Gönderen Konu: Acı eşiğiniz düşükse kesinlikle saç ektirmeyin!  (Okunma sayısı 1465 defa)

hayirlisi

• Yeni üye
  • *
Selamlar. 2019 Ekim ayında ismini vermek istemediğim bir merkezde saç ektirdim. 6. ayı doldurduğum şu günlerde sonuçlarım gayet doğal ve memnuniyet verici. Bahsetmek istediğim asıl konu ise saç ekimi esnasında ve sonrasında çekilen acılar ve ağrılar. Merkezin adını vermek istememe sebebim, onların bir hatası olmadığını düşünmemdir. Konuya geçelim..

Acı eşiği düşük bir insan olarak sinir uçlarım çok hassas olduğundan her türden acıyı ve ağrıyı çok şiddetli hisseden bir yapım var. Aynı sebepten kolay anestezi etkisine de giremiyorum veya aldığım anestezinin etkisi ortalamaya göre çok kısa süreli oluyor. Nitekim ekim esnasında da yapılan onlarca anestezi iğnesine rağmen son 1 buçuk saatte ekilen her saç telinin iğne batması gibi acısını hissettim ve bir süre sonra dayanılmaz bir baş ağrısına kadar vardı bu acılar. Çektiğim acılar haricinde ekim başarılı oldu ve sonrasında da hiçbir enfeksiyon yaşamadım.

Ekimi bir şekilde atlattıktan sonra asıl cehennem başladı. Öncelikle 2 gün boyunca aralıksız hıçkırık tuttu. Doktoruma danıştım hiç duymadığını söyledi. İnternette araştırınca ne kadar isabetlidir bilemem ama hastaların %4'ünde böyle bir şikayet olduğu bilgisine ulaştım. Hıçkırık 2 günün sonunda geçti. Normalde acıların da 3-4 günde geçmesi gerekirken donör bölgemde 7/24 asla geçmeyen bir acı ve karıncalanma hayatımı çekilmez bir eziyete çevirdi. Esasen acı katlanılamayacak şiddetli bir acı değildi. 10 üzerinden 4-5 civarı denilebilir. Ama sürekli olması hiç uyku uyuyamamama sebep oldu. Hiçbir pozisyon, hiçbir yatış şekli çare olmuyordu. Enseden destekle uyumaya çalışsam bile karıncalanma öyle şiddetli bir hal alıyordu ki bayılarak uykuya dalsam bile uyandırıyordu. 1 hafta hiç uyumadım. Hadi hiç demiyim, her gece yarım saat kadar uyuyabildim. Bunun neticesinde sinirlerim harap oldu ve sürekli ağlama krizlerine girmeye başladım. Hiçbir şekilde en ufak bir iyileşme göstermediğim için kendimi çok çaresiz hissettim.

Tahmin edeceğiniz üzere kullanmadığım ağrı kesici kalmadı. En ağır ,en yüksek miligramlı ağrı kesiciler zerre etki etmedi. Çeşit çeşit lokal anestezi kremleri kullandım, en etkilisi 5 dk kadar etki edebildi. Saç ekimci doktoruma şikayetimle gittiğim zaman böyle bir şikayetle hiç karşılaşmadığını söyledi. Hatta başka kliniklerde her sene binlerce ekim yapan meslektaşlarına da danıştığını, onların da asla böyle bir vakayla karşılaşmadıklarını söyledi. Bana durumumun psikolojik olduğunu telkin edip durdu. Normalde hiç psikolojik şekilde ağrı duyan veya duyduğu ağrıyı abartan hastalık hastası bir insan olmadığım için bu açıklama beni tatmin etmedi. Doktorun böyle bir vaka hiç görmedim demesi beni daha da kötü etkiledi çünkü kendimi milyonda bir görülen bir vaka gibi görmeye başladım. Asla bundan kurtulamayacağımı düşündüm ve ağlayarak yerlerde sürünmekten başka hiçbir şey yapamaz oldum.

Nihayetinde saç ekimi doktorumdan ümidi kestim ve dermatolog ve nörolog hekimlere muayene oldum. Hiçbir enfeksiyon olmadığını onlar da doğruladılar, tahminen donör bölgeden yapılan alımlar sonucunda yaşanan sinir tahribatından doğan nöropatik ağrıları hissettiğimi söylediler. Ve nörolog hekim yeşil reçeteli ilaçlar verdi. Xanax ve Lyrica yazıldı. Xanax hiç etki etmedi ve kullanmayı bıraktım. Nihayet Lyrica sayesinde geceleri 3-4 saat uyuyabilmeye başladım ve sinir bozukluğum yerini umuda bıraktı. Çok çok yavaş bir iyileşme ve sürekli Lyrica desteğiyle git gide uyku saatlerim artmaya başladı. Ekimin ardından nihayet 2 ay sonunda artık ilaçsız ve ağrısız şekilde normal yaşantıma geri döndüm.

