esma-serkan ekiminde şişirme yapılmıyor.. adrenalin verilip şişirilen yerler genelde kanal açmalı işlemlerde yapıyorlar. ayrıca adrenalin kalp çarpıntısı yapıyor , adamın kalbinde sakatlık varsa masada kalabilir, saç ektirirken masada kalıp vefat edende var sanırım ünlü bir doktorda.. şöyle oluyor bu merkezde alınacak yere iğne ile anastesi vuruluyor sonra kökler toplanıyor .. sonra ekim yapılacak yere ön saç çizgiisi ön bölgeye anestesi iğnesi vuruluyor ve kalem yöntemi ile ekim yapılıyor.. kalem ile ekildiği için kanal açma yok direkt kalem kökü deriye bırakıyor kanalıda açmış oluyor.. öğleden sonrada ensenin diğer tarafından anaestesi yapılıyor iğne ile ve kökler alınıyor.. sonra ekilecek alana ön orta alana tekrar iğne ile anestesi yapılıyor ve kalem ile ekim gerçekleşiyor.. ertesi günde aynı süreç arka bölge için tekrarlanıyor..
Benim Serkan beyle konuştuğumdan hatırladım kadarıyla anesteziyi yarı yarıya serumla karıştırıp uyguluyorlar. Uyguladıkları anestezi ieakin adıyla satılan lidokain ve epinefrin içerikli. Epinefrin de bildiğimiz adrenalin. Kalp hastalığı veyahut hipertansiyon hastalığı vb olanlara adrenalinsiz lokal anestezikler kullanılabiliyor.
Peki lokal anesteziklere adrenalin neden katılır? Çalışma bölgesinde kanama kontrolü sağlamak için; epinefrin kanamayı azaltıcı etki gösterir. Tabii serkan bey birden fazla turlarda uyguladığı için serumla karıştırıyor, yani seyreltiyor. Ne olursa olsun dokuya bir madde zerk ediliyor ve bu da ister istemez dokuda şişme yapar, zamanla sızıntı, yüze göze doğru inerek şişlik yapabilir, bol su içerek, ekim sonrası dekort kullanarak bu şişlik azami düzeye indirilmeye çalışılıyor.
Benim hatırladığım kadarıyla benim tepedeki ekim alanıma 4 tur, alım için de alım yapılan farklı bölgelere de 4 tur anestezi yapıldı. Bu arada sürecinizin de mutlu mesut tamamlanması dileklerimle.