Gönderen Konu: Proscar Hk.  (Okunma sayısı 2378 defa)

antelope

• Yeni üye
  • *
Proscar Hk.
« : 26 Nisan 2020, 11:59:03 »
Merhaba,

10 gündür 1/5 şeklinde proscar kullanıyorum. 10 günlük deneyimim sonucunda saçımdaki dökülme %90 azaldı, saç telleri biraz sertleşti, yağlanma azaldı.

Yan etkilerine gelirsek libido azalması ve menide sulanma.

Sizce bu durum toparlar mı, devam edeyim mi?

Dönüş yapabilirseniz sevinirim.

Teşekkürler.

Leoo

• Jr. Member
  • **
Ynt: Proscar Hk.
« Yanıtla #1 : 26 Nisan 2020, 12:00:17 »
Herkeste aynı mıdır bilmiyorum ama bende yeri geliyor yaprak kımıldamıyor yeri geliyor dağı taşı delesim geliyor

merlin

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #2 : 26 Nisan 2020, 23:01:48 »
Proscar
Jenerik Adı: finasteride
Marka İsimleri: Propecia, Proscar

Proscar nedir?

Proscar;  testosteronun vücuttaki dihidrotestosterona (DHT) dönüşümünü önler. DHT, iyi huylu prostat hiperplazisinin (BPH) gelişiminde rol oynar.

Proscar : prostat büyümesi olan erkeklerde iyi huylu prostat hiperplazisi (BPH) semptomlarını tedavi etmek için kullanılır.

Proscar, bu ilaç kılavuzunda listelenmemiş amaçlar için de kullanılabilir.

Önemli bilgi
Proscar asla bir kadın ya da çocuk tarafından alınmamalıdır. Finasterid cilt yoluyla emilebilir ve kadınların veya çocukların Proscar tabletlerini kullanmasına izin verilmemelidir.

Proscar kadınlar tarafından kullanılmasa da, bu ilaç bir kadın hamilelik sırasında maruz kalırsa doğum kusurlarına neden olabilir. Proscar tabletleri hamile olan veya hamile kalabilecek bir kadın tarafından kullanılmamalıdır. Bir kadın yanlışlıkla kırık veya ezilmiş bir tabletten bu ilaçla temas ederse  alanı hemen sabun ve suyla yıkayın.

Proscar'ı kullanmadan önce, finasteride veya dutasterid (Avodart) adı verilen benzer bir ilaca karşı alerjik bir reaksiyonunuz olup olmadığını doktorunuza söyleyin.

Proscar'ı kullanmak prostat kanseri gelişme riskinizi artırabilir. Doktorunuz Proscar'ı güvenle kullanmanızı engelleyecek başka koşulların olmadığından emin olmak için testler yapacaktır.

Meme topakları, ağrı, meme başı akıntısı veya diğer meme değişikliklerini fark ederseniz derhal doktorunuzu arayın. Bunlar erkek meme kanseri belirtileri olabilir.

Bu ilacı almadan önce:
Proscar asla bir kadın ya da çocuk tarafından alınmamalıdır. Finasterid cilt yoluyla emilebilir ve kadınların veya çocukların Proscar tabletlerini kullanmasına izin verilmemelidir.

Proscar'ı güvenli bir şekilde alabildiğinizden emin olmak için, doktorunuza söyleyin:

karaciğer hastalığı veya anormal karaciğer fonksiyon testleri;

prostat kanseri;

mesane kas bozukluğu;

üretra darlığı;

idrara çıkma sorunları; ve / veya p>

dutasterid (Avodart) adı verilen benzer bir ilaca alerjik bir reaksiyon.

Proscar'ı kullanmak prostat kanseri gelişme riskinizi artırabilir. Doktorunuz finasteride güvenle kullanmanızı engelleyecek başka koşulların olmadığından emin olmak için testler yapacaktır.

Proscar kadınlar tarafından kullanılmasa da, bu ilaç bir kadın hamilelik sırasında maruz kalırsa doğum kusurlarına neden olabilir. Proscar tabletleri hamile olan veya hamile kalabilecek bir kadın tarafından kullanılmamalıdır. Bir kadın yanlışlıkla kırık veya ezilmiş bir tabletten bu ilaçla temas ederse, alanı hemen sabun ve suyla yıkayın.

