Gönderen Konu: Bu finasteride nedir  (Okunma sayısı 3128 defa)

Mutsuz Hasta

• Hero Member
Ynt: Bu finasteride nedir
« Yanıtla #15 : 12 Ağustos 2020, 18:39:29 »

olah neyın artıp neyın azalması değil saçlarının dht ye duyarlı olup olmaması ..

saçı dökülen adam da dht yok mu ya da testo ? var ama saçı duyarlı değil bizim maalesef duyarlı

Hintell başkan, androjen hassasiyetini biliyorum ama kafamı karıştırdı bu soru. DHT, testosteronun daha aktif ve güçlü bir hâli sanırım. Bazı arkadaşlar testosteronun yüksek olması gerektiğini savunuyor, testosteron ne kadar yüksek olursa DHT o kadar az salgılanır diyorlar. Bu konuda kesin bir bilgi almak istedim sadece.

Jungkook

• Sr. Member
« Yanıtla #16 : 12 Ağustos 2020, 19:59:37 »

olah neyın artıp neyın azalması değil saçlarının dht ye duyarlı olup olmaması ..

saçı dökülen adam da dht yok mu ya da testo ? var ama saçı duyarlı değil bizim maalesef duyarlı
Saçları dökülmeyenlerde kronik inflamasyon olmuyor diye biliyorum Hintel abi. Ya da 5ar olmayanlarında dökülmüyor.
Tedavim

Stemoxydine %5 (L’Oreal serioxyl denser hair) akşam yatmadan önce

Ketoral krem her gün

Ketoral şampuan hafta da 1-2 gün

Dermaroller hafta da 1 ya da 2 gün

OGX DHT blocker şampuan Ketoral kullanmadığım günler

Jungkook

• Sr. Member
« Yanıtla #17 : 12 Ağustos 2020, 20:49:38 »
Hintell başkan, androjen hassasiyetini biliyorum ama kafamı karıştırdı bu soru. DHT, testosteronun daha aktif ve güçlü bir hâli sanırım. Bazı arkadaşlar testosteronun yüksek olması gerektiğini savunuyor, testosteron ne kadar yüksek olursa DHT o kadar az salgılanır diyorlar. Bu konuda kesin bir bilgi almak istedim sadece.
Benim bildiğim testosteron düşük olursa östrojen artmaya başlıyor bunda dht yi tetikliyor. Eğer testosteron çok düşük olursa dht ye dönüşecek testosteron olmuyor saçlar dökülmüyor. Ben böyle biliyorum doğrusu Farklı olabilir.
Tedavim

Ketoral krem her gün

Mutsuz Hasta

• Hero Member
« Yanıtla #18 : 12 Ağustos 2020, 21:07:06 »
Benim bildiğim testosteron düşük olursa östrojen artmaya başlıyor bunda dht yi tetikliyor. Eğer testosteron çok düşük olursa dht ye dönüşecek testosteron olmuyor saçlar dökülmüyor. Ben böyle biliyorum doğrusu Farklı olabilir.

Bazıları da testosteron düşük olursa onun güçlü ve aktif hâli olan DHT salgılanımı artıyor diyor. Hangisi doğru, bilmiyorum.

sloocer

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #19 : 12 Ağustos 2020, 21:27:40 »
Sağlık problemi olmayan herkesin testesteron miktarı referans aralıgındadır. keza Dht de öyle.. sac dökülmesinin sebebi dht miktarının yüksek olmak değil saçtaki reseptörlerin normal miktar diye adlandırılan referans aralığındaki miktarlara dahi dayanamayacak hassasiyetteki duyarlılıgıdır.
Sac sorunu yaşayanlar Reseptörlerin duyarlılığını azaltacak birseyler henüz  olmadığı için çözüm olarak normal referans degerlerndeki hormonlarla oynayarak onları azaltmak yoluna gitmektedirler.

