Gönderen Konu: Oral Fin+Minox+Topical anti-androjen en mantıklısı mı ?  (Okunma sayısı 18705 defa)

Mehmetali32

• Hedef Az ama Devamlı Tedavi saç yapıyım derken kaş çıkarmadan
  • Hero Member
Ynt: Oral Fin+Minox+Topical anti-androjen en mantıklısı mı ?
« Yanıtla #270 : 21 Ocak 2021, 13:22:35 »
Dökülmeler arttiktan iki ay sonra minoxa başlamıştım, normalde tepeye de sikacaktım ama ilk başta korktum ters teper diye. Şakaklardan iyi sonuç alınca tepeye de başladım 25 gün oldu. (Frontal en önde çok az incelme hissettiğim için oraya da sıkmaya başladım birkaç gün önce) Toplamda her akşam 8 fıs.

6. Ay döngü oldu. Biraz moralim bozuldu yalan yok ama döngüye rağmen okadar da fazla kayıp olmadı görünüş olarak, tersine çizgi daha da öne geldi anlamadım. Normalde 3 ayda vereceğini verir derler ama döngüden sonra çizginin daha önde olduğunu farkettim. Sağ şakak yoğunluk olarak daha az (geçen senenin fotolarına baktim tedavi uygulamadan sağ şakaktan daha çok kayıp varmış aslında, kayıp derken incelme varmış) bu yüzden sağ sakağı 3 fısa çıkardım. Döngüden sonra daha iyi hâle gelmesini dozu artırdığım için olduğunu düşünüyorum. (2.5 aydan sonra 2 günde bir uyguluyordum çünkü şuan her gün aksamları)

Bu arada tüm tedaviler tepede daha etkili
Tedavinde basarılar diliyorum  her zaman devam edersennnn  dongu olayına ragmen iyi sonuc alırsınn psikolojini bu olay zamanında bozmaa hep pozitif dusun  saclarını hep korursun sakın bırakma   insaallah norward 1 de bile tuycukler kıl fromuna donerrr   daha gur daha saglam saclar diliyorum sana      devam devam....
  • Yaşınız 28
Finasterid 0.75mg Hergün 
Bioxin ForteSarımsaklı Samp +Nizoral
Biberiye +Hint+Zeytiyagı+cam Terabendi Yagı Vitamin Kompleksi
 Haftada 3 gun spor +Dusta   Masaj +Dermoreller 2/ay
 Haftada 2 gun Dvitamin                                   
  Sabır Şükür Zaman.. .
ŞUNLARADA BAKABİLİRSİNİZ

|Logan|

• Hero Member
« Yanıtla #271 : 21 Ocak 2021, 15:05:12 »
Tek başına kullanırsan etkisi azalır tabii, masaj mikroiğneleme dht blokerlerle kullanırsan uzatirsin süreyi. Çünkü şöyle düşün dht saldırısı ve kireçlenme devam ediyor, teoriye göre minox bir yere kadar damarları genişletebiliyor (farklı yolaklara da katılıyor burası belirsiz) kireçlenme devam ediyor dht saldırısı devam ediyor, en sonunda etkisi kayboluyor. Tek etken olarak minox kullanırsan etkisini kaybeder

Haklısın tek başına pek faydası yok ama ne bileyim dostum hintell falan da söylüyor uzak durun bu spreyden diye yani bu kadar kişi bu spreye karşı böyle davranınca kullanasım gelmiyor.
  • Ekim Tarihi: 24.07.2023
  • Ekim Merkezi ismi Lifehair Şahin Çelik
  • Greft Miktarı 2800
  • Yaşınız 22
  • Medikal Tedavi Haftada 5 gün finasterid, haftada 2 gün dutasterid + Seogen Tablet

|Logan|

• Hero Member
« Yanıtla #272 : 21 Ocak 2021, 15:06:44 »
2.5 sene minox kullanan birisi olarak hiçbir zaman döngüye rastlamadım.
İlk 4 ay 1 norwood kazandım ve 6.aydan sonra kazanımlarımı zamanla kaybettim

İşte döngü vurmuş seni bak xethmoid de 6.ayda döngü olmuş. Eğer kullanmaya devam etseydin döngü biterdi yeniden norwood kazanırdın büyük ihtimal işte minoxil zik zaklı bir ilaç sabretmek gerekiyor maalesef
  • Greft Miktarı 2800
  • Yaşınız 22
  • Medikal Tedavi Haftada 5 gün finasterid, haftada 2 gün dutasterid + Seogen Tablet

Xeth

• Hero Member
« Yanıtla #273 : 21 Ocak 2021, 15:10:29 »
Haklısın tek başına pek faydası yok ama ne bileyim dostum hintell falan da söylüyor uzak durun bu spreyden diye yani bu kadar kişi bu spreye karşı böyle davranınca kullanasım gelmiyor.

