bazı arkadşlar ilacı yeni kullanmaya başlayıp psikolojik olarak iyi hissetmek isteyip bu ilacın yan etkisi yok sadece psikolojik diyebilir anlarım ama forumu okuyan binlerce insan var ve bu söylem insanları yanıltabilir bende yan etkileri oldu jinekomastiye yol açtı ve farklı insanlarda nasıl etkilere yol açtığı forumlarda yazılıyor evet bazılarında yan etki göstermemiş olabilir bu da olağan saça faydalı mı bende çok iyi faydası oldu kullandığım sürece ama bıraktıktan sonra toparlanan saçlar yeniden seyreldi uzun lafın kısası deneyip denememek kişinin kendisine kalmış ilacı alırken yan etkilerini bilip kullanması daha faydalı olur
Merhaba çok geçmiş olsun şuan saç durumunuz ne ve jinekomasti olduğundan eminmisiniz doktor teşhisi mi? Jinekomasti ile yaşamaya devam mı yoksa aldırdınız mı ve kaçıncı ayda yani hangi zaman diliminde farkettiniz bu durumu şuan nedir durumunuz.
Kesinlikle..
bu ilacı leblebi gibi önerenler var.. yanlış.. Adam saçım yağlanıyo ne yapabilirm diyo dutasterid kullan diyo şaka gibi her ilacın yan etksi var ama fin dut sürekli kullanılmas gerekiyo. masum ilaçlar değil.. Karaciğerde de sıkıntı olabilir ilerleyen dönemlerde bunlar göz önünde bulundurulmalı..
Saçı dökülen forumlarda araştırıyo finasterid ön plana çıkıyor. Önce kesinlikle kan tahlili yapılmalı çoğu kişi yaptırmıyo tabi bende dahil.. D vitamini eksikliği mesela ciddi kayıplara yol açabiliyo..
Haklısınız vaad edilen yan etkiler dışında ben karaciğeri pek sorun etmiyorum şundan eminim ki günlük hayatında sigara içen alkol tüketen deli gibi fastfood trans yağ ve şeker tüketen bir insan ile sağlıklı beslenip fiziksel aktivitesi yoğun veya spor yapan ve bu ilaçları alan insanlar arasında uzun yıllarda iç organ rahatsızlıklarında ilk gruptaki profiller çok daha tehlikeli pozisyonda. Kişinin yaşamı hem bu kadar kalitesiz hem de ilaç tedavileri giriyorsa tabiki filmin sonu pekde mutlu sonla bitmeyecek bu aşikar.
Saç hastalıkları konusunda ülkenin en önde gelen ve tanınan profesörü bana finasterid ve dutasterid konusunda aynen şunları söyledi.
"Yan etkilerini görme ihtimalin düşük değil, kalıcı yan etkileri olabiliyor ama bu ihtimal düşük." Araya girip yani siz önermiyor musunuz diye sorduğumda "Saç her şeyim diyorsan kullanabilirsin, bunun kararını sen vereceksin. Yanıtını vermişti. Bana minoksidil önermişti 3 yıldır kullanıyorum.
Evet siz minoxili uzun zaman kullanıpta mutlu olan kişilerden birisiniz bir de youtube'da biri var 5 sene kullandı geçen ay bıraktı minoxili merak ediyorsanız takip edebilirsiniz topikal tedaviler bana da topluluğun aksine daha masum geliyor fakat herkes kullanamıyor dertmatidi olan kişiler değil minoxil daha az alerjik spreyleri dahi kullanamıyor veya hassasiyeti olan bir çok kişi var bu yüzden oral ilaçlar daha kabul edilebiliyor benim gördüğüm kadarı ile, mesela benim vücudum da alerjik olmasına rağmen beni rahatsız etmiyor fakat minoxilin uzun vadede götürüleri korkuttuğu için minoxil kullanmıyorum.
Doktor sanırım ankara saç hastalıklarında ki bir doktor malesef benim gittiğim doktorlarda önermedi biri biraz yeşil ışık yaksalar geçen sene başlamıştım çoktan Türkiyede ki doktorlar bu ilacı risklerinden dolayı önermiyor bakanlıktan gelen yazısını da ekledim paylaştığım fotoğraflarda bunun kanıtı risk almak istemiyorlar. Topu sürekli hastaya atıyorlar kullanıp kullanmamak sana kalmış sen karar vercen diye ee sen niye varsın o zaman