protez saçın parasal ve fiziksel zahmetinden daha çok psikolojik zahmeti daha fazla. sonuçta peruk. kafanda senin olmayan birşeyi taşıyorsun. insanların çoğu psikolojik nedenlerle bırakıyor takmayı. açıklık fazla değilse ekim aksi takdirde kabullenip kendine kelliğe uygun bir tarz yaratıp yaşamak en doğrusu gibi. protez saç kısa veya orta vadeli kullanılabilir belli nedenlerle. ama uzun vadede insanları her yönden yıpratıyor gibi.
Hocam süreci bizzat yaşayan biri Olarak benim icin asıl mesele o değildi açıkcası yani saçı çıkarınca eski halimi görmek beni rahatsız etmiyordu , sonuçta artık saçlısınız mesele bu değil asıl mesele ne olursa olsun anlaşılması. Ne kadar doğal olursa olsun herkes anlamasa bile bazıları cidden anlıyor , mesela ben , en dandik protez merkezi ve en kaliteli protez merkezi hiç fark etmez asla kimin takıp takmadığını asla anlayamıyorum , ama başkaları öyle değil 100 metre den anlıyor , ben anlayamıyorum işte.
İşin en kötü yanı bu, bazısı anlıyor bazısı hiç bi şekilde anlamıyor saçın protez olduğunu benim gibi.
Ama işte karşı da ki insanın saçınıza bakması , acaba anladı mı , anlayacak mı diye düşünüyor olmak cok kötü bi his .
Kimisi hemen soruyor ya bu ne protez mi diye , kimisi direk peruk mu diyor . Asıl olay bu yani.
Yoksa asla anlaşılmayan bişe olsa inanın kullanılır , ne olursa olsun kulanılır , protezi kafadan çıkardıktan sonra sadece siz görüyorsunuz o halinizi , takınca gene saçlısınız sonuçta.