Merhaba Arkadaşlar,
Saç ekimi kararı almamda ve klinik seçiminde çok fazla yararını gördüğüm için, belki benim de başkalarına yararım dokunur diye saç ekim sürecimi ve fikirlerimi paylaşıp sizlerle fikir alışverişi yapmak adına bugün hesap açmaya karar verdim.
Öncelikle Aralık ayından beri saç ekimini düşünüyor fakat işlerin yoğunluğundan dolayı bir türlü vakit bulamıyordum operasyon için, bu süreçte hafta sonları bir çok yer ile görüştüm, Medeks ve Aslı Tarcan ile yüksek greft ekim yaptıkları için Esteword ve Arenamed ile de kurumsal bir izlenim verdikleri için görüştüm en son gerek ekim ile ilgili teknik konulara önem vermeleri gerekte bu işi kişiye özel tasarlayıp, fabrikasyon olarak yapmadıkları için Bilgehan Aydın da karar kıldım. Bir kaç merkezi ise buradaki referanslardan elemiştim zaten. Bilgehan hocanın panç çapı , malzemesi, kanal açma yöntemi, igf gibi konulardaki teknik detayları anlattığı videoları bir kaç defa izledikten sonra teknik açıdan güven duymaya başladım açıkçası, kendimde makine mühendisi olduğum için malzemelerin çapları ve kullanılan yöntemin önemli olduğunu düşünüyorum. Klinikte ise süreci baştan sona yöneten, alın çizgisi, kanal açımı ve greft dağıtım planlamasını yapan Ahmet Tosun bey ile görüştükten sonra ekime karar verdik.
Benim şöyle bir problemim vardı 2015 yılında 2000 greftlik bir sıklaştırma ekimi yaptırmıştım fakat 5 yılda kalan saçlarım tamamen döküldü ve donör alanım ekim yapılacak alana göre çok az kalıyordu, Ahmet bey sağ olsun daha önce sakal dan bir çok ekim yaptığı için ve benimde sakal yoğunluğumun normalin 3-4 katı olması sebebi ile saç+sakal olarak bir ekim planladı. Sakaldan alma işlemini kendisi yaptı zaten ekim sürecinde. Ekip olarak Greft alımını Selvi hanım yaptı, kanal açma Ahmet bey, ekim işlemi Ercan bey, Cansu Hanım ve Kübra hanım yaptı, lokali ise Derya hanım yaptı. Bilgehan bey operasyonda hangi aşamada devreye giriyor diye merak eden arkadaşlar için de şunu söyleyebilirim; yemek arasında geldi sadece, fakat o esnada sakal alımı için ağzım uyuşuk olduğundan doğru düzgün bir konuşma yaptık diyemeyiz
ne dediğimi bende anlamıyordum zaten.
Bu ekim sonucunu daha çok grefti yetmeyen yada benim gibi daha önce ekim yaptığı için donör alanı yetersiz arkadaşlara yardımcı olmak için paylaşıyorum. Ahmet beyin dediğine göre sakaldan çok fazla alım yapılmıyor fakat eğer sakallar gürse ve saç yetersiz ise takviye yapılıyor.
Sakallar ve saçlardaki donör alan 3 gün içinde iyileşti diyebilirim, diğer ekimde baya uzun sürmüştü, hatta arenamed i sırf bu yüzden eledim, geç toparlıyor diye. Birde bilgi amaçlı şunu da söyleyebilirim ekimden sonraki 3 gün için hiperbarik oksijen tedavisi de yaptırdım bununda katkısının olduğunu düşünüyorum. Süreci müsait oldukça paylaşmaya devam edeceğim, umarım hayırlısı ile tamamlanır ve bu problemden kurtuluruz, hakkımızda hayırlısı