Proscar'ı nasıl almalıyım?
Proscar'ı tam olarak doktorunuzun önerdiği şekilde alın. Daha büyük miktarlarda veya önerilenden daha uzun süre kullanmayın. Reçete etiketinizdeki talimatları izleyin.

Bu ilacı bir bardak su ile alın.

Proscar yemek olsun veya olmasın alınabilir. İlacı her gün aynı saatte alın.

Proscar'ın durumunuza yardımcı olduğundan ve zararlı etkilere neden olmadığından emin olmak için kanınızın sık sık test edilmesi gerekebilir. Doktorunuz ayrıca prostat kanserini kontrol etmek için prostat spesifik antijeninizi (PSA) test edecektir. Doktorunuzu düzenli olarak ziyaret edin.

En fazla faydayı elde etmek için Proscar'ı düzenli olarak kullanın. Tamamen ilaç bitmeden reçetenizi doldurun.

Proscar'ı oda sıcaklığında nem, ısı ve ışıktan uzakta saklayın. Kullanılmadığı zaman şişeyi sıkıca kapalı tutun.

Ayrıca bakınız:
Proscar dozaj bilgileri (daha ayrıntılı)

Bir dozu kaçırırsam ne olur?
Hatırladığınız anda kaçırdığınız dozu alın. Bir sonraki programlı dozunuzun neredeyse zamanı gelmişse, kaçırılan dozu atlayın. Kaçırılan dozu telafi etmek için ekstra ilaç almayın.

Tamamen ilaç bitmeden reçetenizi doldurun.

Aşırı doz alırsam ne olur?
Acil tıbbi yardım isteyin veya 114 numaralı telefondan Zehir Yardım hattını arayın.

Nelerden kaçınmalıyım?
Oturma veya yatma pozisyonundan çok hızlı kalkmaktan kaçının yoksa başınız dönebilir. Yavaşça kalkın ve düşmeyi önlemek için kendinizi sabitleyin.

Proscar yan etkileri:
Proscar'a karşı bu alerjik reaksiyon belirtilerinden herhangi birine sahipseniz acil tıbbi yardım alın: kovanlar; nefes almada zorluk; yüzünüzün, dudaklarınızın, dilinizin veya boğazınızın şişmesi. Meme topakları, ağrı, meme başı akıntısı veya diğer meme değişikliklerini fark ederseniz derhal doktorunuzu arayın. Bunlar erkek meme kanseri belirtileri olabilir.

Daha az ciddi Proscar yan etkileri şunları içerebilir:

iktidarsızlık, cinsiyete ilgi kaybı veya orgazm sorunu;

anormal boşalma;

ellerinizde veya ayaklarınızda şişme;

göğüslerinizde şişme veya hassasiyet;

baş dönmesi, halsizlik;

bayıldığını hissetmek;

baş ağrısı;

burun akması; veya

cilt döküntüsü.

Bu ilacı almayı bıraktıktan sonra Proscar'ın cinsel yan etkileri (azalmış libido, ereksiyon sorunu, boşalma sorunları) devam edebilir. Bu yan etkiler hakkında endişeleriniz varsa doktorunuzla konuşun.
« Son Düzenleme: 27 Nisan 2020, 23:41:28 Gönderen: merlin »

Amazon Ormanlari

• Sr. Member
« Yanıtla #3 : 26 Nisan 2020, 23:08:41 »
10 gunde 6 aylik etki yapmis enteresan. Devam edip etmemek sana kalmis bir sey yan etkileri gecebilir de gecmeyebilir de denemeden bilemezsin

Rulez

• Sr. Member
  • ℬ𝒶𝓀𝓉ı𝓃 𝑜𝓁𝓂𝓊𝓎𝑜𝓇 𝒷𝒶𝓀𝓂𝒶𝓎𝒶𝒸𝒶𝓀𝓈ı𝓃
« Yanıtla #4 : 27 Nisan 2020, 00:28:12 »
10 gunde 6 aylik etki yapmis enteresan. Devam edip etmemek sana kalmis bir sey yan etkileri gecebilir de gecmeyebilir de denemeden bilemezsin

+1

antelope

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #5 : 27 Nisan 2020, 10:39:29 »
Son iki üç gündür kontrol ediyorum sabah ereksiyonu olmuyorum. Etkilerinin bende bu kadar hızlı olacagını tahmin etmiyordum.

