Capital Üniversitesi-Trikolog olduğu iddia etmiş...
üniversite olduğunu iddia eden bir internet sitesi. üstelik .edu uzantılı bile değil. rektörü yok, dekanları yok, sitesinde akademik kadrosu bile yok. mevcut bir kampüsü olmayıp uzaktan eğitim verdiğini iddia etmekte ancak verdiği diplomanın türkiye’de ve diğer ülkelerde (belki bulgaristan, kuzey makedonya falan olabilir) geçerliliği yok. adında brüksel geçiyor lakin bu “üniversite”nin brüksel’le de alakası yok. zira internet sitesinin iki dil seçeneğinden biri türkçe, diğeri ingilizce. brüksel’in başkenti olduğu belçika’nın dillerinden felemenkçe, fransızca, almanca seçenekleri yok. velhasıl tabela üniversitesi bile olmayan, “uzaktan eğitim” internet sitesidir. yukarıda denildiği üzere askerliği tecil ettirmeye bile yaramaz.
Kaynak: ekşi sözlük
Böbreklerimizi falan satsak okuyamayacağımız 68.000 euro ücretli okul bu muymuş 😀
Çocukluğumuzda Uğur Dündar gibi televizyoncular böyle bayat malzeme kullanan böcekler gezen fırınları, dolandırıcı sahte hocaları, sahte doktorları ifşalardı ya aklıma o geldi.
Bilmeyenler için söyleyeyim Türkiye’de Doktor (Dr.) ünvanı 2 şekilde kullanılır:
1) 6 yıllık Tıp Fakültesi mezunu olanlar
2) 4 yıllık fakülte + 2 yıllık tezli yüksek lisans + 4 yıl doktora.
ABD gibi bazı ülkelerde bu iki Dr. ünvanı tıp doktorlarında M.D. (medical doctor), bilim doktorlarında Ph.D. (doctor of philosophy) olarak kullanılır -buradaki philosohy, felsefeyi değil çalıştığı bilim dalındaki bilgelik seviyesini ifade eder.
Bu kişinin 6 yıllık tıp fakültesini bitirmediği kabul edildiğine göre, 2. seçenekteki şekilde Dr. ünvanı kullanmaya hakkı olduğunu öne sürmüş. Bu kişinin 4 yıl fakülte + 2 yıl master + 4 yıl doktora yaptığına inanmıyorum çünkü bu süreçte en az 2 adet bilimsel tez ve en az 1 adet uluslararası bilimsel yayın yapmak gerekir. Bunları başarılı bir şekilde yazabilmek için de en azından Türkçe’nin imla ve anlatım kurallarına hakim olmak gerekir ki, arkadaşın yazılarında bu konuda eksikleri olduğu açıktır. Velev ki bu arkadaş bilim doktorası yapmış olsa bile, bu ona hastalara müdahele, ameliyat yapma, ilaç önerme vb. haklar vermez. Örneğin alanında uzman bir fizik profesörü 4 yıllık inşaat mühendisliği fakültesi mezun olmadan statik proje çizip imzalayanaz. Trikoloji alanında doktora yapmış olsa bile (bu alanda bir Ph.D. dalı var mı emin değilim) ülkemiz yasalarına göre hekimin yapabileceği saç ekimi operasyonunu yapamaz.
Başlığı baştan sona okudum, bilgilendirme yapmak istedim.
Bu arada mağdur olan arkadaşa geçmiş olsun tekrar. İnşallah ikinci ekimden sonra güzel görüntü elde edeceksiniz.