Gönderen Konu: 10 aylık minoxil kullanicisiyim. Finansa basladim. ( Yaş 20)  (Okunma sayısı 42350 defa)

Ziptikci

• Sr. Member
Arkadaşlar merhaba. Yaşım 20. 14 yasindan beri erkek tipi saç dökülmesi yaşıyorum. Saçlarım her zaman çok fazla dökülüyordu ama hâlâ saçım var. Sürekli gerilese de var. Babam norwood 5. Dökülmemin erkek tipi olduğuna eminim. Çünkü yıllardır yaşıyorum. Kan değerleri hormon değerleri her şey normal.
 10 aydir minoxil kullanıyorum. İlk 4 ay çok döktü. 5. Ay ile 8. Ay arasi cok iyi sonuç vermesine rağmen bu aralar yeniden etkisini yitirdi. Geçmişte kullandığım için bu ilacın o kadar da etkili olduğunu düşünmüyorum. Saçlarımı koruyamayacagini da kabullendim çünkü gerçekten gerilemeye devam ediyorlar. Minoxile başladığım zaman 7 ay kadar finanstereid kullandim. Sonra saçlarım minox döngüsüne girdiği için sanırım yeniden dökülmeye başladı ve minoxtan önceki hale geldim. (Acaba finanstereid bende işe yaramiyor mu, yoksa finans işe yarasa dahi minox döngüsü her türlü döker mi bilgilendirirseniz sevinirim)
 Daha sonra bu finans bana etki etmiyor hatta daha kötü etti sanıp bıraktım. Dökülme daha da artti ama çok bir fark yok. Bu sefer saçımın sol sakaği seyreldi. Şok oldum. Şimdi finastereide tekrar başladım. 6. Ay olunca minoxili yavaş yavaş birakicam.  Finans kullanirken de sacimin dökülmesi kısmı canımı sıktı. Yorumlarinizi bekliyorum. Sizce normal mi ?
 Fotoğraflar ile düzenli olarak aktaricam. ( Bu arada  saçlarım 6 yıldır çok dökülmesine rağmen iyi durumda. Babamin da böyleymis ama sonra bir anda kellesmis.   ( Fotoğraflar direkt flaş altında çekilmiştir)

Bilgili kişilerden tavsiye istiyorum. Minoxu bırakıp finanstereide devam etmek için ne yapmam gerekiyor. Minoxdan en az hasarla ayrılmak istiyorum.

Amazon Ormanlari

• Sr. Member
Ynt: 10 aylık minoxil kullanicisiyim. Finansa basladim. ( Yaş 20)
« Yanıtla #1 : 14 Nisan 2020, 00:36:57 »
Bence normal minox dongusunu finasterid durdurmaz birakinca yine dokulecektir finas kullanmana ragmen dua et cok dokulmesin. Finas kullanman her turlu yararina olacaktir homojen seyrelmen var

Ziptikci

• Sr. Member
« Yanıtla #2 : 14 Nisan 2020, 01:23:46 »
Bence normal minox dongusunu finasterid durdurmaz birakinca yine dokulecektir finas kullanmana ragmen dua et cok dokulmesin. Finas kullanman her turlu yararina olacaktir homojen seyrelmen var

Yani finanstereid ile minox mu kullanacagim anlamadım. Saclarim şu an çok kisa ve ışık altinda olduğu için kafa derisi görünüyor. Normalxe görünmüyor. Bu saçları koruyamaz mıyım sadece finanstereid ile ?
« Son Düzenleme: 14 Nisan 2020, 02:30:05 Gönderen: Ziptikci »

yeesuzcries

• Sr. Member
« Yanıtla #3 : 14 Nisan 2020, 04:45:26 »
hairlosstalk da ki kullanıcı deneyimlerini oku orda zibilyon tane kullanıcı deneyimi var
proscar 1/4
konazol
Avodart 0.5mg

Ziptikci

• Sr. Member
« Yanıtla #4 : 21 Nisan 2020, 14:59:16 »
Arkadaşlar daha önce 5 ay kadar kullanmıştım minoxil ile. Belki de 6 ay. Ensemdeki sağlar dahi felâket dökülüyordu ben de yan etki diye bırakmıştım. O zamanlar herhangi bir yan etkisini görmedim sadece depresyona girdim onun sebebi de saç dökülmesiydi. Ama şu an kullanalı 2 hafta oluyor. Yan etki için çok erken biliyorum ama bu karantina yüzünden plaseboya yakalandım. Tam ereksiyon noktasında aniden yan etki aklıma geliyor ve birden kesiliyorum. Geç boşalma problemi oluştu. Plasebo olduğuna eminim. Nasıl kurtulabilirim daha önce yaşayan oldu mu ?

kelsea the punisher

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 21 Nisan 2020, 19:04:44 »
Arkadaşlar daha önce 5 ay kadar kullanmıştım minoxil ile. Belki de 6 ay. Ensemdeki sağlar dahi felâket dökülüyordu ben de yan etki diye bırakmıştım. O zamanlar herhangi bir yan etkisini görmedim sadece depresyona girdim onun sebebi de saç dökülmesiydi. Ama şu an kullanalı 2 hafta oluyor. Yan etki için çok erken biliyorum ama bu karantina yüzünden plaseboya yakalandım. Tam ereksiyon noktasında aniden yan etki aklıma geliyor ve birden kesiliyorum. Geç boşalma problemi oluştu. Plasebo olduğuna eminim. Nasıl kurtulabilirim daha önce yaşayan oldu mu ?

evin içinde şınav mekik falan çek. kafanı dağıtacak şeyler bul. gerekirse sosyal medyadan veya malum uygulamalardan kızlarla falan flörtleş. finas yan etkileri genelde psikolojik oluyor zaten. youtubeda finasteride kullanıp olumlu yanıt alanların bir sürü videoları var onları izle. kısacası pozitif ol.

