hocam burada bahsedilen anestezi iğnesi lidokain değil.. anestesi iğnesi su ile seyreltilir doğru.. burda diğer arkadaşa verdiğim cevapta kafaya bildiğin adrenalinli sıvı basılıyor bu kanal açmalı işlemlerde oluyor.. ben ilk ekimimi kanal açmalı işlemle oldum ve kafaya adrenalinli sıvı verdiler 1-2 dakika sonra kalbiniz güp güp atmaya başlıyor, zaten yüzüstü yattığınız için baya kalbinizin hoplamasını hissediyorsunuz.. enseden kök alınırken kökleri rahat almak için basıyorlar sanırım.. kalbi olan zaten bu olaya dayanamaz kalp hastası birisi masada kalabilir, ünlü bir doktorunda hastası masada kalmış diye duymuşluğum var.. esma-serkan ekimlerinde kök alırken kafaya bu sıvıyı vermiyorlar zaten..iğnenin ödemi diğer verilen sıvıya göre kat kat az. ben 2012 de kanal açmalı işlem olduğumda verdikleri sıvı balon gibi şişiriyordu ve güp güp kalp çarpıntısı yapıyor zaten verirken adrenalin veriyoruz kalbiniz çarpabilir merak etmeyin diyorlar.. ekim öncesi kalbinizde bir sakatlık varmı yokmu araştırmadılar bile bana direk verdiler. en fazla ekimden önce ayaküstü bir hastalığınız varmı falan soruyorlar kan bile almadılar.. esma-serkan ekimi kat ve kat rahat bir ekim .. diğer benim olduğum merkezin verdiği sıvı 1 haftada anca geçiyor hatta yanlış yatarsanız yüzünüz gözünüz şişiyor.. burdaki iğnelerin ödemi onun yanında çok çok az kalır.
Ekim hakkında profesyonel düzeyde bilgim olmadığı için merkezinizi bu konuda eleştirmek haddim değil, ama malesef kalp hastalarında bu uygulama tıbben sakıncalıdır. Benim dhi dışındaki yöntemlerle alakalı da pel bilgim yok başından geçirenler, siz daha hakimsiniz tabii. Ben olayı anestezi içeriğindeki adrenalin olarak anladım ve ona göre açıklama yaptım, dediğiniz uygulamayı bilmiyordum belirttiğim gibi. Özenli açıklamanız için teşekkür ederim.