Burakcan

• Full Member
« Yanıtla #6 : 12 Mayıs 2020, 22:03:53 »
Son iki üç gündür kontrol ediyorum sabah ereksiyonu olmuyorum. Etkilerinin bende bu kadar hızlı olacagını tahmin etmiyordum.

finasterid kullanıcılarının büyük çoğunluğu sabah ereksiyonu olmaz isterseniz birisi bunun için anket açsın durumu anlamak adına çok faydalı olur.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 12 Mayıs 2020, 22:50:01 »

Her sabah olurmuydun düzenli?
Global Moderator

antelope

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #8 : 14 Mayıs 2020, 03:03:01 »
28 nisan’da proscar biraktim. O gunden beri libido ve ereksiyon iktar problemim basladi. O gunde. Beri de soguk sıkım pekmez ve argenin kullanıyorum.  Biraz daha normallesince doktora gidecegim. Toplasan 10 gun kullandim bu ilaci. 

Her sabah libidom yuksek uyanirdim su an kus ucmuyor gibi hissediyorum.

Oneriniz var mi?

unverm

• Hero Member
« Yanıtla #9 : 14 Mayıs 2020, 03:39:46 »
28 nisan’da proscar biraktim. O gunden beri libido ve ereksiyon iktar problemim basladi. O gunde. Beri de soguk sıkım pekmez ve argenin kullanıyorum.  Biraz daha normallesince doktora gidecegim. Toplasan 10 gun kullandim bu ilaci. 

Oneriniz var mi?
Psikolojik bence. 10 günde bu kadar etki etmez. Etse bile geçicidir. Kafadan silin bu ilacı kullandığınızı ve hayatiniza devam edin. Sorun kalmayacaktır.

tudors

• Full Member
« Yanıtla #10 : 25 Mayıs 2020, 02:23:24 »

Oneriniz var mi?

bence bırak senin bünye kaldırmıyor demekki.

social

• Sr. Member
« Yanıtla #11 : 27 Eylül 2020, 10:22:39 »
Sac icin sagligi bu kadar tehlikeye atmak bana mantikli gelmiyor. Ilaci yan erkilerden dolayi biraksan da %11 kalici etki birakmis olabiliyor. Ee biraktiktan sonra sac dokulmeside geri geliyorsa F/P durumu bana gore olumsuzdur

Kelim Kelsin Keliz

• (*-*)
  • Sr. Member
  • Bir kel bir kele ne demiş?
« Yanıtla #12 : 27 Eylül 2020, 15:32:09 »
Sac icin sagligi bu kadar tehlikeye atmak bana mantikli gelmiyor. Ilaci yan erkilerden dolayi biraksan da %11 kalici etki birakmis olabiliyor. Ee biraktiktan sonra sac dokulmeside geri geliyorsa F/P durumu bana gore olumsuzdur
%11 kalıcı yan etkiler mi ? Ben aylarca aradım böyle bir belge makale bulamadım paylaşırmışım hangi argüman bu hangi kliniğin çalışmasının sonucu bu ? Bizde okuyalım bilimsel çalışmayı.
Önce biraz seyreldiler, sonra beni terk ettiler
Beni apaçık ortada bırakıp gittiler
Yastığım bile ısınmıyor artık
Yastığım bile Yastığım bile
Kafam üşüyor soğuk havalarda, çık artık

https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=14917.0

KelAdamı

• Full Member
« Yanıtla #13 : 27 Eylül 2020, 18:55:10 »
Sabah ereksiyonunu nasıl ve neden takip ediyorsunuz ki ? Psikolojik de olabilir. Libido ve  ereksiyon ile ilgili konularda ruh hali çok önemli :)

GaMe10

• Hero Member
« Yanıtla #14 : 27 Eylül 2020, 19:25:38 »
Sabah ereksiyonunu nasıl ve neden takip ediyorsunuz ki ? Psikolojik de olabilir. Libido ve  ereksiyon ile ilgili konularda ruh hali çok önemli :)

Harbiden bu sabah ereksiyonunun ne önemi var ki bu kadar konuşuluyor? Hayır sabah gözlerini açar açmaz ilişkiye mi girecek bu kişiler nedir yani bunun önemi?

Bende mesela sabah ereksiyonu nadir olur ama kuşu istediğim zaman rahatça uyandırıyorum. Bu arada Proscar 1/4 kullanımımda 3. ayı geride bıraktım

Facebook Twitter Instagram