Arkadaşlar merhaba;
Aradan 3 yıl geçti. Ben hala burada kandırılmış ve manipule edilmiş olmanın yıkımını atamadım üzerimden. Her aynaya baktığımda görüyorum çünkü.
Zaman içerisinde sonradan farkettiğim bir şeyler eklemek istiyorum. Önemli çünkü.
Yıllar içinde bana başka mağdur dostlarımız da aynı şeyleri yaşadıklarını yazdılar. Çok fazla insan mağdur olmuş malesef. Bu arada benim 3 yıl oldu ama donör bölgem bilinçsiz aşırı alımdan dolayı toparlamadı kendini. Toparlar toparlar demişlerdi. Yok öyle bir şey. Kök alınan her yer nokta şeklinde boşluk kalıyor. Aklınızda bulunsun.
Burası başka bir özel hastanenin çatısı altında, hastanenin bir katını kiralayaraktan açılmış bir özel ve gizli bir klinik. Bu sebepten dolayı denetimi atlattıklarını düşünüyorum. Sonuçta 9-10 katlı bir hastanenin her katını kim tek tek inceler. Her neyse. Yaklaşık iki metrekarelik odalarda, ekim başı ücret şeklinde çalışan ve ekim nedir bilmeyen sözde saç ekim uzmanlarıyla, prim ile çalışan ve sahte isimler kullanan danışmanların online reklamlarla ağlarına düşürdükleri insanları manipule ederek ikna ettiği danışmanların bağladıkları müşterilere saç ekimi yapılan bir yer. Ortam sağlıksız. Klinik merdiven altı. Adresi hiç bir yerde yazmıyor. Google maps de yazan bina onların yönetim binası, sizi ekime götürdükleri yer orası değil. Sizi ekim için bağcılarda bir hastenin alt katına götürüyorlar. Zaten dikkat ederseniz biz sizi alırız diyorlar sürekli. Kendiniz gelmenizi hiç istemiyorlar. Her neyse bunların danışmanlarının tek derdi sizin ekiminizden alacakları yüzdelik prim arkadaşlar. Danışmanım beni arayıp utanmadan '' bir forumda yazmışssınız, patronum gecenin bir vakti beni aradı, kesin kariyerim bitecek'' dedi. Be insanlık yoksunu adam, sana sesleniyorum, ben bu saçları ömür boyu kafamda taşıyacağım. Senin dolandırıcılık kariyerin benim ömür boyu çim kafa gibi durmamdan daha mı önemli ? Üstelik buna sen sebep oldun. Bin bir türlü yalanlar söyleyerek 23 yaşında bir üniversiteli genci manipule ettin. Ama merak etme Efe bey, ben seni de patronun Tayfunu da asla unutup es geçmem. Öyle karşılıksız değil insanların psikolojisini bozmak, akıllarıyla dalga geçmek, zaaflarını paraya çevirmek. Siz bana bi emek harcadınız ben de size ciddi bir emek harcamadan geçmeyeceğim tabi ki. Hatrınız kalır sonra. Her neyse
Kısaca bu işletme paranızdan başka hiç bir şeye önem vermeyen. Hatta ödemeyi yaptıktan sonra bir anda size karşı herkesin tavrının bir anda değiştiği, o güne kadar sizi manipule etmek için gecenin köründe bile size cevap veren danışmanınızın bile bir anda sohbeti kestiği, paranın ödendiği bilgisini görünce artık size sert cevaplar vermeye başladığı bir işletme.
Bu arada dediğim gibi danışmanınızı hiç bir zaman yüz yüze göremeyeceksiniz. Onlar telefon üzerinden çalışıyorlar. Oraya gittiğinizde tek göreceğiniz sizi kapıda karşılayacak ve asansör ile gizli kata götürecek bir yalancı, onun dışında sahte bir doktor ve ekmek parası için hiç bir şey bilmemesine rağmen orada çalışan lise mezunu gençler olacak. Onlar da zaten sadece sizin randevu saatinizde oraya gelecekler.
Özetle;
Bunların sistem şöyle ki, bir hastanede bir kat kirala. İnstagram üzerinden saç ekimi reklamı ver. Sana telefon üzerinden görüşerek müşteri bağlayacak, primle çalışan gözünü para hırsı bürümüş satışçı elemanlar işe al. Sonra paraya ihtiyacı olup da işe giremeyen yeni mezun liseli gençleri ekim başı para verecek şekilde ekimi onlara yaptır. Fiyatı çok ucuz tut. Kaliteden değil sürümden kazan. Bitti gitti. Eğer vicdanınız yoksa zengin olmak bu kadar basit dostlar. Bu işletmeyi kuran adam için insan olduğunuzun ve duygularınız olduğunun zerre kadar önemi yok.
İçeride kimin ne olduğu, gerçek adının ne olduğu, nereden geldiği, eğitiminin ne olduğu belli değil arkadaşlar. Tamamen kar amaçlı kurulmuş, müşteri memnuniyeti amacı taşımayan, sürümden kazanan, insanların saçsızlık zaafını internet reklamları üzerinden avlayarak paraya çeviren, insan duygularını ve sağlığını hiçe sayan bir işletme.
Kimsenin dış görünüşünüzle ilgili zaaflarınızı, para kazanmak için istismar etmesine izin vermeyin dostlar. Herkese sağlıklı günler.