Gönderen Konu: AGA + Homojen Seyrelme - Dupa olma ihtimali?  (Okunma sayısı 4021 defa)

Kelim Kelsin Keliz

• (*-*)
  • Sr. Member
  • Bir kel bir kele ne demiş?
AGA + Homojen Seyrelme - Dupa olma ihtimali?
« : 12 Nisan 2020, 14:52:55 »
Merhabalar Forumdaki herkes gibi erkek tipi kelliğim var fakat geçen günlerde saçımı traş makinası ile kendim 0.7 mm ye vurdum erkek tipi kellik dışında saçın her tarafında mercimek tanesinin yarısı kadar küçük küçük boşluklar var bunlar aynı zamanda genetik dökülmeye müsait ön ve orta kısımlarda da mevcut ense ve yan taraflarda da saçım uzunken sırıtmıyor. Hani bağ bahçe işleriyle uğraşan varsa sanki aralıklı ağaç dikersin ya 1 metre değilde 1.5 m boşluk bırakılmış gibi bir görüntü var  benim saçlarda yani kafanın tam ortası fotoğraflar ekliyeceğim sağı saç solu saç arkası saç orada bir boşluk böyle böyle kafanın her yerinde alerji beneği gibi düşünün bu benekleri şimdi saçsız alan kel alan olarak düşünün tam olarak bu fotoğraflardan anlaşılır diye umut ediyorum

Saçkıran bildiğim kadarı ile homojen yaşanmıyor ve fındık boyutunda başlayıp genişliyor, eğer bu bir cild hastalığı ise ne olduğunu bilen var mı? 2020 nin başında tahlil yaptırmıştım çinko demir normal çıkmıştı b12 189 - 883 arası olmalı benim 269 zaten b12 alıyorum biraz yükseltmek için

En büyük korkum Dupa olma ihtimali böyle birşey mümkün olabilir mi? Bildiğim kadarı ile kadınlarda sıkça görülen dökülme tipi erkeklerde de görülebiliyormuş düşük oranda da olsa.
"DUPA, bazen ilk bakışta erkek tipi saç dökülmesinin semptomlarını taklit edebilir, ancak kısa sürede saç dökülmesindeki hızı artışı ve eşi görülmemiş geniş dağılımı ile kendisini ayırır."
Diyor fakat geçmiş fotoğrafları inceledim saçım hiç 0.7mm olmadığı için net bir kıyas yapamıyorum ama yanlar kısa olan fotoğraflar var oradada belli yani saç yine halıfleks gibi değil hiza düzgün olsa da içerde boşluklar seyreklikler var yine böyle keza ense ve yanlar 1 numara olan fotoğraflar da yine gördüm o zaman dikkatimi çekmedi belki yani 5 yıl önceki fotoda da gördüğüm oldu Dupa en çok hızı ile ayırt ediliyormuş en büyük temennim bu beni erkek tipi kellik değil de dupa isem dupa bitirir beni

Fotoğrafdaki mavi ile çizdiğim yerler dikiş ameliyat yara izleri geri kalanlar yazıda bahsettiğim şikayet siz ne diyorsunuz bugün sabah canım aşırı sıkıldı fotoğraflama yapınca saçı 0.7mm ye vurdum biraz kafamdan çıksın düşünmüyim diye ama ne mümkün.

Kelim Kelsin Keliz

• (*-*)
  • Sr. Member
Ynt: AGA + Homojen Seyrelme - Dupa olma ihtimali?
« Yanıtla #1 : 12 Nisan 2020, 14:54:10 »
Devamı
Önce biraz seyreldiler, sonra beni terk ettiler
Beni apaçık ortada bırakıp gittiler
Yastığım bile ısınmıyor artık
Yastığım bile Yastığım bile
Kafam üşüyor soğuk havalarda, çık artık

https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=14917.0

Amazon Ormanlari

• Sr. Member
« Yanıtla #2 : 12 Nisan 2020, 15:05:16 »
Bu da benden

Kelim Kelsin Keliz

• (*-*)
  • Sr. Member
« Yanıtla #3 : 12 Nisan 2020, 15:09:35 »
Bu da benden
Kanka seninki daha fenaymış hani kadınlar saçları yakar ya bizimki ona benziyor kuaförde aşırı işlem görmüşde yanmış gibi saçlar. Androjenik Alopesi tamam kesin onu geçtim biz nerede muayene oluruz da Dupa olup olmadığımız teşhis konur bize sanırım saç köklerini  deriyi inceliyorlarmış bazı aletlerle
Bak başka bir yerde de dupa uzun yıllarda saçılır diyor tam tersi bilgi önlem alınması çok önemli diye başka sitede de tersini diyordu ..

