Herkese merhaba. 15 aydır finasteride kullanıyorum ve son 1 aydır da 3 günde 1 kere olacak şekilde Dudasteride ve h Hergün Antipecia Spray kullanıyorum 23 yaşındayım. 21 yaşımın sonlarına doğru beni psikilojik olarak çok ciddi şekilde etkilemeye başladı artık aynaya bakınca açıklıklar belli oluyordu kapatmak gitgide zorlaşıyordu saçlarmın çok büyük kısmını kaybettiğini fark ettim ama hala saçlarımı 6-8 cm lere uzatınca kapatabiliyordum ve kimse saçların dökülmüş demiyordu ama bir yağmur yağdıgında bile veya kapşon kullandığımda bile saç az olduğu için açıklıklar belli olabiliyor . en azından böyle kalmasını istediğim için doktor kontrolünde finasteride başladım. ilk 3 ay sadece dökülme %30 civari yavaşladı 4. ay dökülme çok azaldı 8. aya kadar sadece dökülme durdu sadece çok küçük ve zayıf saçlar dökülüyordu ve saçlarım azıcık güçlendi ama 8-12 ay arası saçlarım simsiyah oldu yanı asıl etkiyi 8. ay itibariyle gördüğümü söyleyebilirim saçlarım nedereyse hiç dökülmüyordu, güçsüz saçlarımdan bile maksimum 10 tane dökülüyordu ve bu arada hiçbir yan etki görmedim. ama tam 1 yıl 2 hafta olmuşken şiddetli bir dökülme yaşadım ki şubatın sonuna denk geliyor güçlü güçsüz saçlar karışık bir şekilde 2 hafta döküldü ve günde 200 saç falan dökülüyordu tahminen Bahar dökülmesi olsa bu kadar sürermiydi bilmiyorum ama neyseki gitgide güçlü saçlar daha az ve güçüz saçlar daha çok dökülmeye başladı ve sayı azaldı şuan hala güçsüz saçlarım %85-90 olacak şekilde dökülüyor günlük 80 den fazla döküldüğünü sanmıyorum ve neredeyse hiçbiri en güçlü saçlarımdan değil ama yinede yoğunluğu arttıran bir tık güçsüz saçlardan dökülmesi beni rahatsız ediyor. Bu dökülme genel saç yoğunluğuma bir darbe vurmasada biraz yoğunluğu azalttı gibi (ailem bir fark görmedi). Gün itibariyle tedavime dudasteride eklememe rağmen hala 8-12 ay arasındaki formuma dönemediğimi hissediyorum neden böyle olmuş olabilceği ve önerilerinizi bekliyorum. 18 ayı tamamladığımda burayı before after fotoları ile güncelliyeceğim.