Benim 80. gunde ekim patladi mi dememden sac ekimi ve finas hakkinda hicbir bilgim olmadigina kanaat getiriyorsun da adamin yan etki yoksa etki de yoktur demesi ya da finas sac cikartiyor demesi sana dogru geliyorsa sana da diyecek sozum yoktur dostum.
Ustune zaten akademik yayin, bilimsel veri senin icin birbaskasinin tecrubesinden daha onemsiz ise sana bol sans diliyorum zira ihtiyacin olacaktir.
Biraz takip etseniz, okuduğunuz akademik yayın veya bilimsel verilerin yıllar içinde başka bir akademik yayın veya bilimsel veri
tarafından çürütüldüğünü görecektiniz. oysa kediler her zaman dört ayak üstüne düşer, tecrübe ile sabittir.
finasteride olayına gelince, ilacın çalışma prensibine göre yan etkisi olmaması imkansız zaten. biraz akıl yürütme yeteneği ile çözülebilir.
ilaç dht hormonunu baskılıyor, dht hormonunun insanda ne işe yaradığı belli. görevini yapıp baskılamazsa ilaç işe yaramaz.
ama hormonu çalıştırmazsa, zaten homo değilsen dht eksikliğini hissedeceksindir. bu da yan etki demektir.
saç çıkarma etkisine gelince . ilaç, kafa derisi üzerinde görünmeyen ama ölmemiş kökü veya ayva tüyü dediğimiz tüyleri canlandırırsa buna saç çıkarma denir. fakat yeterince incelmiş saçı kalınlaştırır ve hayata döndürürse buna kalınlaştırma denir.Kimse olmayan saç folikülü yaratıyor dememiş zaten.
selam ve dua ile.