Gönderen Konu: Ekilen saçın dökülmesi  (Okunma sayısı 3229 defa)

Bilmiyorm

• Jr. Member
  • **
Ynt: Ekilen saçın dökülmesi
« Yanıtla #16 : 26 Mart 2020, 00:57:38 »
Hintel hocam ekim sonrası hangi takviyeleri öneriyorsunuz dr umdan cok sizin önerileri dikkate alıyorm😊

Siddhartha

• Hero Member
« Yanıtla #17 : 29 Mart 2020, 15:58:23 »
Arkadasimin 5,000 greft 7 sene de yalan oldu gitti suan durumu ayni ektirmeden onceki gibi
Everybody needs somebody to love
Everybody needs somebody to hate

Don Vito Corleone

• Hero Member
  • kellerin morale ihtiyaci yoktur!
« Yanıtla #18 : 29 Mart 2020, 16:47:34 »
Saçını  korumanın için tek çare  finasteride

Siddhartha

• Hero Member
« Yanıtla #19 : 29 Mart 2020, 19:20:11 »
Saçını  korumanın için tek çare  finasteride

Ben basladim iki ay oldu. Suan bir yan etkisini hissetmiyorum acikcasi. Olursa tecrubelerimi paylasirin
Everybody needs somebody to love
Everybody needs somebody to hate

Hublot

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #20 : 29 Mart 2020, 19:27:11 »
Mehmet Aslantuğ 2 Ekim yaptırdı..

keremyl

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #21 : 06 Nisan 2020, 16:55:02 »

donör bölgesinde dht pek olmadığı için

hocam bunun hakkında daha fazla bilgi verebilirmisiniz ? kaynak var mıdır söyleyen bir doktor görmedim

keremyl

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #22 : 06 Nisan 2020, 17:15:19 »
Donör bölgesinde dökülme olabiliyor

Ekim saçınında bir ömrü var 9/10 sene kadar

Kısaca dökülüyor.

Dökülmemeye kodlanmış diye bir durum yok. Donör deki saçlarda dht etkilenir ama donör bölgesinde dht pek olmadığı için beslenmede kuvetli olduğu için en son dökülen alandır ama alır bunu dht nın yüksek olduğu alana koyarsan zamanla ekim saçıda dökülür.

hocam tüm doktorlara reddiye bu ebzer bozan iddialı bir bilgi ... ya da aylarca eksik mi araştırdık sonra gittik ameliyat olduk nasıl yani biraz daha açıklar mısınız lütfen ?

emin43

• Sr. Member
« Yanıtla #23 : 06 Nisan 2020, 20:29:52 »
hocam tüm doktorlara reddiye bu ebzer bozan iddialı bir bilgi ... ya da aylarca eksik mi araştırdık sonra gittik ameliyat olduk nasıl yani biraz daha açıklar mısınız lütfen ?
Bir kişinin 20 -30 yaşlarda donörüne bakın hemen kişinin 40-50 yaşlarda donörüne bakın eğer bu kişinin genetik saç dökülmesi varsa kesinlikle donördede saç kaybı yaşıyacak , hakikat bu ki donördede saç kaybıda oluyor ve hangi doktor donörün saçları omur boyu dökülmüyor diyorsa hepsi yalan dolan! Ama tabi bazılarnıda donör kaybıda olmuyor ve bunlar istisna sayılanlar
Peki nasıl saç ekimi garantili olabilir :
1: erken yaşda saç ektirmemek ( 18-35 arsı yaşta eğer saç kaybı istabil bir hale gelmemişse saç ekimi yanlış!) , 35den sonra saç ekimi mantıklı olabilir
2: iyi yerde saç ektirmek ve donörü hırpalamamak ve ileri yılara planlamak ( eğer dökülme olacaksa sıklaştırmak)
3: ektirdikten sonra finas kullanmakla saçları korumak ( ne kadar kullanması kişinin kendi kararına bağlı)

keremyl

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #24 : 06 Nisan 2020, 21:53:24 »
Bir kişinin 20 -30 yaşlarda donörüne bakın hemen kişinin 40-50 yaşlarda donörüne bakın eğer bu kişinin genetik saç dökülmesi varsa kesinlikle donördede saç kaybı yaşıyacak , hakikat bu ki donördede saç kaybıda oluyor ve hangi doktor donörün saçları omur boyu dökülmüyor diyorsa hepsi yalan dolan! Ama tabi bazılarnıda donör kaybıda olmuyor ve bunlar istisna sayılanlar
Peki nasıl saç ekimi garantili olabilir :
1: erken yaşda saç ektirmemek ( 18-35 arsı yaşta eğer saç kaybı istabil bir hale gelmemişse saç ekimi yanlış!) , 35den sonra saç ekimi mantıklı olabilir
2: iyi yerde saç ektirmek ve donörü hırpalamamak ve ileri yılara planlamak ( eğer dökülme olacaksa sıklaştırmak)
3: ektirdikten sonra finas kullanmakla saçları korumak ( ne kadar kullanması kişinin kendi kararına bağlı)