Şu an 6. ayımdayım ve gayet iyi bir şekilde ekimin sonuçlarını görüyorum. Ekim merkezi veya doktorun adını vermeyişimin sebebi ilk başta dediğim gibi ekim işleminde herhangi bir hataları olduğunu düşünmediğim için onların adlarını lekelemek istemememdendir. Doktorumun ve kliniğin sırf kendi hataları olmadığını savunmak ve temize çıkmak için benden başka hiç böyle bir vakayla karşılaşmamış olmaları bence imkansız ve bu konuda yalan söylediklerini düşünüyorum. Bu konuda bana yardımcı olmasalar da bu yaşadıklarımın kesinlikle onların hatası olmadığını biliyorum. Bunları yazmamın sebebi düşük bir ihtimal de olsa aranızda acı eşiği benim gibi düşük insanlar varsa bu işlemi yapmayı 2 kere, hatta 8 - 10 kere düşünmenizi tavsiye etmektir. Çok yıpratıcı bir süreç yaşadım ama nihayetinde bitti ve şimdi sağlıklıyım. Benim gibi olan arkadaşlara da kolaylılar dilerim.

pakito

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Acı eşiğiniz düşükse kesinlikle saç ektirmeyin!
« Yanıtla #1 : 27 Nisan 2020, 11:42:13 »
şunuda  söylemek lazım her merkezde aynı değil. bazı merkezler kök alırken enseye çok narin davranıyorlar.. enseyi ütü basmış gibi hırpalayarak alan merkezlerde dönörde ağrı sızı olması normal.  iğneler acıtıyor girerken sonrası kafa uyuşuyor, saç ekimi bitincede biraz yanma hissi kök alınan yerden hafif ağrı oluyor ağrı kesici içerek geçiyor ama 1-2 güne bir ağrı sızı kalmıyor. tabi bu iyi çalışan hassas çalışan yerlerde,  kasap gibi çalışan yerlerde 1 haftaya kadar ağrı çekenler var.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 27 Nisan 2020, 11:54:46 »
Bazı insanların bünyeleri hassas cildleri hassas  ya da bazı alerjileri var ne kadar da profesyonel olsa merkez zorlana biliyorlar ya da ekim sonrası durumları daha zor atlatıyorlar

Tabi yanlış işlemler sonucu sıkıntı çeken kişiler ayrı konu geçmiş olsun

Global Moderator

sloocer

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 27 Nisan 2020, 23:35:03 »
Lokal sırasında doğru ellerde ve teknikle yapılan anestesi fazla can yakmaz.Özellikle ekim sırasında hiç acıyı hissetmeyecek derecede uyuşması gerekiyor. Aksi durumda ekim sırasında acı var ise sonrasında sızlama ve sancı oluyor. ben kendi adıma 5-6 cm2 lik alanda uyusma olmamıstı ve sesimi cıkartmadan dayanmıştım işi bilmediğim için  o alanda sonrasında da 15-20 gün kadar ciddi acımıştı. Genel alanda aynı şekilde acı olmuş ise gerçekten insanı canından beZdirir.
Sizinki biraz standart dısı olmuş ama anestesi yapılamış bence ben aynı problemi dişte yaşıyorum sürekli olarak normalde 5-6 dk içinde uyusması gereken diş eti 2 saat sonra uyuşuyor.. artık öğrendim anestesiden sonra 1-2 saat dolanıp öyle başlıyorum operasyona..
Herkesin cildi acı eşiği farklı anestesi sırasında acı İçin acı esigi tartısmaya dahil bir ölçek olabilir   ama ekim sırasında acı hissediyor olmanız kesinlikle anestezinin yetersiz olması ile alakalı..
neyseki unutulmuş geçmiş ... geçmiş olsjnu

dinodin11

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 28 Nisan 2020, 12:53:17 »
Her anestezi iğnesi eşittir 20 adet greftin başka bir alanda çıkıp taranmasıdır.
Bu böyle biline
İnşallah can yakmaya...

Facebook Twitter Instagram