Ziptikci

• Sr. Member
« Yanıtla #6 : 22 Nisan 2020, 11:40:13 »
evin içinde şınav mekik falan çek. kafanı dağıtacak şeyler bul. gerekirse sosyal medyadan veya malum uygulamalardan kızlarla falan flörtleş. finas yan etkileri genelde psikolojik oluyor zaten. youtubeda finasteride kullanıp olumlu yanıt alanların bir sürü videoları var onları izle. kısacası pozitif ol.

Peki daha önce minoxil sürmedim yerlerdeki saçların dahi dökülmesinin hizlanmasini( finansa rağmen) mevsimsel olarak dusunebilir miyiz? Bu arada öneriler için çok teşekkürler.

Beysev

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 22 Nisan 2020, 12:47:16 »
Bazı kişilerde finasterid bile tek başına fayda sağlamıyor adam proscar kullanıp daha çok döktü diyende var bazılarında çok iyi sonuçlar alınabiliyor tabi   o yüzden dökülüp dokulmedigini ise yarayip yaramadığını sen daha iyi bilirsin finasterid kullanıyorsan.

My Precious

• Hero Member
« Yanıtla #8 : 22 Nisan 2020, 13:27:16 »
Şuan norwood 2 sin.Tepe eğer gürse sıkıntı yok ama sanki şakaklarda incelme var.
Birde bende önce min kullandım ve şaşırtıcı bir biçimde norwood 1.5uğa kadar düştüm daha sonra seri bir şekilde norwood 3 e kadar inceldim ve şimdi fine rağmen norwood 3e kadar incelen yerlerim minyatürize olmaya devam ediyor.

Ziptikci

• Sr. Member
« Yanıtla #9 : 22 Nisan 2020, 16:30:18 »
Şuan norwood 2 sin.Tepe eğer gürse sıkıntı yok ama sanki şakaklarda incelme var.
Birde bende önce min kullandım ve şaşırtıcı bir biçimde norwood 1.5uğa kadar düştüm daha sonra seri bir şekilde norwood 3 e kadar inceldim ve şimdi fine rağmen norwood 3e kadar incelen yerlerim minyatürize olmaya devam ediyor.
Senin konunu okumuştum. Senin saçın benim 16 yaşındaki saçım gibiymis ilk zamanlarda. Evet şakaklarda incelme var. Finanstereidi ne kadar zamandır kullaniyorsun?

My Precious

• Hero Member
« Yanıtla #10 : 22 Nisan 2020, 16:34:31 »
Senin konunu okumuştum. Senin saçın benim 16 yaşındaki saçım gibiymis ilk zamanlarda. Evet şakaklarda incelme var. Finanstereidi ne kadar zamandır kullaniyorsun?
10 ay 11 aya gireceğim kesinlikle 1 tık daha açıldı dutas kullanmayı düşünmüyorum çünkü fin işe yaramadıysa dutta işe yaramaz ekim yaptıracağım gibi gözüküyor

Ziptikci

• Sr. Member
« Yanıtla #11 : 22 Nisan 2020, 16:37:14 »
10 ay 11 aya gireceğim kesinlikle 1 tık daha açıldı dutas kullanmayı düşünmüyorum çünkü fin işe yaramadıysa dutta işe yaramaz ekim yaptıracağım gibi gözüküyor

Enseden çekince saçınız geliyor mu?
(16 yaşındaki saçlarım)

Ziptikci

• Sr. Member
« Yanıtla #12 : 22 Nisan 2020, 18:39:31 »
Finanstereid ile 2. Haftam.
Minoxili günde 1 defa akşamları kullanıyorum. 2 hafta öncesine kadar 9 ay günde 2 kullanmıştım. Saçlarımda normalde enseden ve yanlardan olan dökülme azaldı. Üstlerdekine şu an yorum yapamıyorum çünkü minox kullanıyorum onu da finansin 6.ayinda bırakacağım.

Ziptikci

• Sr. Member
« Yanıtla #13 : 22 Nisan 2020, 18:40:32 »
Finanstereid ile 2. Haftam.
Minoxili günde 1 defa akşamları kullanıyorum. 2 hafta öncesine kadar 9 ay günde 2 kullanmıştım. Saçlarımda normalde enseden ve yanlardan olan dökülme azaldı.( Biliyorum 2 haftada etki etmez. Büyük ihtimalle mevsimsel) Üstlerdekine şu an yorum yapamıyorum çünkü minox kullanıyorum onu da finansin 6.ayinda bırakacağım.

Ziptikci

• Sr. Member
« Yanıtla #14 : 24 Nisan 2020, 20:01:00 »
3. Hafta güncellemesi: Evet arkadaşlar ilginç şekilde 6 6yildir ensemden saç çekince 3-4 tane gelirken bu birkaç gündür hiç gelmiyor. En fazla 1 tane arada sırada. Ama üstlerdeki dökülme bir miktar arttı. Bunu da minoxili günde 1 e düşürmemden kaynaklandığını düşünüyorum. Yakında bırakacağım zaten.

Facebook Twitter Instagram