Gönderen Konu: Doç. Dr. Serdar GÖKREM - 24 OCAK 2020 - [2500 Greft]  (Okunma sayısı 22594 defa)

SaçsızAdam

• Yeni üye
  • *
Merhaba Arkadaşlar,

24 Ocak 2020 Cuma günü Doç. Dr. Serdar GÖKREM ve ekibi (Zeynep ve Gülşah Hanım) tarafından  saç ekimim gerçekleştirildi.

23 Ocak 2020 Perşembe günü Saat 14.00 'teki ekim öncesi randevumda Doktor Bey, ekilecek alanın geniş olduğunu ifade ederek ekimin iki aşamalı olarak yapılmasını uygun gördü. (Bu durum içime sinmese de doktor bey 'in bir bildiği var diyerek kabul ettim.)
İlk aşamada ön tarafa ve daha önceki fut operasyonu neticesinde oluşmuş yara izine ekim yapılacak, ikinci aşamada ise vertex elden geldiğince küçültülecek şekilde ekim yapılacaktı (sanıyorum ki doktor bey 'in kafasında 3 aşamalı bir ekim vardı)

Serdar Bey 'in asistanı Yıldız Hanım tarafından, ekim sabahı domates çorbası ve elma suyu tüketerek ekime gelmem ifade edildi. Ekim sabah saatlerinde başladı (07.30 'dan sonra). Ekim sırasında tüm alım işlemleri doktor bey tarafından yapıldı. Anestezik ilaçlar derimin altına enjekte edilirken ya da greft alınırken herhangi bir ağrı ya da sızım olmadı. Bu benim ikinci ekimim, ilk ekimim yıllar öce FUT yöntemi ile yapılmış olduğundan ikinci ekimimdeki işlemler bana ne acı ne de sızı verdi. Tek sıkıntı çektiğim konu, alım sırasında alnımı dayadığım nesnenin çok sert olmasından mütevellit alnımda hissettiğim inanılmaz acı ve bu durum hiç konforlu değildi.

Doktor Bey alım işlemini tamamladıktan sonra birisi tuzlu, birisi tatlı olmak üzere iki çeşit bisküvi ve meyve suyundan oluşan yemek molasına geçildi. Hemen ardından 10 yıldır bu işi yaptıklarını söyleyen Gülşah ve Zeynep Hanım tarafından alınan greftlerin ekimine geçildi ki en konforlu olduğum anlardan biriydi. Sedasyonun etkisindeyken sırtüstü uzanmış olmam da mutlaka bu durumda etkili olmuştur; ama şunu çok net ifade etmeliyim ki zihnim gayet açıktı -ki ekim süresince hemşire hanımlarla sürekli sohbet halindeydik ki hakeza doktor bey ile de...

Ekimin ilk günü gece yarısı gibi nefes alma güçlüğü çektim, kalbim ağır; ama çok sert atıyordu, adeta sesini kulaklarımda hissediyordum. Mecburen o geceyi uyanık geçirdim. Ertesi gün doktor bey 'i aradım durumu izah ettim, ilaçları 1 günlüğüne kullanmamamı tavsiye etti, sonrasında durum düzeldi.

İlk yıkama işlemi 27 Ocak 2020 pazartesi, sabahın erken saatlerinde Gülşah Hanım tarafından gerçekleştirildi. Kabukların yumuşayıp kalkması için verilen jel sürüldü, 15 dk. beklendi ve şampuan ile yıkanıp, donör bölgeye de antibiyotik krem sürüldü. Sonra tüm sorularım yine aynı hemşire hanım tarafından yanıtlandı, vedalaşıldı.

Konuyu daha önce açmaya fırsatım olmadı, malum pandemi yüzünden evde zaman geçirmeye başlayınca bulduğum ilk fırsatta fotoğrafları ve süreci paylaşma gereği hissettim.

Kullandığım ilaçlar:

Proscar, 1/5 mg
Xpecia, günde 2 tablet

SaçsızAdam

• Yeni üye
  • *
Ynt: Doç. Dr. Serdar GÖKREM - 24 OCAK 2020 - [2500 Greft]
« Yanıtla #1 : 14 Nisan 2020, 21:31:05 »
Devam:

SaçsızAdam

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #2 : 14 Nisan 2020, 21:33:23 »
Devam:

SaçsızAdam

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #3 : 14 Nisan 2020, 21:42:44 »
Devam:

SaçsızAdam

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #4 : 14 Nisan 2020, 21:45:09 »
Devam:

SaçsızAdam

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #5 : 14 Nisan 2020, 21:47:07 »
Devam:

Don Vito Corleone

• Hero Member
  • kellerin morale ihtiyaci yoktur!
« Yanıtla #6 : 14 Nisan 2020, 22:59:42 »
Geçmiş olsun dostum.

