Gönderen Konu: Minoxil Ölü Deri Düşmesi  (Okunma sayısı 4270 defa)

sametozbeyaz

• Yeni üye
  • *
Minoxil Ölü Deri Düşmesi
« : 10 Mart 2020, 19:34:57 »
Herkese öncelikle selamlar. Ben 18 yaşında üniversite sınavına hazırlanan bir bireyim. Yaklaşık 3 senedir saç dökülmem var. Doktora gittiğimde genetik saç dökülmem olduğunu söyledi ve minoxil + xpecia tablet önerdi. Bende bu ürünleri alarak yaklaşık 6 ay kadar kullandım. İlk başlarda baya etkili gibiydi ama şu sıralar etkisini yitirdiğini düşünüyorum ve fotoğraftaki gibi deri düşmesi yaptı. Bunu önceden de yapmıştı ve elimi saç diplerine daldırınca başka bölgelerde de kabuklanma var gibi. Sizce kullanmaha devam mı etmeliyim cidden canımı çok sıkıyor bu durum bu yaşta kelleşmeye başlamak çok kötü.

Beysev

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Minoxil Ölü Deri Düşmesi
« Yanıtla #1 : 10 Mart 2020, 20:41:20 »
Maalesef bünyede bünyeye değişiyor bu durum bir kaç gün veya ay kullanıp kepek kasıntı yapanda var yıllarca kullanıp sizin yaşadığınızı yasamayanda var etki konusundada öyle 6 aydan sonra etkisi gitmesine şaşırdım açıkçası iyi gelmiyorsa kullanma tabi.

sametozbeyaz

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #2 : 10 Mart 2020, 20:44:53 »
Aslında bu 6 aylık süreçte sadece 2 kutu bitirdim ve 3.kutuyu yarılamış sayılırım ondan dolayı da olabilir mi etki lütfen cevap verin psikolojim altüst durumda bir tedavi bulamamaktan korkuyorum en azından şu üniversite yıllarımı saçlarımı koruyarak geçireyim

kerimov

• Sr. Member
« Yanıtla #3 : 10 Mart 2020, 23:05:44 »
Bu arkadaşa yardımcı olacak kimse yok mu koca forumda

sametozbeyaz

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #4 : 10 Mart 2020, 23:09:30 »
Lütfen yardım edin bir arkadaşım tavsiye etti burayı bilgili insanlar var diye yardımınızı esirgemeyin lütfen eğer işe yaramıyorsa kaderimi kabulleneceğim

kelboy85

• Hero Member
« Yanıtla #5 : 10 Mart 2020, 23:11:40 »
Birader 6 ayda 6 sise bitirmen gerekir. Ben 13 yildir kullaniyorum hic boyle deri dusmedi, zaman zaman kepek kasinti yapiyor. Yarari varmi desen sadece yavaslatir. Hic bulasma

kerimov

• Sr. Member
« Yanıtla #6 : 10 Mart 2020, 23:14:52 »
Benim bildiği kadarıyla ilk 6 ay sabah5 akşam5 kullanıyorlar sonra sadece akşam5 e çekiyorlar. Kaşıntı,kabuk dökülmesi,kepek ilk 4-5 ayda görülebilen şeylermiş. Bu aylardan sonra saç çıkışları olabiliyormuş. Ancak sen düşük dozda ya da düzensiz kullanmışsın. Zaten üniversiteye hazırlanıyormuşsun, senin yerinde olsam saçımı çok kısa kestirir minoxu sabah5 akşam 5e çekerdim. Kısa saçta dökülmeler şimdiki kadar fark edilmeyecek ve psikolojik olarak iyi gelebilir

kerimov

• Sr. Member
« Yanıtla #7 : 10 Mart 2020, 23:15:37 »
Birader 6 ayda 6 sise bitirmen gerekir. Ben 13 yildir kullaniyorum hic boyle deri dusmedi, zaman zaman kepek kasinti yapiyor. Yarari varmi desen sadece yavaslatir. Hic bulasma
Minoxu bırakırsan görürsün yararını. 13 yıl kullanıorum yazmış bir de asdfgh

kelboy85

• Hero Member
« Yanıtla #8 : 10 Mart 2020, 23:33:48 »
O yuzden birakamiyorum. Kafada duran 2-3 teli minoxa borcluyum

onizuka eikichi

• Dr koray Erdoğan saç ekimi sonuçları
  • Hero Member
« Yanıtla #9 : 10 Mart 2020, 23:57:55 »
Minoxil yanetkilerinde; "Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz doktorunuza söyleyiniz: Uygulama yerinde ortaya çıkan kaşıntı, Ciltte kuruma, Pullanma, Ciltte tahriş ve yanma, Baş ağrısı, Egzama, Kabuklanma
Bunlar Minoxil’in hafif yan etkileridir." olarak geçiyor. Sizde de minoxil kabuklanma yapmış sanırım. Buradan yardım almak yerine, eğer minoxil kullanmaya devam etmek istiyorsanız bu durumu bir cilt doktoruna danışmanız gerekli. Deri için belki ilaç verebilir yada farklı bir tedaviyi önerebilir.
Tavsiye/öneri isteyen arkadaşlar ben doktor değilim. Saç ekimi üzerine ya da plastik cerrahi konusunda hiçbir eğitimim yok. Ben de sizler gibi yaşadığım saç sorunun da edindiğim deneyimleri, yaptığım araştırmaları, denediğim ürünlerden nasıl sonuçlar aldığımı foruma aktarıyorum.

