Hocam kullandığınız bantlara bağlı o. Bantlar ilk yapıştığında sökerken biraz acıtıyordu ama sonraki günler acıtmadan çıkıyordu. Siz doğru bandı kullanmamışsınız. Ben bir çok bant deneyerek sonuca ulaştım. Mesela ben saçları çıkartıp bantlar üzerindeyken yıkıyordum. Sabah kuruduğunda bantlar yine yapışkanlığını koruyordu. Tabi ki etrafımdaki herkes biliyordu protez kullandığımı. Tanımayanlardan da anlayıp soranlar oluyordu saçlar protez mi yada saçlar ekim mi falan diyenler oluyordu. Bazı insanlar tip tip bakıyordu. Muhtemelen protez olduğunu anladıkları için bakıyorlardı. Sorduklarında insan kendini çok kötü hissediyor. Hele ki kız arkadaşım protez olduğunu anlayıp bundan bahsetmeye çalıştığında ki durumu yaşamak çok kötü birşey. Neyse ki bunu çok önceden anlamış ve beni rencide etmemek için hiç konusunu etmemiş. Bu konu başka bir vesile ile açıldı ve konuştuk. Ama çok şükür o kadar iyi bir insan ki saçımın protez olmasının hiç bir önemi olmadığını, istersem çıkarıp kel olarakta dolaşabileceğimi, bunun onun için hiç bi önemi olmadığını söyledi ve çok rahatlattı. Protezin zorluklarından bahsettiğimde de çıkarıp atmam konusunda çok ısrarcı oldu. Boşuna bu eziyeti çekme dedi. Eğer ki kabullenemiyorsan kelliği git ektir dedi. Bende onu dinleyerek protezi atıp ekim yaptırdım. Ayrıca sizin gibi benim ailemde sürekli çıkar şunu ektir diyorlardı. Uğraşıp durma yeter yazık diyolardı. Onların baskısı ve kız arkadaşımın baskısıyla protezi atıp ekimi yaptırdım çok şükür. Keşke diyorum bunu protezi hiç kullanmadan yapsaymışım. Yaklaşık 2 sene boşuna eziyet ettim kendime.
hocam valal inanın hiç böyle bi bant imkanım olmadı. ama denemek isterdim açıkcası , benım kullandıgım o sert tutan bantlar bile ilk yapıstırma da dogru yapıstırmayınca hemen tam tutmaan gerçi çıkarıyodum , orda bile yapıskanı azalıyordu önler kalkıyordu. bu ilginc bir bantmış.
hocam valla cidden cok güzel bi noktaya degınmıssın. ınsanların o sorma olayı zaten en kötü kısım.
gerçekten sanslısın hocam benden tavsıye direk evlen
şaka bi yana cidden sanslısın senın adına cok sevındım. umarım hakkımızda hayırlısı olur.
bende inan bana keşke protezı yaptırdıgım zaman saç ektırseymısım dıyorum suanda nasıl bi sonuc elde etmıs olurdum görmüş olurdum en azından.
başarısız olma / ekimin tutmama durumu da elbette söz konusu. ama en azından şansımızı deneyıp görmek en dogru seçim bence.
tutar ya da tutmaz , tutarsa ne ala kendi saçın olmus olur iyi kötü kullanırsın.
evet belki bir protez yogunlugu olmayacak , ancak tutması halinde bir çok insan mutlu ayrılıyor ekimden. tutmazsa zaten yapcak bişe yok...
diğer türlü protez ciddene ziyet. ha bak protezden baska çaren yoktur kullanırsın ona saygım sonsuz. ama saydıgım zorluklara bir ömür katlanmak cidden kötü...