Hocam donör de hiç kayıp olmaz diyen bir doktora yayına rastlamamıştır kimse zaten saç bu elbette azalması sözkonusu fakat kelleşme farklı birşey bu bir kellik tedavisi.. Donör bölge tepe bölgesine nazaran dht duyarlılığı düşük(reseptörü az) greftlerden oluştuğu gözlendiği için donör zaten..Donörü tamamen dökülmüş kaç istisna var ayrıca ki donör dökülür ya da 10 yılda dökülür demeyi tercih ediyorsunuz ?..
Siz ömür boyu dökülmez lafına takılıyorsunuz ''öyle şey olmaz'' demeyi tercih ediyorsunuz ama o bölge neden donör ve neden dayanıklıyı açıklayan tıbbi donelere nispeten karşı durmuş oluyorsunuz bir müşahade bir araştırma varsa paylaşınız diyorum fikirle inançla sloganik ifadelerle mi birbirimizi aydınlatacaz sizin özelinizde söylemiyorum yanlış anlamayın ben böyle platformlarda daha detaylı şeyler okumak isterim tedaviyi göze almış insanlar bir bakıma bilgilenme amacıyla burada..
Benim spesifik olarak anlamadığım ense bölgesinde dht az iddiası bu konunun tam tersi tıbbi kaide mevcut iken bunun açıklanmasını istedim sadece..
« Son Düzenleme: 06 Nisan 2020, 22:26:26 Gönderen: keremyl »

sloocer

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #25 : 06 Nisan 2020, 22:04:36 »
Transfer edilen greftler , alım yapıldığı bölgedeki özelliğini sürdürürler. Sakaldan alım yapılırsa sakal gibi göğüsten alınırsa göğüs gibi enseden alınırsa ense kökü gibi davranır.
Enaedeki saclarda 45-50 yaşına kadar %15-20 gibi dökülür (en iyi ihtimal)
Alım yapılan bölge güvenli (iki kulak arası 3 parmak) dısında ise bu oran %40 lara kadar  yükselebilir.
Bunların dısında kimi kişilerin ense yada donör diye adledilen bolgelerinde zamanla çok daha fazla azalmalar görülebilir. Bu durumda ekim yapılan saç kılı dökülmez tezi tamamen yalandır...
Hatta insan 120 yaşına kadar yaşasa %90 oranında kel kalır.. yani Herseyin ömrü vardır. Buradaki kıstas tamamen saç kökünün dht duyarlılığı ve ömrü ile alakalıdır

keremyl

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #26 : 06 Nisan 2020, 22:13:40 »
Transfer edilen greftler , alım yapıldığı bölgedeki özelliğini sürdürürler.

kimi kişilerin ense yada donör diye adledilen bolgelerinde zamanla çok daha fazla azalmalar görülebilir. Bu durumda ekim yapılan saç kılı dökülmez tezi tamamen yalandır...
Hatta insan 120 yaşına kadar yaşasa %90 oranında kel kalır.. yani Herseyin ömrü vardır. Buradaki kıstas tamamen saç kökünün dht duyarlılığı ve ömrü ile alakalıdır

Eyvallah işte okuduklarımız, doktorlardan dinlediklerimiz de genelde bu yönde hocam..

Ama ''donör bölgeden alınan saç ekilince 10 yıl yaşar'' , ''donördeki saçların dayanıklılık sebebi o bölgede dht olmaması(ve daha fazla beslenmesi?)
gibi şeyler okuyunca ekilen saçın dökülen saçtan hiçbir farkı olmadığı görüşü ortaya çıkar ki ister istemez açıklama bekler insan..

pakito

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #27 : 06 Nisan 2020, 23:49:49 »
saç ekimi doktorları veya koordinatörleri veya elini saça dahi sürmeyip merkezde adı geçen doktor bozuntularının dediklerini çok ciddiye almışsın hepsi ticari düşünüp buişin çok basit ömür boyu dökülmeyeceği yönünde beyan reklam verirler...saç ektirip ekilen bölgesinde dökülme olan çok kişi var..  bizzat benim mesela 2012 de ektirdim ve 2017 de yine seyrek bir saçla karşılaştım ekilenlerin yüzde 40 ı veya daha fazlası gitmiştir bana göre..saç ekim işi yüzde 90 ticari iş herşeye inanma.. 

genelde reklam şu şekilde olur. çok basit işlem ağrı acı yok hemen günlük hayatına dönersin işte ekilen saç hayatta dökülmez dökülmemeye kodludur.. bir kere iğneler girerken acıtır kafana 20-30 iğne yersin.. iğnelerin etkisi 1-2 saate azalır tekrar iğne vurmak gerekebilir anestesi etkisi azalınca.. dönörde alınan yerlerde yanma olabilir..  bunları hiç söylemezler çünkü söylerlerse müşteri gelmez...
« Son Düzenleme: 06 Nisan 2020, 23:57:12 Gönderen: pakito »

Don Vito Corleone

• Hero Member
  • kellerin morale ihtiyaci yoktur!
« Yanıtla #28 : 07 Nisan 2020, 00:00:13 »
   Saç  ekim   artık  soğudum  cidden     para verecem   üstüne   döner  bölgemde  iz kalacak ağrı acı   ne için   5 8 sene  saçim olsun  . 

Amazon Ormanlari

• Sr. Member
« Yanıtla #29 : 07 Nisan 2020, 00:01:33 »
   Saç  ekim   artık  soğudum  cidden     para verecem   üstüne   döner  bölgemde  iz kalacak ağrı acı   ne için   5 8 sene  saçim olsun  .
Hocam sizin dokulmez gibi kolay kolay finas kullandiginiz surece saclar canavar

Facebook Twitter Instagram