Saç Ekimi Sonuçları
Dökülmeler arttiktan iki ay sonra minoxa başlamıştım, normalde tepeye de sikacaktım ama ilk başta korktum ters teper diye. Şakaklardan iyi sonuç alınca tepeye de başladım 25 gün oldu. (Frontal en önde çok az incelme hissettiğim için oraya da sıkmaya başladım birkaç gün önce) Toplamda her akşam 8 fıs. 6. Ay döngü oldu. Biraz moralim bozuldu yalan yok ama döngüye rağmen okadar da fazla kayıp olmadı görünüş olarak, tersine çizgi daha da öne geldi anlamadım. Normalde 3 ayda vereceğini verir derler ama döngüden sonra çizginin daha önde olduğunu farkettim. Sağ şakak yoğunluk olarak daha az (geçen senenin fotolarına baktim tedavi uygulamadan sağ şakaktan daha çok kayıp varmış aslında, kayıp derken incelme varmış) bu yüzden sağ sakağı 3 fısa çıkardım. Döngüden sonra daha iyi hâle gelmesini dozu artırdığım için olduğunu düşünüyorum. (2.5 aydan sonra 2 günde bir uyguluyordum çünkü şuan her gün aksamları)Bu arada tüm tedaviler tepede daha etkili
Tek başına kullanırsan etkisi azalır tabii, masaj mikroiğneleme dht blokerlerle kullanırsan uzatirsin süreyi. Çünkü şöyle düşün dht saldırısı ve kireçlenme devam ediyor, teoriye göre minox bir yere kadar damarları genişletebiliyor (farklı yolaklara da katılıyor burası belirsiz) kireçlenme devam ediyor dht saldırısı devam ediyor, en sonunda etkisi kayboluyor. Tek etken olarak minox kullanırsan etkisini kaybeder
2.5 sene minox kullanan birisi olarak hiçbir zaman döngüye rastlamadım.İlk 4 ay 1 norwood kazandım ve 6.aydan sonra kazanımlarımı zamanla kaybettim
Haklısın tek başına pek faydası yok ama ne bileyim dostum hintell falan da söylüyor uzak durun bu spreyden diye yani bu kadar kişi bu spreye karşı böyle davranınca kullanasım gelmiyor.
Karşı olanlar genelde zahmetinden çekiniyor ve döngü döngü deniyor sürekli, şuana kadar bulunmuş en iyi büyüme uyarıcı ayrıca ben dolaylı olarak dhtyi azalttığını düşünüyorum. Şöyle ki ; ben minox başlamadan önce alnımda şakak kısmında yıllardır geçmeyen sivilce vardı. Kullanmaya başladıktan 2 ay sonra geçti bir daha çıkmadı. Minoxidil birçok olaya katılıyor bence sadece büyümeyi uyarmıyor. İnflamasyon azaldığı için dhtnin de azaldığını düşünüyorum. Dht inflamasyon varlığında geliyor çünkü antiinflamatuvar olduğu için. Döngüleri var deniyor da o döngüye giren saçlar senin şuan kafanda olmayan saçlar yani. Şahsen minox bana 100x saç verdiyse döngüde 40x gitmiştir en fazla, döngü olduğu için geri dönüyor
Önce deri sağlığı. Egzaman varsa onu düzelt. Belki de dökülmenin ağırlıklı sebebi budur belki.Egzama üstüne iğneleme, alkol bazlı losyon kullanman, olayları kötüleştirmesin?
İşte döngü vurmuş seni bak xethmoid de 6.ayda döngü olmuş. Eğer kullanmaya devam etseydin döngü biterdi yeniden norwood kazanırdın büyük ihtimal işte minoxil zik zaklı bir ilaç sabretmek gerekiyor maalesef
Dostum saçıma hiç sürmedim ve 2.5 senedir minoxu sakalıma sürüyorum.Yani düzenli kullandım.Xethmoid şimdilik şanslı minox er yada geç etkisini kaybedecek
Hocam sakalına sürerken saç için herhangi bir tedavi yapıyor muydun? Bana göre sen çok iyi alıcısın çok iyi emilmiş ki sistemik dolaşıma katılıp sacın için de etkili olmuş, dolayısıyla eğer kullandığın ilk zamanlarda saç için antiandrojen/masaj falan yapmadıysan etkisini kaybetmesi doğal, Bence şuan yine başlasan masaj falan yapsan etkisini alırsın tekrardan.
Saçına hiç sürmediysen nasıl 1 norwood kazandın
Minoxun etkisini kaybetmesinin bana göre en önemli sebebi kalsifikasyonu engellememek, genişleyen damarlar da zamanla kalsifiye oluyor çünkü. Bu yüzden etki kaybolabilir