Amazon Ormanlari

• Sr. Member
« Yanıtla #4 : 12 Nisan 2020, 15:18:23 »
Ustleri korusam yeter bana. Kanka bence bizde normal diffuse thinning var tam DUPA olmasa da. Mesela benim sacim nw7 alaninda daha ince donor de sakat ama o kadar degil, tepedeki gecisi hissedebiliyorum mesela ense tarafina gecince incelme azaliyo. Yani sonuc olarak DUPA olmasak da diffuse incelenlerin donorleri daha cok hasar aliyo. Ben o yuzden hep diyorum bizi sadece ekim zor kurtarir, korumamiz lazim olani

Amazon Ormanlari

• Sr. Member
« Yanıtla #5 : 12 Nisan 2020, 15:22:21 »
Incelme siniri

Kelim Kelsin Keliz

• (*-*)
  • Sr. Member
« Yanıtla #6 : 12 Nisan 2020, 15:35:58 »
Ustleri korusam yeter bana. Kanka bence bizde normal diffuse thinning var tam DUPA olmasa da. Mesela benim sacim nw7 alaninda daha ince donor de sakat ama o kadar degil, tepedeki gecisi hissedebiliyorum mesela ense tarafina gecince incelme azaliyo. Yani sonuc olarak DUPA olmasak da diffuse incelenlerin donorleri daha cok hasar aliyo. Ben o yuzden hep diyorum bizi sadece ekim zor kurtarir, korumamiz lazim olani
Genel incelme varsa finasterid hariç multivitaminlere ihtiyacın var demektir şöyle bir 6 ay geçse farkı anlayacağım da çok erken benimde birşeyler demem için bende sınır falan yok vertex saç döngüsünde incelme bariz var ön taraflar da AGA ya uymayan incelmeler var kimisi ön saç hizasında kimisi saç hizası sağlam bir parmak gerisi boşalıyor senin ilk konuna attığım fotolar da da genel seyreklik var ama o zaman nw1 dim şimdi ön saç çizgisi içeri girdi sol ve orta

Bir de şu var ben 15 yaşında da ince telliydi saçım dökülme olmadığı için diğer saçlardan daha kaliteli duruyordu hatta saçı fırça gibi olanlar imrenirdi dökülme başlayınca dezavantaja döndü bu tabi, yani demek istediğim saç tipimiz hep böyleydi sanırım dökülme başlayınca birşeyler gözükmeye başladı ben çıplak gözle gösterdiğim kişi sıkıntı yok diyor fotoğraf çekip halkaya alıp şimdi bak diyorum evet fotoğrafa bakınca gördüm diyor ki dediğim gibi bu saç 0.7 mm 1 mm dahi değil tüm saçlar bu uzunlukda seyrek gözükür saç derisi mutlaka gözükür. Dediğin gibi biz erkek tipi kelliğin alacaklarını durdursak yeter fakat diğer kısımlar eğer takviyeler ile giderilecekse mutlaka şu koronodan sonra gözükmek lazım doktora gideceğim zaman yine 0.7 mm yapıp muayene olacam. Diffuse thinning ne yeni şeyler çıkartma benim okuduğum hastalığı yaşama gibi bi piskolojik sıkıntım var yoksa da gelir başıma:D

Merak ettiğim şu saçı 0.7m 1mm falan olan sağlıklı bir erkek saçı bu kısalıkda nasıl gözükür? halıfleks gibi mi durur ben saçı aşırı sık kişiler görmüştüm askerde 3 numarada 1 mm nin kaç kat altı saçı tırt gözüküyor saçı uzayınca tarak girmiyor o ayrı mesele yani bu sıkıntı bize mi özel her saçı bu kısalıkda olan kişide gözüken birşey mi ? tam olarak bu merak ettiğim benim
« Son Düzenleme: 12 Nisan 2020, 15:42:31 Gönderen: Mehmet.K »

Amazon Ormanlari

• Sr. Member
« Yanıtla #7 : 12 Nisan 2020, 15:42:16 »
Homojen seyrelme iste ayni sey :D bu kadar kafana takma ya bi tedavi belirle zamana birak ben artik o kadar sey yapmiyom valla her sey olacagina varir. Bence bana fayda edebilecek tek sey finasterid minox kullanamadigim icin gerisi hayirlisi. Oral minox olabilirdi belki ama onu da bulmasi ayri dert vucudun her yerinde kil cikarmasi ayri dert birini gordum suratinda kil cikmis oral minoxtan maymun gibi

