Merhaba arkadaşlar,
17 mart 2020 itibariyle saç ekimim yapıldı. Ekimi Ahmet Bey ve ekibi gerçekleştirdi.
Biraz saç ekimi öncesinden bahsedersem saç dökülmesini durdurmak için bir çok yol denedim. Size tavsiyem genetik saç dökülmeniz varsa boşuna kozmetik ürünlere para harcamayın. Genetik saç dökülmesinde etkili olduğu kanıtlanan ve benim de gözlemlediğim 2 şey var. Ya DHT bloker ilaçlar Finasterid gibi ya da minoksil içeren ilaçlar Minoxil Forte gibi. DHT bloker ilaçlardan biraz çekindiğim için Minoxil Forte kullandım ve 3 yıl saçlarımı korudum. 3 yıldan sonra minoksil döngüsü denilen olay gerçekleşti ve saçlarım tekrardan dökülmeye başladı. Benim amacım da zaten biraz daha zaman kazanıp 30 yaşımda saç ekmekti. Minoxil'de ihtiyacım olan zamanı kazandırdı.
Saç ekimine gelirsek özellikle arka ve yanlarda açılma vardı. Ben sadece arkalara, yanlara ve biraz da ön çizgiye ekim yapılacağını düşünmüştüm. Ama Ahmet Bey dökülmemin hala durmadığını ve varolan saçların da döküleceğini belirterek önden başlayan bir ekim önerdi. Biraz araştırınca bana da mantıklı geldi. 4185 greft donör bölgeden alındı ve ekim yapıldı. Maalesef verteks bölgeyi kapatacak saç kökü çıkmadı. Arka tarafı artık ilerleyen yıllarda tekrar bir ekimle kapatabilirim. Bunun için de muhtemelen sakallarım kullanılabilir. Arka tarafta 2. bir ekim için yeterli saçın kaldığını düşünmüyorum. Sakaldan kök alıp saç ektiren arkadaşlar varsa onların tavsiyelerini bekliyorum.
Operasyondan bahsedecek olursam çok fazla ağrı, sızı hissetmedim. Sadece uyuşturmak için yapılan iğneleri hissediyorsun. O da çok küçük bir acı öyle büyütülecek bir şey değil.
Yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum.