Gönderen Konu: Ekimden sonra uç veren saçlar  (Okunma sayısı 1967 defa)

musty3447

• Yeni üye
  • *
Ekimden sonra uç veren saçlar
« : 02 Mayıs 2020, 14:18:32 »
Arkadaslar merhabalar, ben foruma yeni uyeyim. Merak ettigim bir konuyu sizlere sormak istedim. ekimden sonraki 3. aydan sonra  saclarda cikislar basliyormus veya kisiye gore 4.ay filan da olabiliyormus. Bu cikislar basladiginda kafamizda kucuk kucuk igne gibi saclar uç verir ve bu bir sure devam eder bu saar biraz uzayana kadar. sormak istedigim sey ise sadece bu uç veren saclar mi basarali greftler yoksa daha deri altinda saclar olupta bir sonraki aylarda mi uç verecek ?  Sac ektireli 3 ay 19 gun oldu da saclarimin yan taraflarindaki bosluk beni rahatsiz ediyor ve siz degerli abilerim ve kardeslerimin fikrini almak istedim. ( Flashli ve flashsiz 4 adet fotograf yukledim)
Tesekkur ediyorum.
Saygilarimla

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
Ynt: Ekimden sonra uç veren saçlar
« Yanıtla #1 : 02 Mayıs 2020, 14:21:29 »
daha erken sürecin güzel 3 ay da beklentin neydi ki rahatsız oluyorsun ?
Global Moderator

musty3447

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #2 : 02 Mayıs 2020, 14:41:02 »
daha erken sürecin güzel 3 ay da beklentin neydi ki rahatsız oluyorsun ?

Hintell, sayfaya uye olmadan surekli takipteydim ve yorumlarini okuyordum ve yorum yapmani umuyordum gercekten, cok tesekkur ediyorum yazdigin icin. Haklisin, evham yaptigiminda farkindayim. 11 gun sonra aslinda 4 ayim dolacak, genelde gorduklerim sonuclardan ataklar bu ay icerisinde basliyor ve artik uç veren iğne gibi batan saclarin olmamasi beni tedirgin etti. Ekimden onceki ve 10.gunun fotografini da paylasiyorum. Tekrardan tesekkur ediyorum.

sloocer

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 02 Mayıs 2020, 15:10:08 »
-Şok dökülmeden kurtulanlar uzar
-şok dokulmede kırık şeklinde yüzeyden kırılanlar 90-110 arası uzamaya devam edebili
-90-140 arası ince bebek tüyü şeklinde çöküşler olabilir , saç gibi direk cıkıslar olabilir
-160-190 arası son parti çıkışlar Çıkar
-190-240 arasi çok az çıkışın yanı sıra mevcutlar hacimlenip kendine gelir.. kuvvetle muhtemel 240.gün aynada gördüğün sonuçtur..

Erolkara

• Sr. Member
« Yanıtla #4 : 02 Mayıs 2020, 15:18:20 »
ekimden önce ve sonra baktığın zaman belirgin çıkış var ama asıl bir ay sonraki duruma bak sen benim gördüğüm 4 aydan sonra saçın olup olmayacağı belli oluyor.

musty3447

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #5 : 02 Mayıs 2020, 16:35:39 »
-Şok dökülmeden kurtulanlar uzar
-şok dokulmede kırık şeklinde yüzeyden kırılanlar 90-110 arası uzamaya devam edebili
-90-140 arası ince bebek tüyü şeklinde çöküşler olabilir , saç gibi direk cıkıslar olabilir
-160-190 arası son parti çıkışlar Çıkar
-190-240 arasi çok az çıkışın yanı sıra mevcutlar hacimlenip kendine gelir.. kuvvetle muhtemel 240.gün aynada gördüğün sonuçtur..

Sloocer, cok aciklayici ve soruma cok guzel bir cevap oldu, yani igne batiyormus gibi yeni filizlenen saclarin olmayisi beni tedirgin etmemesi gerekiyor daha yeni cikislar olacakmis :)  Tesekkur ediyorum cevabiniz icin.

Siddhartha

• Hero Member
« Yanıtla #6 : 03 Mayıs 2020, 06:43:33 »
Sloocer, cok aciklayici ve soruma cok guzel bir cevap oldu, yani igne batiyormus gibi yeni filizlenen saclarin olmayisi beni tedirgin etmemesi gerekiyor daha yeni cikislar olacakmis :)  Tesekkur ediyorum cevabiniz icin.

