Gönderen Konu: Ekilen saçın dökülmesi  (Okunma sayısı 3227 defa)

Don Vito Corleone

• Hero Member
  • kellerin morale ihtiyaci yoktur!
Ynt: Ekilen saçın dökülmesi
« Yanıtla #30 : 07 Nisan 2020, 00:06:55 »
Dostum finasterid  nereye  kadar  kullanacan .   tv sosyal  medya  yorumlar  yapan konuşan  dr lardan 3 sordum  ekilen Saçlar  dökülürmu  3'de  yok dökülmez .. değermi  sizce     saç ekim  yapmak?

keremyl

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #31 : 07 Nisan 2020, 00:19:08 »
saç ekimi doktorları veya koordinatörleri veya elini saça dahi sürmeyip merkezde adı geçen doktor bozuntularının dediklerini çok ciddiye almışsın hepsi ticari düşünüp buişin çok basit ömür boyu dökülmeyeceği yönünde beyan reklam verirler...saç ektirip ekilen bölgesinde dökülme olan çok kişi var..  bizzat benim mesela 2012 de ektirdim ve 2017 de yine seyrek bir saçla karşılaştım ekilenlerin yüzde 40 ı veya daha fazlası gitmiştir bana göre..saç ekim işi yüzde 90 ticari iş herşeye inanma.. 

genelde reklam şu şekilde olur. çok basit işlem ağrı acı yok hemen günlük hayatına dönersin işte ekilen saç hayatta dökülmez dökülmemeye kodludur.. bir kere iğneler girerken acıtır kafana 20-30 iğne yersin.. iğnelerin etkisi 1-2 saate azalır tekrar iğne vurmak gerekebilir anestesi etkisi azalınca.. dönörde alınan yerlerde yanma olabilir..  bunları hiç söylemezler çünkü söylerlerse müşteri gelmez...

Beni pek anlamamışsınız çünkü benim ömür boyu dökülme noktasında değil dht ve reseptör duyarlılığı ile ilgili çelişkilerle ilgilendiğime pek dikkat etmemişsiniz..

Operasyon geçmişiniz için üzüldüm ameliyat olduğunuz dönemki genel tecrübesizliklerden veya bir ihtimal de olsa genetik nüans kaynaklı(az önce arkadaşın yazdığı gibi donör bölgedeki saçların fazla duyarlılığı) olabileceği gibi görünüyor ve bence daha ciddi güvenilir bir yerde donörünüzü adam akıllı muayene ettirip tekrar deneyin bu da benim görüşüm..

teşekkürler..
« Son Düzenleme: 07 Nisan 2020, 00:35:47 Gönderen: keremyl »

yilmaaz

• Full Member
« Yanıtla #32 : 07 Nisan 2020, 03:24:43 »
Egemen bağış 2006'da saç ektirmisti. Hala aynı sekildd duruyor.

pakito

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #33 : 07 Nisan 2020, 18:09:56 »
Egemen bağış 2006'da saç ektirmisti. Hala aynı sekildd duruyor.

bana göre bu adamın ekimi kötü kafada kararma harici bir saç değil..

Turhan baysn

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #34 : 03 Mayıs 2021, 14:32:47 »
Eyvallah işte okuduklarımız, doktorlardan dinlediklerimiz de genelde bu yönde hocam..

Ama ''donör bölgeden alınan saç ekilince 10 yıl yaşar'' , ''donördeki saçların dayanıklılık sebebi o bölgede dht olmaması(ve daha fazla beslenmesi?)
gibi şeyler okuyunca ekilen saçın dökülen saçtan hiçbir farkı olmadığı görüşü ortaya çıkar ki ister istemez açıklama bekler insan..
o dökülmemeye kodlanmış mış mışta miş muş muş diyen hocaları bırak bende ilk zamanlar ekilen saçlar dökülmez sanıyordum ama arastırdığımızda ve burada bilgili olaya ticari açıdan bakmadan açıklama yapan arkadaşlardan öğrendim, ensedeki saçlar olsun tepemizdeki hepsi dht saldırısına mağruz kalır fakat ense bölgesi daha az dht saldırısına mağruz kalıyor en yoğun üsler tepeler. Yani enseden aldın o kökü tepeye taşıdın gene yukarıda dht nin yoğun olduğu bölgeye getirdin o kökte aynı dökülen saçların gibi minyatürleşecek zamanla dökülecek bu yüzden genelde finasterid öneriliyor, Hem dökülmemiş eski saçlarını korumak hemde ekilenleri korumak için.

Facebook Twitter Instagram