Ben bu Finasteridin bana ağır yan etkilerini vermeden bana yan etkisi var mı yok mu anlamamın bir yolu varmı atıyorum yani jinekomasti olmadan ha bu ilaç bana gelmeyecek bak 1. aşama belirtileri görüyorum devam edersem 3. 4. seviye yan etkileride göreceğim tarzı anlama yolum var mı?
Ne kadar etki okadar yanetki.. “hiç etkisini hissetmedim “diyen birisini de görebilirsin “ ciddi yanetki etti” diyenide..
Bu durum İlaçın vücudundaki Dht yi ne kadar bloke ettiği ile alakalı.
Bana hiç yanetki yapmadı ama saçlarım çıkı... diyen birini göremeSsin... bu sebeple
“İnsallah yanetki yapmaz diye dua etmek yada yanetki yaparsa 3 günde 1 e düşürürüm demek” çok mantıklı planlamalar degil.
-soru “İlaç Dht yi azalttı mı? “
-cevap 1 “hayır” ise oZmaan saça pek katkı sağlamaz
-cevap 2”evet” ise vücutta Dht artık eskisine nazaran daha azdır. Artık vücuttaki Dht kaynaklı etkilerin tamamı aynı oranda azalmıştır “ (bkz.dht ne işe yarar)
-cevap “ finasteride etki etmedi (yeterince azaltmadın, dutasteride kullandım(dutasteride %90 a kadar Dht oluşumunu engeller) Dht daha fazla azaltmıştır. Vücuttaki Dht etkileri çok daha fazla ortadan kalkmıştır...
-saç dökülmesi Dht nin vücuttaki etkilerinden 1 tanesidir ... aynı libido artışı gibi... ikiside etkisidir bunu etki yanetki diye ayırmak doğru degildir... yoksunluğunda bu ikisiNde de azalma görülmesi beklenir.
Finast ile alakalı saça faydasını gördüm ama hiç zararlı bir yanetki yapmadı bende diyen birini görünce bir atasözümüz aklıma geliyor..
“Böreği görünce oturuk yiyek, Yarağı görünce kalk kaçıp gidek”
Maalesef keşke öyle olsada 18 yaşına gelen her erkek bireye finasteride versek henüz saçları dökülmeden desteklese ve önümüzdeki 50 yılda keklik tarihe gömülse...