Arkadaşlar merhaba. Yaşım 20. 14 yasindan beri erkek tipi saç dökülmesi yaşıyorum. Saçlarım her zaman çok fazla dökülüyordu ama hâlâ saçım var. Sürekli gerilese de var. Babam norwood 5. Dökülmemin erkek tipi olduğuna eminim. Çünkü yıllardır yaşıyorum. Kan değerleri hormon değerleri her şey normal.
10 aydir minoxil kullanıyorum. İlk 4 ay çok döktü. 5. Ay ile 8. Ay arasi cok iyi sonuç vermesine rağmen bu aralar yeniden etkisini yitirdi. Geçmişte kullandığım için bu ilacın o kadar da etkili olduğunu düşünmüyorum. Saçlarımı koruyamayacagini da kabullendim çünkü gerçekten gerilemeye devam ediyorlar. Minoxile başladığım zaman 7 ay kadar finanstereid kullandim. Sonra saçlarım minox döngüsüne girdiği için sanırım yeniden dökülmeye başladı ve minoxtan önceki hale geldim. (Acaba finanstereid bende işe yaramiyor mu, yoksa finans işe yarasa dahi minox döngüsü her türlü döker mi bilgilendirirseniz sevinirim)
Daha sonra bu finans bana etki etmiyor hatta daha kötü etti sanıp bıraktım. Dökülme daha da artti ama çok bir fark yok. Bu sefer saçımın sol sakaği seyreldi. Şok oldum. Şimdi finastereide tekrar başladım. 6. Ay olunca minoxili yavaş yavaş birakicam. Finans kullanirken de sacimin dökülmesi kısmı canımı sıktı. Yorumlarinizi bekliyorum. Sizce normal mi ?
Fotoğraflar ile düzenli olarak aktaricam. ( Bu arada saçlarım 6 yıldır çok dökülmesine rağmen iyi durumda. Babamin da böyleymis ama sonra bir anda kellesmis. ( Fotoğraflar direkt flaş altında çekilmiştir)
Bilgili kişilerden tavsiye istiyorum. Minoxu bırakıp finanstereide devam etmek için ne yapmam gerekiyor. Minoxdan en az hasarla ayrılmak istiyorum.