Gönderen Konu: Tepemin açıldığını fark ettim şoktayım, ne yapacağım ben?  (Okunma sayısı 4650 defa)

DavyJones

• Hero Member
Yaş 24, saçım dik dik olduğundan uzarken kirpi gibi oluyorum hazır karantinadayız diye 2 hafta önce 4'e vurmuştum. Sadece yanlar döküldü sanıyordum ama tepe de açılmış. Ne yapacağım ben? Genetik dökülme mi bu? Stresten üzüntüden olmuş olamaz mı? Üzüntüden nefes kapasitemin azaldığını hissediyorum birkaç yıldır. Babam kel değil.

kelsea the punisher

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
öncelikle şoktan çık. derin bir nefes al. telaş edecek bir şey yok. bu herkesin başına gelebilir ki şu an bulunduğun forumda herkesin başına gelmiş :D

dökülmeyi en erken evrede yakalamışa benziyorsun çünkü ben saç çizginde hafif minyatürleşme ve vertex bölgendeki minyatürleşmenin oldukça yeni olduğunu görüyorum. yani ballısın bu konuda.

bu saatten sonra önünde üç seçenek var

1. dökülmeyi erken evrede durdurup hayatına saçlı bir şekilde devam etmek istiyorsan finasteride etken maddesi içeren ilaçları araştırıp oldukça nadir görülen yan etkilerini göze alıp bu ilaca başlaman. (hafif dozlarda deneyebilirsin 0,5mg gibi) bu seçenek benim sana tavsiye edeceğim seçenektir. zaten yaşın 24 bence kullanmanda bi sakınca yok. en azından 6 ay şans verebilirsin. (minoxilden uzak dur)

2. seçenek doğal yollarla tedavi denemen. saw palmetto, biotin ve diğer vitaminler, bitkisel şampuanlar deneyip kısmen dökülmeyi yavaşlatmak. bu seçenek realist olmak gerekirse sihirli değnek falan değil. yani atıyorum 4 senede nw7 olacaksan belki de bu sayede 6-7 senede olursun. ama olursun yani :D

3. seçenek hiçbir şey yapmayıp beklemek. eğer saç senin için önemliyse (ayrıntıya girmiyorum) asla tavsiye etmeyeceğim bir yol.

make your choice and good luck

dinodin11

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Çok geçmiş olsun biricik kardeşim.
Yanlar ve tepe açılması genetiktir.
Babanın kel olmaması, senin olmayacağın anlamına gelmiyor.  Stres kötü bir durum ancak stresin saç döktürmesi genele yayılır. Kafanın belli bölgelerine değil.

İlgi ve alakası yüksek olan bir doktora görünmeni
( dermatoloji ) istiyorum.

DavyJones

• Hero Member
Peki kesin kel mi kalacağım durma ihtimali yok mu?

dinodin11

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Peki kesin kel mi kalacağım durma ihtimali yok mu?

Kesinlikle kel kalmassın.
Düşünme bu şekilde
KELSEA abin  sana üç yol önerdi.
Uzman bir doktora görün, sonrasında olanları bizimle paylaş. Ondan sonra yanındayız zaten.

kelsea the punisher

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
Düşünme bu şekilde
Uzman bir doktora görün, sonrasında olanları bizimle paylaş. Ondan sonra yanındayız zaten.

+1

DavyJones

• Hero Member
Düşünme bu şekilde
Peki yerimde olsanız şimdiden ektirme işine girer miydiniz? Ben sadece yanlara ekilir onu da tamamen boşlukları doldurmayıp V şekli yaparız max. 2000 tl'ye hallolur diye düşünmüştüm. Okulum bitmedi hala öğrenci halimle part time işe girip ektirecektim. Karantina bitsin ilk işim cildiyeye gitmek olacak. Bir daha saçımı böyle kısa yapmayım değil mi? Saç uzunken şöyle, kasımda çekmiştim:

dinodin11

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Çok güçlü bir saç yapın var
Saçlar kaliteli ve kalın
Saçların bu halde uzun iken kimse seyrekliği farketmeyecektir. Ön bölgede sorun yok. Tepe kısmında da yok denilecek kadar az. Cildiye doktoruna  görün. Kan değerlerine ve vitamin değerlerine bir baksın.