Finasteride testenon Dht ye donüşmesinde etkin olan 5ar enzimlerine etki ederek bir inhibitör görevi görür ve dht oluşumunu durdurur. İşte bu sırada Dht ye dönüşemediniz için total testesteronda ilk zamanlarda artış görülebilir..
Hikaye bu , sanırım sorunuza cevap olmustur yazdıklarım...

newbie2017

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #20 : 12 Ağustos 2020, 21:31:08 »
Scloocer çok güzel açıklamış. Dht ye saçın direcini artıracak topikal ürünler çıksa da rahatlasak

Jungkook

• Sr. Member
« Yanıtla #21 : 12 Ağustos 2020, 22:47:25 »
Sağlık problemi olmayan herkesin testesteron miktarı referans aralıgındadır. keza Dht de öyle.. sac dökülmesinin sebebi dht miktarının yüksek olmak değil saçtaki reseptörlerin normal miktar diye adlandırılan referans aralığındaki miktarlara dahi dayanamayacak hassasiyetteki duyarlılıgıdır.
Sac sorunu yaşayanlar Reseptörlerin duyarlılığını azaltacak birseyler henüz  olmadığı için çözüm olarak normal referans degerlerndeki hormonlarla oynayarak onları azaltmak yoluna gitmektedirler.

Finasteride testenon Dht ye donüşmesinde etkin olan 5ar enzimlerine etki ederek bir inhibitör görevi görür ve dht oluşumunu durdurur. İşte bu sırada Dht ye dönüşemediniz için total testesteronda ilk zamanlarda artış görülebilir..
mem diye bir kullanıcı vardı duyarlılık dedikleri reseptör sayısı demişti. Yani kelli=reseptör sayısı x DHT demişti.
Tedavim

Ketoral krem her gün

sloocer

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #22 : 12 Ağustos 2020, 23:16:25 »
mem diye bir kullanıcı vardı duyarlılık dedikleri reseptör sayısı demişti. Yani kelli=reseptör sayısı x DHT demişti.

Mem yorumlarını çok beğendiğim ve özellikle bu konuda fikirlerini çok beğendiğim bir kullanıcı idi.. birden kayboldu keşke daha çok zmAn ayırabilseydi. Ondan faydalanabileceğimiz çok husus var idi fikrimce

Mutsuz Hasta

• Hero Member
« Yanıtla #23 : 13 Ağustos 2020, 01:20:05 »

Sağlıklı beslenip spor yapan biri ile tam tersini yapan insanların (tek yumurta ikizi) saç dökülme hızı aynı olmayacaktır ama.

sloocer

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #24 : 13 Ağustos 2020, 14:05:18 »
Sağlıklı beslenip spor yapan biri ile tam tersini yapan insanların (tek yumurta ikizi) saç dökülme hızı aynı olmayacaktır ama.

Neden? Nerden biliyorsun? Yada hangisinin daha hızlı dökülecek?

GaMe10

• Hero Member
« Yanıtla #25 : 13 Ağustos 2020, 17:42:25 »

Yani buradan yola çıkarsak eğer kel kişilerin de DHT seviyeleri çok yüksektir demek yanlış olur dimi?

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #26 : 13 Ağustos 2020, 17:44:13 »
yanlış olur

dht yüksek ya da az saçın duyarlı olması ıle alakalı

saçı dökülmeyenlerin hormonları zayıf mı ki bu anlam çıksın
Global Moderator

Jungkook

• Sr. Member
« Yanıtla #27 : 13 Ağustos 2020, 18:02:22 »
Yani buradan yola çıkarsak eğer kel kişilerin de DHT seviyeleri çok yüksektir demek yanlış olur dimi?
Araştırmalar sonucunda DHT scalpta yüksek çıkmış saçı dökülenler de, burada bir anlam karşılıklığı oluyor, saçı dökülenler de DHT yüksek değil scalpta yüksek. Yani bir şey sonucunda DHT orada birikiyor. Şu anda bilinen sorumlu kronik inflamasyon.
Tedavim

Ketoral krem her gün

GaMe10

• Hero Member
« Yanıtla #28 : 13 Ağustos 2020, 20:18:53 »
Peki birşey daha soracağım

Proscar 1/4 kullanımında mevcut Total Testosteron seviyesi mutlaka düşecekmidir? Proscar 1/4 kullanıp da Testosteron seviyesi azalmayanlar var mı?

Mutsuz Hasta

• Hero Member
« Yanıtla #29 : 14 Ağustos 2020, 00:33:13 »
Neden? Nerden biliyorsun? Yada hangisinin daha hızlı dökülecek?

Çünkü stres, düzensiz beslenme tüm vücudu etkiliyor ve başta beyin ve mide olmak üzere tüm organların işleyişine etki ediyor.

Facebook Twitter Instagram