SaçsızAdam

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #7 : 14 Nisan 2020, 23:38:49 »
Geçmiş olsun dostum.

Teşekkür ederim.

Süreç normal seyrinde mi, yoksa geriden mi geliyorum; bu konuda fikriniz nedir ?

MuhendisBey06

• SAÇ EKİMİM
  • Sr. Member
« Yanıtla #8 : 15 Nisan 2020, 00:05:20 »
Ne desem bilemedim.yani 80.gün ve görüntü cidden soru işaretleriyle dolu.Beklentiniz umarım yüksek değildir
Lifehair Şahin Çelik 3900 Greft Ekimim
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=12145.0

thinkingme

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 15 Nisan 2020, 00:09:15 »
hayırlı olsun,donör güzel toparlamış rahat 2 ekim daha çıkarır. 2500 alınmış gibi durmuyor hiç

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 15 Nisan 2020, 11:07:42 »
Hayırlı olsun saç ekiminiz donör bölgeniz kaliteli duruyor
Açık alana göre serdar hoca mantıklı ve doğru bir planlama yapmış

80 gün içinde kararmalar başlamış saçımızda hareketlenmeler var
Süreciniz normal seyrinde ve erken hayırlı olmasını dilerim.
Global Moderator

EndlessNegative

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #11 : 15 Nisan 2020, 12:59:57 »
Hayırlı olsun daha önce fut ekimi mi yaptırdınız?

sloocer

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #12 : 15 Nisan 2020, 13:04:24 »
Serdar hoca bu tip açıklıklarda favori listemde .. ilk fut ekiminiz başarılı olamamış maalesef .. onda kayıplarınız olmasaymış işiniz daha kolay olurdu

SaçsızAdam

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #13 : 15 Nisan 2020, 14:02:57 »
Ne desem bilemedim.yani 80.gün ve görüntü cidden soru işaretleriyle dolu.Beklentiniz umarım yüksek değildir

Örneklendirebilir misiniz lütfen ne gibi soru işaretleri, merak ettim doğrusu. Beklentim çok yüksek değil; ancak ekilenlerin de en az 70% 'nin çıkmasını beklemek gibi iyimser bir hava içerisindeyim, umarım yanılmam. İlginize teşekkürler.

hayırlı olsun,donör güzel toparlamış rahat 2 ekim daha çıkarır. 2500 alınmış gibi durmuyor hiç

Teşekkür ederim, donör konusunda doktor bey gerçekten çok başarılı sanki hiç alım yapılmamış gibi homojen bir alım işlemi gerçekleştirdi. İki ekim çıkarıp çıkaramaması da ekimin neticesine bağlı olacak.

Hayırlı olsun saç ekiminiz donör bölgeniz kaliteli duruyor
Açık alana göre serdar hoca mantıklı ve doğru bir planlama yapmış

80 gün içinde kararmalar başlamış saçımızda hareketlenmeler var
Süreciniz normal seyrinde ve erken hayırlı olmasını dilerim.

Çok teşekkür ederim, kararmaları ben de küçük küçük gözlemliyorum birkaç hafta önceye kadar hiçbir hareketlilik yoktu son 4-5 gündür hareketlilik başlamış gibi. Açık alan konusunda ilk iletimde de ifade ettiğim gibi pek içime sinmese de bu ekim yöntemini hoca öneriyorsa bir bildiği var diyerek kabullendim.

Hayırlı olsun daha önce fut ekimi mi yaptırdınız?

Teşekkür ederim.
Evet, 2000 'li yılların hemen başında yaptırdım 20 'li yaşlarımda ki hayatımın hatasıydı.

Serdar hoca bu tip açıklıklarda favori listemde .. ilk fut ekiminiz başarılı olamamış maalesef .. onda kayıplarınız olmasaymış işiniz daha kolay olurdu

Evet, ilk FUT ekiminde Doktor Bey 'in akşamın ilerleyen saatlerinde artık yoruldum deyip, hemşirelere greft ayırma işlemini sonlandırma emrini verdiğinde bu işten bir şey çıkamayacağını kestirmeliydim; ancak daha çok gençtim ve bu konuda hiçbir tecrübem olmadığı gibi Türkiye 'de henüz çok yeni olan bu konuda fikir alabileceğim kimse de yoktu. Şimdi olsa "Ne demek Şakir !" deyip de her greftin hesabını sorardım. İlginize teşekkürler.

Kerimm34

• Hero Member
« Yanıtla #14 : 15 Nisan 2020, 16:23:35 »
serdar hocanın ektiği çıkıyor ama nedense ekimler biraz seyrek ekiliyormuş gibi geliyor bana.

Facebook Twitter Instagram