Gönderen Konu: Oral Fin+Minox+Topical anti-androjen en mantıklısı mı ?  (Okunma sayısı 18699 defa)

My Precious

• Hero Member
Evet saç dökülmesine karşı en mantıklı olduğunu düşündüğüm tedavi yöntemi.
Oral fin dhtyi bloke ediyor ama kafatasında testoyu artırıyor bu yüzden benim gibi finasteride non-responderların saçları dökülüyor.
Kafatasında ki testoyu bloke edebilmek için anti-androjen lazım.
Gerçekten de finin ve dutun işe yaramadığı kişilerin topical anti-androjen kullandığı zaman saçlarını koruduğu neredeyse bir gerçek.
Topical AA'lar genelde yan etki yapmıyor ama sonuçta fin ile kıyaslanmayacak kadar tehlikeli olabilir.
Şimdilik araştırıyorum.Fin çoğu kişide en önde işe yaramıyor ve ben önlerimi kaybetmek istemiyorum..
Ya da en mantıklısı ekim yaptırıp oral finle devam etmek zira fin tepeyi %100 korur önleride ekimle hallederiz.

Amazon Ormanlari

• Sr. Member
Ynt: Oral Fin+Minox+Topical anti-androjen en mantıklısı mı ?
« Yanıtla #1 : 10 Nisan 2020, 00:07:21 »
Kanka ben AA lara bulasma derim onler canini iyice sknca ektirirsin fine devam ederek.

Amazon Ormanlari

• Sr. Member
« Yanıtla #2 : 10 Nisan 2020, 00:08:32 »
Dermaroller denesene istersen bi onlere? Sonuc alan baya gordum hairlosstalk da

My Precious

• Hero Member
« Yanıtla #3 : 10 Nisan 2020, 00:14:46 »
Kanka ben AA lara bulasma derim onler canini iyice sknca ektirirsin fine devam ederek.
Bulaşmıcam zaten ekim yaptırıp kurtulmak istiyorum cidden yoruldum

yeesuzcries

• Sr. Member
« Yanıtla #4 : 10 Nisan 2020, 19:39:14 »
Bulaşmıcam zaten ekim yaptırıp kurtulmak istiyorum cidden yoruldum

Ekim için beklemek yorucu olmaz mı ? ne zaman yaptırmayı düşünüyorsun
proscar 1/4
konazol
Avodart 0.5mg

My Precious

• Hero Member
« Yanıtla #5 : 10 Nisan 2020, 20:20:52 »
Ekim için beklemek yorucu olmaz mı ? ne zaman yaptırmayı düşünüyorsun
Korona muhabbeti olmasaydı bu sene yaptırırdım.

yeesuzcries

• Sr. Member
« Yanıtla #6 : 10 Nisan 2020, 20:28:23 »
Benim saç ekimlik mi sence eğer öyleyse hiç düşünmeden ön tarafı yapıp gençliğimin sefasını sürüp finle devam edicem
proscar 1/4
konazol
Avodart 0.5mg

My Precious

• Hero Member
« Yanıtla #7 : 10 Nisan 2020, 20:57:43 »
Benim saç ekimlik mi sence eğer öyleyse hiç düşünmeden ön tarafı yapıp gençliğimin sefasını sürüp finle devam edicem
Bilmem hiç görmedim saçını

yeesuzcries

• Sr. Member
« Yanıtla #8 : 10 Nisan 2020, 20:59:47 »
Bilmem hiç görmedim saçını

Konumda mevcut görüşünüzü merak ediyorum
proscar 1/4
konazol
Avodart 0.5mg

|Logan|

• Hero Member
« Yanıtla #9 : 14 Ocak 2021, 13:34:02 »
Evet saç dökülmesine karşı en mantıklı olduğunu düşündüğüm tedavi yöntemi.
Oral fin dhtyi bloke ediyor ama kafatasında testoyu artırıyor bu yüzden benim gibi finasteride non-responderların saçları dökülüyor.
Kafatasında ki testoyu bloke edebilmek için anti-androjen lazım.
Gerçekten de finin ve dutun işe yaramadığı kişilerin topical anti-androjen kullandığı zaman saçlarını koruduğu neredeyse bir gerçek.
Topical AA'lar genelde yan etki yapmıyor ama sonuçta fin ile kıyaslanmayacak kadar tehlikeli olabilir.
Şimdilik araştırıyorum.Fin çoğu kişide en önde işe yaramıyor ve ben önlerimi kaybetmek istemiyorum..
Ya da en mantıklısı ekim yaptırıp oral finle devam etmek zira fin tepeyi %100 korur önleride ekimle hallederiz.

Konuyu hortlatıyorum gibi olucak ama söylemek istedim Çok doğru düşünüyosunuz bence. Ama bence artan testosteron dökse de pek ilerleyeceğini düşünmüyorum. Bence dutasterid kullanımına rağmen dökülme devam ediyosa kalan dht saçı döküyodur. Dutasterid kullansak bile scalpta yüzde 50 lik bir azalma oluyodu sanırım. Yani topikal aa ekleyerek o kalan dhtyi de engellememiz gerekiyo scalpta. ben topical finasterid düşünüyorum şu an testoyu baskılamaz ama testodan çok çok daha güçlü olan dhtyi yok eder. bence artan testodan çok kalan dhtye odaklanmamız gerek. eğer testosteron da saçı çok döküyorsa artık teslim olalım testosteronun dht kadar fazla agresif olucağını sanmıyorum dökecektir belki ama çok az bence Bu konuyla önerdiğiniz türkiyede yapılabilicek bir topikal aa var mı?
« Son Düzenleme: 14 Ocak 2021, 13:41:41 Gönderen: khomur »
  • Ekim Tarihi: 24.07.2023
  • Ekim Merkezi ismi Lifehair Şahin Çelik
  • Greft Miktarı 2800
  • Yaşınız 22
  • Medikal Tedavi Haftada 5 gün finasterid, haftada 2 gün dutasterid + Seogen Tablet