Ben yerinde olsam saçlarımın doğallığını ve güzelliğini  hiç kimseye elletmezdim. Ekim ise en az 30 yaşımı beklerdim. Başkasının saçları olsa 25 yaşında ektirebilirsin derdim. Ama söz konusu sen olunca kıyma bu güzelim saçlara.

kelsea the punisher

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
Peki yerimde olsanız şimdiden ektirme işine girer miydiniz? Ben sadece yanlara ekilir onu da tamamen boşlukları doldurmayıp V şekli yaparız max. 2000 tl'ye hallolur diye düşünmüştüm. Okulum bitmedi hala öğrenci halimle part time işe girip ektirecektim. Karantina bitsin ilk işim cildiyeye gitmek olacak. Bir daha saçımı böyle kısa yapmayım değil mi? Saç uzunken şöyle, kasımda çekmiştim:

asla girmezdim. şu saçla seni ekime merdiven altı merkezler bile kabul etmez. kafa bulduğunu falan sanırlar. sen karantinadan sonra git bi dermatologla görüş ama düzgün bir şekilde ilgilenen biri olsun. finasterid tedavisini kestirip atan, minoxil öneren kolaycı doktorlardan kaç. sana yazdığım seçenekleri iyi düşün. finasteridi burada ve yabancı forumlarda araştır.

üstte sorduğun durmaz mı sorusuna gelince. realist önlemler almazsan durmaz kardeşim. ne kadar sürede, ne şekil (hangi norwood-hamilton skalası) kel kalacağını bu konudaki genetik kodların belirleyecek. onu bizler bilemeyiz. doktorlar da bilemez.

sloocer

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
1-2000 TL ye saç ekimi yok (kaç greft olduğunun bir önemi yok genelde seans ücreti alınır)
2-ekimlik bir durumun yok
3-tepende seyreklik görüyor olmanın asıl sebebi tam o bölgedeki saçların yönleri.. diğerleri gibi yatay değilde biraz daha dik açı ile çıkış yakalayan alan orası. Kısa kesincede haliyle seyrek görüyorsun. Biraz uzasın bir şey görmezsin...

Bedavadan heyecan yaptın yani.. ekim işini falan unut gayet sağlıklı saçların (en azından şimdilik)

Siddhartha

• Hero Member
Ynt: Tepemin açıldığını fark ettim şoktayım, ne yapacağım ben?
« Yanıtla #10 : 02 Mayıs 2020, 09:13:13 »
Hicbirsey yok kardesim bu sac dokulur mu hic:)
Everybody needs somebody to love
Everybody needs somebody to hate

Amazon Ormanlari

• Sr. Member
« Yanıtla #11 : 02 Mayıs 2020, 11:25:43 »
Bir dermatologa gorunup erkek tipi sac dokulmen oldugu olayini aldiktan sonra finasterid basla. Sacinda sorun yok diyenleri de dinleme

Execuvite

• Hero Member
« Yanıtla #12 : 02 Mayıs 2020, 11:39:52 »
öncelikle şoktan çık. derin bir nefes al. telaş edecek bir şey yok. bu herkesin başına gelebilir ki şu an bulunduğun forumda herkesin başına gelmiş :D

1. dökülmeyi erken evrede durdurup hayatına saçlı bir şekilde devam etmek istiyorsan finasteride etken maddesi içeren ilaçları araştırıp oldukça nadir görülen yan etkilerini göze alıp bu ilaca başlaman. (hafif dozlarda deneyebilirsin 0,5mg gibi) bu seçenek benim sana tavsiye edeceğim seçenektir. zaten yaşın 24 bence kullanmanda bi sakınca yok. en azından 6 ay şans verebilirsin.

😂😂😂😂😂😂 Nadir görülen yan etkiler demek 24 yaşında kullanmada sakınca yok demek  :P :P

dinodin11

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #13 : 02 Mayıs 2020, 12:00:33 »

1. dökülmeyi erken evrede durdurup hayatına saçlı bir şekilde devam etmek istiyorsan finasteride etken maddesi içeren ilaçları araştırıp oldukça nadir görülen yan etkilerini göze alıp bu ilaca başlaman. (hafif dozlarda deneyebilirsin 0,5mg gibi) bu seçenek benim sana tavsiye edeceğim seçenektir. zaten yaşın 24 bence kullanmanda bi sakınca yok. en azından 6 ay şans verebilirsin.

😂😂😂😂😂😂 Nadir görülen yan etkiler demek 24 yaşında kullanmada sakınca yok demek  :P :P

Finansterid'in yan etkisi mi var 😱😱😱

sloocer

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #14 : 02 Mayıs 2020, 12:06:32 »

1 mg finasteride dht'yi %67 civarında baskılıyor.0.25 mg finasteride de %65 civarı baskılıyor.5mg ise %70 civarı.erken maddenin 0.25 mg ile 5 mg'nın yaptığı iş aslında neredeyse aynı.

Bu sebeple “Çok düşük dozlarla deneyebilirsiniz  mesala 0,5mg ” ibaresi anlamsız bir ifade..

Facebook Twitter Instagram