Hedef kitle reklama maruz kalmadan nasıl o üründen haberdar olacak? Sonuç itibariyle reklam deneyim, deneyim olumlu veya olumsuz yargı getirir. Forumlarda -Burası için söylemiyorum, çünkü bildiğim bir şey yok.- Ekimciler reklam yapmıyor mu sence açık veya gizliden? Başka forumlarda etken madde buldum diyerek onu insanlara satanlar yok mu? Ben bu arkadaşı hiç tanımam etmem amacım onu savunmak veya korumak filanda değil. Sadece reklam yapmanın anormal bir şey olmadığını söylüyorum. Ayrıca keşke herkesin bildiği guvendigi yıllardır forumda olan birine bu ürünleri (Mesela sana) -Şampuan ve tablet- olarak ücretsiz gönderse, denesen faydalı olup olmadığını sen anlatsan. Bu mesajımı da görüree bunu da bir tavsiye olarak alabilir.
PR yapmak hedef kitleye ulaşmak için Forum Yönetimine reklam teklifinde bulunulur, uygun görürlerse reklam yayınlanır, forum kullancılarıda merak ettikleri soruları reklam sahibine iletir cevap alır. Konunun altına iddia eder gibi benim ürünü kullanın vs gibi görseli çakıp anlatmakla olmuyor.
Deneme kısmına gelince, ürün fason olarak nereye yaptırılıyor,içeriği incelenmiş laboratuvar sonuçları nedir, akreditasyon nasıl, bunları bilmeden şahsen denemem. Adam saç serumu yapmış saç çıkartıyor diye orda burda reklam yapmış ( başka bir marka) ama içinde damar genişletici,finas gibi kontrolsüz kullanımı bilinmeden kullanılan ilaçları doldurmuş saç çıkarıyor diyor.
Bu işler ciddi işler, saç vucüdun bir parçası, kafamıza göre antibiyotik almıyorsak bilinçten dolayı.
Dermatolojik test sonuçları vs bilmek lazım şampuan veya destekleyicilerin .
Bu sebeple forumda konu altlarına ürün resmi koyup tam size göre ürün, kullanın kimse diyemez.