My Precious

• Hero Member
« Yanıtla #10 : 14 Ocak 2021, 14:23:56 »
Konuyu hortlatıyorum gibi olucak ama söylemek istedim Çok doğru düşünüyosunuz bence. Ama bence artan testosteron dökse de pek ilerleyeceğini düşünmüyorum. Bence dutasterid kullanımına rağmen dökülme devam ediyosa kalan dht saçı döküyodur. Dutasterid kullansak bile scalpta yüzde 50 lik bir azalma oluyodu sanırım. Yani topikal aa ekleyerek o kalan dhtyi de engellememiz gerekiyo scalpta. ben topical finasterid düşünüyorum şu an testoyu baskılamaz ama testodan çok çok daha güçlü olan dhtyi yok eder. bence artan testodan çok kalan dhtye odaklanmamız gerek. eğer testosteron da saçı çok döküyorsa artık teslim olalım testosteronun dht kadar fazla agresif olucağını sanmıyorum dökecektir belki ama çok az bence Bu konuyla önerdiğiniz türkiyede yapılabilicek bir topikal aa var mı?
Üstünden 9 ay geçmiş bu süreçte tahmin ettiğim gibi en ön bölgem inceldi ama hala gerisi sağlıklı.
Bence fin+minox+topikal ru en güvenilir ve işe yarar yöntem.
Fin veya dut kullanımı ile scalpta artan testoyu baskılamak için ru kullanılabilir.
Ben şahsen hiç ru kullanmadım fda onayı almadığı için ama kullanan var araştırılabilir.

Oral duta rağmen saçlar dökülüyorsa mücadeleyi bıraımak en iyisi oral spiro felan çok tehlikeli dut bence kırmızı çizgi olmalı.
Nw7 olacak olsam bile spiro biculamite tarzı şeyler kullanmam.Çim adam olurum ama o ilaçları içmem

Mehmetali32

• Hedef Az ama Devamlı Tedavi saç yapıyım derken kaş çıkarmadan
  • Hero Member
« Yanıtla #11 : 14 Ocak 2021, 14:29:39 »
Üstünden 9 ay geçmiş bu süreçte tahmin ettiğim gibi en ön bölgem inceldi ama hala gerisi sağlıklı.
Fin veya dut kullanımı ile scalpta artan testoyu baskılamak için ru kullanılabilir.
Ben şahsen hiç ru kullanmadım fda onayı almadığı için ama kullanan var araştırılabilir.

Oral duta rağmen saçlar dökülüyorsa mücadeleyi bıraımak en iyisi oral spiro felan çok tehlikeli dut bence kırmızı çizgi olmalı.
Nw7 olacak olsam bile spiro biculamite tarzı şeyler kullanmam.Çim adam olurum ama o ilaçları içmem
   Lan helal olsun pRECİOUS  nerede duracagını biliyormussun en azından    ....ilac konusundaa       millet  bunlarııııı sakız seker cerez zannediyorrrr  Preciouss     
  • Yaşınız 28
Finasterid 0.75mg Hergün 
Bioxin ForteSarımsaklı Samp +Nizoral
Biberiye +Hint+Zeytiyagı+cam Terabendi Yagı Vitamin Kompleksi
 Haftada 3 gun spor +Dusta   Masaj +Dermoreller 2/ay
 Haftada 2 gun Dvitamin                                   
  Sabır Şükür Zaman.. .

oralminoxidil

• Hero Member
« Yanıtla #12 : 14 Ocak 2021, 14:46:34 »

şimdi yeni bir makale okudum sen de bulursun nette topical fin vs topical spiro
topical spiro daha başarılı olmuş ama spiro ile ilgili bazı sıkıntılar var popüler olmamasının nedeni bu. en iyisi gerçekten ru gibi duruyor şu an

Dutasteride haftada 2
5-10 ml Oral Hint Yağı
Vit D
Keçiboynuzu ve karadut özü
Magnezyum
İyot
SAÇ DÖKÜLMESİ KILAVUZU
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=18975

Kıvanç Saçlıtuğ

• Hero Member
« Yanıtla #13 : 14 Ocak 2021, 15:29:04 »
Ne kadar minimum tedavi o kadar iyi bence fin ve güzel saç derisine uygun bir şampuanın yanında dengeli beslenme masaj felan en iyisi diye düşünüyorum. Topikal uzun saça çok zor uygulanıyor uzun dediğimde 5cmden itibaren. Arada bir iğneleme ile ru kullanıyorum artık. Saçımızı ne kadar az maddeye alıştırırsak o kadar kardır diye düşünüyorum. Agresif dökülmem olsaydı şahsen yinede bunlardan öteye gitmezdim. En fazla okuldan sonra düzgün bir işten sonra minoxil başlarım o kadar.
*paylaşımlarım tedavi tavsiyesi değildir (TTD)

NoBald

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #14 : 14 Ocak 2021, 15:51:14 »
şimdi yeni bir makale okudum sen de bulursun nette topical fin vs topical spiro
topical spiro daha başarılı olmuş ama spiro ile ilgili bazı sıkıntılar var popüler olmamasının nedeni bu. en iyisi gerçekten ru gibi duruyor şu an
Topical spiro ile ilgili ne gibi sıkıntılar var hocam?

Facebook Twitter Instagram