Herkese merhaba forumda bir çok finasterid konusu mevcut çoğunu okudum ve okuyorum fakat güncel konuda aktif kişiler yorum yaptığı için soru cevap yapabiliyoruz bu da kervana yeni katılanların, deneyimliler ile bilgi alışverişini sağlıyor.
Konumuz Finasterid forumun bir kısmı bu ilacı kullanıyor, çoğunluk kısa süreli kullanıyor ve bırakıyor yan etki göreceğinden korkuyor veya yan etki görüyor bırakıyor ve ilacı kötüleyip önermiyor. Azınlık uzun süreli tecrübeli kullanıcı, hafif yan etkiler görüyor fakat ilacı bırakacak kadar sorun teşkil etmiyor ve ilacı öneriyorlar böyle bir ilaç var araştır diye ve kalan kesimde kullanmayıp ama etki görmüşcesine kötüleyen 3 grup var ben katıldığımdan beri okuduğum yorumların kendimce özeti bu
Benim merak ettiğimse azınlık kesimde ki uzun süreli kullanıcılar +1.5 - 2 yıl üstü kullanıcılara sorum bu ilacı ne kadar süre kullanabiliriz ? 25 26 yaşlarında başlayan bir birey ki genetik dökülmenin genelde başladığı yaşlar bu ilacı ne kadar süre kullanabilir ben 10 yıldır kullanıyorum bunları bunları yaşadım diye hikayeler var mı forumda ?
Bir diğer konu yan etkiler forumda okuduğum yan etkiler genelde testis ağrısı meni hacminde düşüş okuduğum bazı ağır yan etkiler alt takım uyuştu diyenler olmuş hiç birşey hissetmedim cinsel organda hissiyatsizlik yaşadım diyenler olmuş unutkanlık şikayetleri okudum depresif ruh hali depresyona sebep yazılar okudum
Finasterid kullananların forumda kaçı bunları yaşadı? Prospektüsde ki %2 lik oran forumda %70 lerde benim gördüğüm
Var mı forumda ben jinekomasti yaşadım memem büyüdü (ki tek çözüm cerrahi jinekomasti operasyonu ) ve operasyon yaptirmak zorunda kaldım diyen. Veya ben de cinsel aktivite tamamen kesildi artık ne ereksiyon ne de arzu yaşıyorum diyen. En büyük iki yan etki kalıcı cinsel isteksizlik ve jinekomasti ki zaten bu geliştiyse gerilemez yazdığım gibi tek çözüm cerrahi müdahale.
Forumda bu ilaca başlamak isteyip de başlayamayan büyük bı çoğunluk var. Ve en büyük etken caydırıcı yorumlar
Bir diğer husus ise yan etki yoksa etki yoktur deyimi bunun hakkında ne düşünüyorsunuz mantığı şu finasterid testosteronun dht ye dönüşümünü kısıtlıyor en yalın haliyle bu saç için iyi birşey iken dht nın rol aldığı diğer tüm olay ve örgülerde zincirleme reaksiyon yaşanıyor firmanın yan etki görme oranı tamamen hikaye mi sacları gelişen ve ilacın iyi geldigi her kullanıcı yan etki mi görüyor. Ilacın prospektüsünde bazı yan etkiler ılacın düzenli kullanımında azalacağı ve zamanla kaybolacağını yazmış kullananlar bunu yaşadı mı?
Yazı biraz uzun oldu fakat konu önemli bir konu ve bu ilacı kullananların yorumları çok önemli önem verdiğiniz için forumda saatlerimizi harcıyoruz umarım güzel bir veritabanı oluşturur bu konu forum için.
Foroğraf bölümüne sağlık bakanlığına ait bir yazı koyacağım .