Ordan bakınca bir dahiliye uzmanına veya bir genel cerraha mı benziyorum? Aklınız sıra bana laf sokmaya çalışıyorsunuz ama hangi amaçla hangi akla hizmet anlamadım. Neyse evet basit bir anlatımla tnin dhtye dönüşümünü engelliyorsun bu etken maddeyi kullanarak tabiki vücut çeşitli farklı yan etkiler gösterebiliyor(düşük libido, menide sıvılaşma, jinekomasti, yüzde pigment kaybı gibi) ki açın "google" yi arada faydası olur korkma yemez seni, araştırma yaparsınız görürsünüz türlü türlü vakayı.
Öncelikle şunu belirteyim Genel cerrah ve dahiliye uzmanı da senden daha fazla bilgiye sahip değildir bu konuda .. endokrin yada üroloji uzmanları konuya daha hakimdir hani insanlara tavsiyede bulunmadan önce kendin sorup öğrenme ihracı duyar isen bu bölümlerle iştigal hekimlere görünmende fayda var.
Yaşını bilmiyorum ama ben 13-14 yıl önce 19 ay kadar finasteride kullanmışlığım var. Yine az birazda saç ve saç kaybı konusunda genel kültür seviyesinde bilgi sahibiyim.
Bilinçlide kullansan bilinçsizce kullansan KRallık bir durum yok.. bu ilac eğer DHTyi etkin şekilde bloke etmeyi başarırsa her zaman KEDİ sin.. yanetki az olur çok olur bu tamamen ilacın etkisi ile alakalı.. saça faydasıda aynı oranda yani.... finasteride içtim tekrar saçlarımı kazandım ama yanetki görmedim diye Birsey yok.. zaten senin yanetki diye tabir ettiğim şey ilacın tam olarak etkisi.. saç dökülmesinin azalmasına bu etkinin içinde...
Bu yazdıklarımıda laf sokma olarak algılama amaç bilgi paylaşmak bilgilendirmek.. yoksa forumda tanırlar beni ben lafı sokarsam 5 kişi birleşip anca cıkartır..