Kelim Kelsin Keliz

• (*-*)
  • Sr. Member
« Yanıtla #8 : 12 Nisan 2020, 15:54:08 »
Homojen seyrelme iste ayni sey :D bu kadar kafana takma ya bi tedavi belirle zamana birak ben artik o kadar sey yapmiyom valla her sey olacagina varir. Bence bana fayda edebilecek tek sey finasterid minox kullanamadigim icin gerisi hayirlisi. Oral minox olabilirdi belki ama onu da bulmasi ayri dert vucudun her yerinde kil cikarmasi ayri dert birini gordum suratinda kil cikmis oral minoxtan maymun gibi
Bu işssizlik bitirdi bizi kanka. Saçımın son durumu nasıl sence ? konu açıcam ay ay güncelleyeceğim sadece, 6 ayda bakalım ne olacak  sen de finas için ay ay foto at
Yalnız ben kısa saçı çok sevdim ha bundan sonra 0.7 takılıyormuşum :) tabi gür ve sık kısa saç çok güzel duruyor soktuğumun gür saçı uzunkende kısaykende güzel, bari kısa takılsamda saçı gürleştirmek kalınlaştırmak şart kafa derisi de 26 yıl sonra güneşi gördü bu arada :D

Kelim Kelsin Keliz

• (*-*)
  • Sr. Member
« Yanıtla #9 : 12 Nisan 2020, 15:55:31 »
Bu arada senin önler iyi baya fin ortayı toplaması muhtemel zaten oralar çözüldümü genel seyreklik kötü bile durmaz gözümüze bence, Senin demir değerinde sıkıntı yok demi baktırdın onlara

Kelim Kelsin Keliz

• (*-*)
  • Sr. Member
« Yanıtla #10 : 12 Nisan 2020, 15:57:00 »
Bu arada senin önler iyi baya fin ortayı toplaması muhtemel zaten oralar çözüldümü genel seyreklik kötü bile durmaz gözümüze bence. Senin demir değerinde bir

Amazon Ormanlari

• Sr. Member
« Yanıtla #11 : 12 Nisan 2020, 16:10:17 »
Bu arada senin önler iyi baya fin ortayı toplaması muhtemel zaten oralar çözüldümü genel seyreklik kötü bile durmaz gözümüze bence, Senin demir değerinde sıkıntı yok demi baktırdın onlara
Yaw demir eksikligi olabilir aslinda he, saglik ocaginda yaptirdigimda alt sinirin birazcik ustunde gozuluyo ama bilemedim. Ayaklarim falan da soguk surekli.
Senin sacina gelecek olursak bence artik fin basla 1 sene fin kullan dokulme durursa on cizgi falan ufak bi duzeltip, gereken yerlere sklastirma yapip sac sorununu kapatirsin. Su an saclarin fena degil ama korumazsan korkarim ki 1 2 seneye goruntu bozulabilir ha ayni seyler bire bir benim icin de gecerli

Kelim Kelsin Keliz

• (*-*)
  • Sr. Member
« Yanıtla #12 : 12 Nisan 2020, 16:18:25 »
Yaw demir eksikligi olabilir aslinda he, saglik ocaginda yaptirdigimda alt sinirin birazcik ustunde gozuluyo ama bilemedim. Ayaklarim falan da soguk surekli.
Senin sacina gelecek olursak bence artik fin basla 1 sene fin kullan dokulme durursa on cizgi falan ufak bi duzeltip, gereken yerlere sklastirma yapip sac sorununu kapatirsin. Su an saclarin fena degil ama korumazsan korkarim ki 1 2 seneye goruntu bozulabilir ha ayni seyler bire bir benim icin de gecerli
Demir eksikliği büyük etken, saçlar aslında dökülme sürekli var fakat sürekli fotoğraflama yaptığım için 1 sene öncesiyle farkı yok yer yer daha iyi yer yer daha kötü fine doktor kontrolde başlayacağım veya ekimle ekimci eşliğinde fakat fin kullanmıyorum diye sanmaki hiç birşey yapmıyorum fin hariç herşeyi yapıyorum sonuç alacağımı sanıyorum 6 ay sonraya ikimizde de ne olacak bakalım. Benim fin kullanmama ısrarım seninde fin dışında başka birşey kullanamama ısrarın :D bakalım birimiz doğu birimiz batı gibi olduk inşallah ikimizinde sonu iyi olur

Amazon Ormanlari

• Sr. Member
« Yanıtla #13 : 12 Nisan 2020, 16:21:41 »
Demir eksikliği büyük etken, saçlar aslında dökülme sürekli var fakat sürekli fotoğraflama yaptığım için 1 sene öncesiyle farkı yok yer yer daha iyi yer yer daha kötü fine doktor kontrolde başlayacağım veya ekimle ekimci eşliğinde fakat fin kullanmıyorum diye sanmaki hiç birşey yapmıyorum fin hariç herşeyi yapıyorum sonuç alacağımı sanıyorum 6 ay sonraya ikimizde de ne olacak bakalım. Benim fin kullanmama ısrarım seninde fin dışında başka birşey kullanamama ısrarın :D bakalım birimiz doğu birimiz batı gibi olduk inşallah ikimizinde sonu iyi olur
Hahahaha aynen umarim iyi olur  ;D

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #14 : 12 Nisan 2020, 17:03:45 »
Dupa değil kendi doğal hali donörün
Global Moderator

Facebook Twitter Instagram