Karşı olanlar genelde zahmetinden çekiniyor ve döngü döngü deniyor sürekli, şuana kadar bulunmuş en iyi büyüme uyarıcı ayrıca ben dolaylı olarak dhtyi azalttığını düşünüyorum. Şöyle ki ; ben minox başlamadan önce alnımda şakak kısmında yıllardır geçmeyen sivilce vardı. Kullanmaya başladıktan 2 ay sonra geçti bir daha çıkmadı. Minoxidil birçok olaya katılıyor bence sadece büyümeyi uyarmıyor. İnflamasyon azaldığı için dhtnin de azaldığını düşünüyorum. Dht inflamasyon varlığında geliyor çünkü antiinflamatuvar olduğu için.

Döngüleri var deniyor da o döngüye giren saçlar senin şuan kafanda olmayan saçlar yani. Şahsen minox bana 100x saç verdiyse döngüde 40x gitmiştir en fazla, döngü olduğu için geri dönüyor
AlopexyT minoxidil (günde 8 fıs)
Finasterid 1.25 mg (her gün)
Yeşilçay (x1)
Clear şampuan
Magnezinc (günlük 1)
Setirizin 5mg

Bıraktıklarım; minoxil, bioxinin minoxidil, balen kabak, xpecia, loprox

Tedavi sürecim;
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=23060.0

|Logan|

• Hero Member
« Yanıtla #274 : 21 Ocak 2021, 15:16:20 »
Karşı olanlar genelde zahmetinden çekiniyor ve döngü döngü deniyor sürekli, şuana kadar bulunmuş en iyi büyüme uyarıcı ayrıca ben dolaylı olarak dhtyi azalttığını düşünüyorum. Şöyle ki ; ben minox başlamadan önce alnımda şakak kısmında yıllardır geçmeyen sivilce vardı. Kullanmaya başladıktan 2 ay sonra geçti bir daha çıkmadı. Minoxidil birçok olaya katılıyor bence sadece büyümeyi uyarmıyor. İnflamasyon azaldığı için dhtnin de azaldığını düşünüyorum. Dht inflamasyon varlığında geliyor çünkü antiinflamatuvar olduğu için.

Döngüleri var deniyor da o döngüye giren saçlar senin şuan kafanda olmayan saçlar yani. Şahsen minox bana 100x saç verdiyse döngüde 40x gitmiştir en fazla, döngü olduğu için geri dönüyor

Benim kaliteli saçlarımın hemen yanında çok minyatür saç var ve oraya minoxil sıkarsam o kaliteli saçlar da etkilenicek ve oralarda da shedding yaşiycam büyük ihtimal ve o saçlar da döngüye uğriycak zamanla. İşte bundan korkuyorum. Yani sadece şakaklara değil ön orta bölgeye de sıkmam gerekicek. Ordaki minyatürleşme için ne yapmam lazım? Ayrıca minoxil egzamaya kaşınmaya vs sebep oluyor bu da inflamasyon demektir ama sende farklı şekilde işe yaramış.
  • Greft Miktarı 2800
  • Yaşınız 22

Lauri

• Hero Member
« Yanıtla #275 : 21 Ocak 2021, 15:58:59 »
Önce deri sağlığı. Egzaman varsa onu düzelt. Belki de dökülmenin ağırlıklı sebebi budur belki.

Egzama üstüne iğneleme, alkol bazlı losyon kullanman, olayları kötüleştirmesin?

|Logan|

• Hero Member
« Yanıtla #276 : 21 Ocak 2021, 16:39:38 »
Önce deri sağlığı. Egzaman varsa onu düzelt. Belki de dökülmenin ağırlıklı sebebi budur belki.

Egzama üstüne iğneleme, alkol bazlı losyon kullanman, olayları kötüleştirmesin?