Igne gibi batan sac olmaz zaten yani ben oyle saniyorum. Zaten cikan saclar ince tuy gibi bazen farketmiyorsun bile, zman gectikce kil haline geliyor. Yani deriden direk kalin ele batacak sac cikisi olmadigi kanaatindeyim.
Everybody needs somebody to love
Everybody needs somebody to hate

sloocer

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 03 Mayıs 2020, 08:55:19 »
Igne gibi batan sac olmaz zaten yani ben oyle saniyorum. Zaten cikan saclar ince tuy gibi bazen farketmiyorsun bile, zman gectikce kil haline geliyor. Yani deriden direk kalin ele batacak sac cikisi olmadigi kanaatindeyim.

Oluyor.. kimisi şokta kökten gidiyor onlar ince çıkış sağlıyor. Kimisi tam deri yüzeyinden, onlar uzamaya başladığında kalın olarak üç gösteriyor. Hatta uzadıkça ucu kalın koku daha ince oluyor.

Siddhartha

• Hero Member
« Yanıtla #8 : 03 Mayıs 2020, 09:31:19 »
Oluyor.. kimisi şokta kökten gidiyor onlar ince çıkış sağlıyor. Kimisi tam deri yüzeyinden, onlar uzamaya başladığında kalın olarak üç gösteriyor. Hatta uzadıkça ucu kalın koku daha ince oluyor.

Yani ekilen graft icerisindeki kil kokleri bolunuyor yada kopuyor mu yuzeyden? Bana biraz imkansiz gibi geldi cunku o kil cok kisa bir kil yani sac yada demek istedigini anlayamadim :)

sloocer

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 03 Mayıs 2020, 09:54:03 »
Yani ekilen graft icerisindeki kil kokleri bolunuyor yada kopuyor mu yuzeyden? Bana biraz imkansiz gibi geldi cunku o kil cok kisa bir kil yani sac yada demek istedigini anlayamadim :)

Evet şok dökülme kırık kırık oluyır hemde deri altında.. o saçlar ucları kalın olarak çıkıyor, sonradan inceliyor.Bilmedigin kendi ekiminde karşılaşmadığın İçin sana imkansız gibi geliyor olabilir. Foto paylaşıyorum net gözükür mü bilemedim ama dikkatle bakarsan anlarsın ne demek istedigimi.

Siddhartha

• Hero Member
« Yanıtla #10 : 03 Mayıs 2020, 09:59:47 »
Bu tarz resimler aslinda cok gordum ama ben onlari hep sok dokulmede kalan kokler olarak tahmin ediyordum, insan genelde kendi yasadigi tecrubeleri genelliyor demek ki, sayende birsey daha ogrenmis oldum tesekkurler

sloocer

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #11 : 03 Mayıs 2020, 10:01:02 »
Bu tarz resimler aslinda cok gordum ama ben onlari hep sok dokulmede kalan kokler olarak tahmin ediyordum, insan genelde kendi yasadigi tecrubeleri genelliyor demek ki, sayende birsey daha ogrenmis oldum tesekkurler

Burda daha net..
rica ederim..

Siddhartha

• Hero Member
« Yanıtla #12 : 03 Mayıs 2020, 10:26:38 »
Ben olsam bunlari cekmeye calisirdim dokulmediler diye:)

sloocer

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #13 : 03 Mayıs 2020, 10:31:42 »
Ben olsam bunlari cekmeye calisirdim dokulmediler diye:)

Dökülmeyen tutmayan ekildiği haliyle 2-3 ay kalanlar var onlar zaten çöp... çekmeye kalktıgında hiç direnç göstermeden kayıp gelirler... onlar uzamıyor öyle kalıyor. Fotgraftakiler farkettiyseniz farklı boylarda.. uzayanlar. Bunlar biraz uzadıktan sonra kökleri daha ince çıkıyor. Saç telinin en ucu 2mm kadar kalın sonra incelerek devam ediyor.

Saçın alındığı dönemdeki fazına göre davranmaya çalışıyor greftler. Anagen fazda ise greft ve dışarda çok bekletilmeden hasar görmeden gömüldüyse hiç birsey olmamış gibi şok dökülmeden uzadığıda oluyor.

musty3447

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #14 : 03 Mayıs 2020, 12:02:22 »

Burda daha net..
rica ederim..

Sloocer burda cok guzel anlatmissin tamda atifta bulundugum saca istinaden yazmissin.Attigin fotografta artik o kalin kalin gozuken uc veren saclar artik bende cikmayinca tedirgin olmaya basladim yani simdi onlar cop mu oluyor :) yani yeni cikan saclari hissetmeyecekmiyim bile ? tesekkur ediyorum tekrarda , hayirli gunler.

Facebook Twitter Instagram