Ekimin Emin'im çok güzel olacak
Merak ettiğim bir konu var, Keep tekniğini uygular iken, saphire bıcaklar ile açılmış kanallara mı keep iğnesiyle yerleştiriyor, yok sa bu iğne DHi da olduğu gibi hem kanal açma hemde ekimi aynı anda yapma özelliğine mi sahip?
Tesekkur ederim insallah. Once kanallar açılıyor daha sonra alınan grentler keep ler ile açılan kanallara konuyor DHI ıle alakası yok o yönteme güvenmıyorum.
Bende DHi in avantajı olarak Ekim yönü ayarlama kolaylığı, dezavantajı olarak ise farklı greft çapları için aynı kalemlerin kullanılması şeklinde değerlendiriyordum.bir diğer dezavantajı ise iğne içeri girer iken oluşan kesi parçasının kök ile içeride kalması konusu olduğu kanaatindeydim.
keep ile Koray hoca hem kaleme greft yerlestirme işini çok pratik hale getirmiş, hem kanalları önceden
Açarak bahsettigim derz avantajı aşmış, hemde greftlerin zedelenmesini önlemiş.
Belki komik olacak ama ben Keep i duymadan çok önce DHi ı önce kanal açıp açılan kanallara yapılmasının daha faydalı olacağını düşünüyordum.
(Bu cümle vizontele de ki bir sahneyi hatırlattı... "wallahi benim aklıma gelmişti, önce ben yapacaktım")