Ben de onu düşünüyorum. Egzama için ketoral krem falan kullanıyorum. Diğer egzamalar gibi saçımda kaşınma,yanma,sivilcelenme falan yok sadece pullanma var o da biraz fazla işte. Ama dermaroller ve losyon da kullanmadan olmaz.
  • Greft Miktarı 2800
  • Yaşınız 22

My Precious

• Hero Member
« Yanıtla #277 : 21 Ocak 2021, 17:42:19 »
İşte döngü vurmuş seni bak xethmoid de 6.ayda döngü olmuş. Eğer kullanmaya devam etseydin döngü biterdi yeniden norwood kazanırdın büyük ihtimal işte minoxil zik zaklı bir ilaç sabretmek gerekiyor maalesef
Dostum saçıma hiç sürmedim ve 2.5 senedir minoxu sakalıma sürüyorum.Yani düzenli kullandım.
Xethmoid şimdilik şanslı minox er yada geç etkisini kaybedecek

|Logan|

• Hero Member
« Yanıtla #278 : 21 Ocak 2021, 17:44:20 »
Dostum saçıma hiç sürmedim ve 2.5 senedir minoxu sakalıma sürüyorum.Yani düzenli kullandım.

Saçına hiç sürmediysen nasıl 1 norwood kazandın
  • Greft Miktarı 2800
  • Yaşınız 22

Xeth

• Hero Member
« Yanıtla #279 : 21 Ocak 2021, 17:45:56 »

Hocam sakalına sürerken saç için herhangi bir tedavi yapıyor muydun? Bana göre sen çok iyi alıcısın çok iyi emilmiş ki sistemik dolaşıma katılıp sacın için de etkili olmuş, dolayısıyla eğer kullandığın ilk zamanlarda saç için antiandrojen/masaj falan yapmadıysan etkisini kaybetmesi doğal, Bence şuan yine başlasan masaj falan yapsan etkisini alırsın tekrardan.
Yeşilçay (x1)
Clear şampuan
Magnezinc (günlük 1)
Setirizin 5mg

Tedavi sürecim;

Xeth

• Hero Member
« Yanıtla #280 : 21 Ocak 2021, 17:47:09 »
Minoxun etkisini kaybetmesinin bana göre en önemli sebebi kalsifikasyonu engellememek, genişleyen damarlar da zamanla kalsifiye oluyor çünkü. Bu yüzden etki kaybolabilir
Yeşilçay (x1)
Clear şampuan
Magnezinc (günlük 1)
Setirizin 5mg

Tedavi sürecim;

|Logan|

• Hero Member
« Yanıtla #281 : 21 Ocak 2021, 17:48:57 »
Hocam sakalına sürerken saç için herhangi bir tedavi yapıyor muydun? Bana göre sen çok iyi alıcısın çok iyi emilmiş ki sistemik dolaşıma katılıp sacın için de etkili olmuş, dolayısıyla eğer kullandığın ilk zamanlarda saç için antiandrojen/masaj falan yapmadıysan etkisini kaybetmesi doğal, Bence şuan yine başlasan masaj falan yapsan etkisini alırsın tekrardan.

Evet eğer öyleyse baya etkili demek ki onda. Oral minoxil bi kullansa saç fışkırır demek ki
  • Greft Miktarı 2800
  • Yaşınız 22

My Precious

• Hero Member
« Yanıtla #282 : 21 Ocak 2021, 18:03:02 »
Saçına hiç sürmediysen nasıl 1 norwood kazandın
Minox genel olarak vücudu etkileyen bir topikal ürün.Kol kıllarımda kalınlaşmıştı.
Sen sanırım topikali yanlış anladın.Topikal sadece uygulanan bölgede işe yarar diye bir kaide yok.Topikal tüm vücudu etkileyebilir buna o kullanacağın spiro fin felan da dahil.Topikal finden yan etki gören bile var bu yüzden

My Precious

• Hero Member
« Yanıtla #283 : 21 Ocak 2021, 18:04:38 »
Saça hiç sürmedim(belki 2 3 kere denedimd.Hep sakala sürdüm ve cidden özlüyorum o eski halimi.Bence vücut alıştı minoxa artık 2.5 sene geçti minox bir hayali verdi bana ama ben fark edemedim :(

My Precious

• Hero Member
« Yanıtla #284 : 21 Ocak 2021, 18:05:11 »
Minoxun etkisini kaybetmesinin bana göre en önemli sebebi kalsifikasyonu engellememek, genişleyen damarlar da zamanla kalsifiye oluyor çünkü. Bu yüzden etki kaybolabilir
Aynen öyle o yüzden kafatasım daha sert eskisine göre

Facebook Twitter Instagram