sametozbeyaz

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #10 : 10 Mart 2020, 23:59:54 »
8 gün sonra doktorda randevum var soracağım bu durumu teşekkürler ilginiz için.

Execuvite

• Hero Member
« Yanıtla #11 : 11 Mart 2020, 00:07:22 »
Saçını kaç günde bir yikiyorsun :) Minoxil kullanarak çok büyük hata yapmışsın bu yaşta ne yazsam bilemedim .

gaming

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #12 : 11 Mart 2020, 00:08:28 »
Herkese öncelikle selamlar. Ben 18 yaşında üniversite sınavına hazırlanan bir bireyim. Yaklaşık 3 senedir saç dökülmem var. Doktora gittiğimde genetik saç dökülmem olduğunu söyledi ve minoxil + xpecia tablet önerdi. Bende bu ürünleri alarak yaklaşık 6 ay kadar kullandım. İlk başlarda baya etkili gibiydi ama şu sıralar etkisini yitirdiğini düşünüyorum ve fotoğraftaki gibi deri düşmesi yaptı. Bunu önceden de yapmıştı ve elimi saç diplerine daldırınca başka bölgelerde de kabuklanma var gibi. Sizce kullanmaha devam mı etmeliyim cidden canımı çok sıkıyor bu durum bu yaşta kelleşmeye başlamak çok kötü.

Kardeşim bende minoxa başladığım ilk aylar bu durumla karşılaşmıştım. Ölü deri parçasına yapışık bir sürü saç teli özellikle kaşıyınca geliyor. Birde saçımı yıkarken kafa derim tırtıklı hissediyordum. Sana tavsiyem birincisi minoxili saçının dökülen kısımlarına homojen olarak sık hafif uzaktan püskürterek yani. Birisinden yardım almanı tavsiye ederim. İkincisi konazol şampuan kullanman(aile hekimine danış mutlaka yinede) çünkü bu minoxil alkol olduğu için deriyi tahriş ediyor ve seboreik dermatit yapabiliyor. Yalnız her gün kafanı sakın bununla yıkama çünkü bu bir ilaç şampuan. Ben 3 yıkamada 1 bu şampuanı kullanıyorum ve minumum 5 dk bekletiyorum. İlacin prospektüsünü mutlaka oku.

Bu sana yazdıklarım kendim uygulayıp faydalı olduğunu düşündüğüm şeyler kesinlikle doktor tavsiyesi değildir, doktoruna danışmanı tavsiye ederim.
Yaşım 27 bu arada düzenli(günde 2 kere 5 er fıs) minoxu kullanıyorum bu aralar faydasını görmekteyim şükür. Bu deri parçalarını görünce kendi başıma da geldiği için tecrübelerimi yazmak istedim.

sametozbeyaz

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #13 : 11 Mart 2020, 00:14:21 »
Sanırım sizi bana Allah gönderdi. Cidden benimle aynı sorunu yaşayan birisini görmek çok memnun edici. (Yanlış anlaşılmasın sorundan ötürü memnun değilim bana yol göstericek biri olduğundan dolayı.) Kullanan kişilere soruyorum hepsi çok kötü bu durum benim başıma gelmedi diyerekten içime korku saldılar. Doktora gittiğimde bahsedeceğim bu şampuandan. Çok sağolun.

gaming

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #14 : 11 Mart 2020, 00:26:23 »
Sanırım sizi bana Allah gönderdi. Cidden benimle aynı sorunu yaşayan birisini görmek çok memnun edici. (Yanlış anlaşılmasın sorundan ötürü memnun değilim bana yol göstericek biri olduğundan dolayı.) Kullanan kişilere soruyorum hepsi çok kötü bu durum benim başıma gelmedi diyerekten içime korku saldılar. Doktora gittiğimde bahsedeceğim bu şampuandan. Çok sağolun.

Yardımcı olabildiysem ne mutlu. Ama arkadaşların dediği gibi minoxil kullanmak baya uzun süreçli ve bazen can sıkıcı olabilen bir durum (döngü vs. den dolayı).Ben sana kullan ya da kullanma demeyeceğim ama bunları göze al mutlaka devam edeceksen. Şuan üniversite sınavına hazırlandığını söyledin canını sıkma bunlar için her şey yoluna girer inşallah başarılar dilerim sınavda.

Facebook Twitter Instagram