Finas kullanan birisiyim. Çok uzun zaman boyunca zilyon farklı şey denedim. Artık son çare finasteride başladım.
Ama şunu çok net söyleyebilirim ki, bu arkadaşa benzer saçım olsa, bırak kullanmayı, kutusunu elime bile almam.
İlacın fda onaylı olması, yüzde yüz çaresi olduğu, onu geçtim yanetki profilinin yüzde ikiler civarında olmasının falan doğru olduğuna inanmayın. Devasa sektör, büyük paralar dönüyor. Velev ki doğru diyelim, yanetiler nadir denebilecek bir azınlıkta ortaya çıkıyor varsayımında bulunalım. Bu noktada halkların genetik farklılıklarını göz ardı ediyorsunuz. Yapılan çalışmaların kaç tanesinde Türk erkekleri, Türk genetiği üzerinden çalışıldığını gördünüz. Atıyorum anglo sakson milletlerden birisinin dht ye testosterona duyarlılığı ile, bir Türk ün, veya bir sarı ırktan asyalının duyarlılığının synı olmasını beklemek çok mantıksız. Görsel baktığında bile tipten, genetikte ne kadar farklılık olduğunu tahmin edebilirsin. (Varsa Türk erkekleri ve finasterid üzerine bir çalışma, lütfen paylaşın, ben görmedim)
Lütfen burada arkadaşı uyarmaya gelmiş kişileri, ti ye alıp, savunmaya geçmeyin, doğrular konuşulsun. Saçı biraz dökülen, şakakta biraz incelmesi açılması olan leblebi gibi finas alıyor. Forumu her görenin buna heveslenmemesi gerekli. Kavga eden iki kişiye roket atarak kavgayı sonlandırmak gibi bu. Başka neleri yok ettiğini bilemezsin. Finas, dutas bence son çare olmalı.
1mg ile 5mg ın dht baskılama oranları birbirine çok yakın, yanetki görmek için çok az diyen üroloğa selamlarımı söyle, başka üroloğa görün.
İlacı kullanıyor olmanız, bu kadar şiddetle savunmanıza sebep olmasın. Yanetkiler konusunda sizleri uyaran insanları ciddiye alın. Başka şeyler deneyin. Evet erken aksiyon alın, ama bu gidip finas dutas kullanmak olmasın. Neler riske ettiğinizin farkında olmayabilirsiniz. Kendinizi kandırmayın.