla #5 : 07 Mayıs 2020, 00:15:17 »
Bu derece bir dökülme vitamin veya diğer nedenlerle olmaz. Genetik dökülme.

halo54

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #6 : 07 Mayıs 2020, 00:39:08 »
Anladım hocam tek çare saç ekimi o zaman. Ancak bir sürü saç ekim merkezi var. Tavsiye edebileceğinz yerler var mı araştırayım biraz. Mümkünse İstanbul da olursa güzel olur ulaşım açısından.

Don Vito Corleone

• Hero Member
« Yanıtla #7 : 07 Mayıs 2020, 00:41:05 »
Forum.içinde   bir çok iyi merkezler  dr var   araştır  dostum

halo54

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #8 : 07 Mayıs 2020, 00:56:05 »
Koray erdoğan iyimiş anladığım kadarıyla fakat o fiyat nedir öyle. İndirimli hali bile bütçeyi aşıyor.

Siddhartha

• Hero Member
« Yanıtla #9 : 07 Mayıs 2020, 02:18:40 »
Genetic dokulme var hocam, oyle gorunuyor
Everybody needs somebody to love
Everybody needs somebody to hate

halo54

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #10 : 07 Mayıs 2020, 12:23:46 »
Hocam peki 1-2 ay sonra ektireyim mi yoksa kilo verdikten sonra kışın mı ektireyim?

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #11 : 07 Mayıs 2020, 12:32:58 »
saçlarının dökülme sebebı Dht kısaca genetik dökülme

ANDROGENETYK ALOPESY

Erkeklerde görülen saç dökülmesi genellikle,  genetik olan ve toplumun %50’sinden daha fazlasında görülen erkek tip hormona duyarlı saç dökülmesidir. Bu tip saç dökülmesi kroniktir.
Global Moderator

halo54

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #12 : 08 Mayıs 2020, 23:08:38 »
Saçlarımı yıkadıktan hemen sonra saç derisi pul pul oldu. Sadece dökülen yer değil genel olarak pullanma oldu. H&s mentollü kullanmıştım. Tavsiye edebileceğiniz şampuan var mı?

Yeni konu açmak yerine burdan sormak istedim.

Don Vito Corleone

• Hero Member
« Yanıtla #13 : 08 Mayıs 2020, 23:15:13 »
Bu şampuan  kullan   yağlı  kafa derisi kepek pul ul kafa derisi   v.s  1 ay kesin çözüm   internet  detaylı  araştırma  yap dostum

tekegemen

• Jr. Member
  • **
  • hermest saç ekimi
« Yanıtla #14 : 14 Mayıs 2020, 19:48:47 »
geçmiş olsun hocam
  • Ekim Merkezi ismi hermest saç ekimi merkezi

Facebook Twitter Instagram