Herkese selamlar
Oncelikle bu foruma içerik katan uyelere ve kurucularina sonsuz tesekkurler. Karar verme asamamda en cok kullandigim kaynak burası oldu. Bende saç ekimi sürecimi paylaşarak katkıda bulunmak istiyorum.
Uzun süredir bu işi araştırıyorum. Bu zamana kadar dökülme tipimi belirleyemediğim için (ailede çok NW7 var) ve açıklık vertexten başladığı için en azından 30 yaşına kadar beklemek istedim. Bildiğiniz gibi vertex ekimi hem başarı açısından zor hemde başarılı olsa bile dökülmenin gelecekte ilerleyeceği sınır iyi belirlenemezse adacık gibi kalma ihtimali olan bir ekim alanı
Benim dökülmem tepede küçük bir daire olarak 20 yaşımda başladı. Sonra bu daire genişledi ve şakaklar içeriye girdi. Son 1 yılda açık alan dışında kalan bölümdeki saçların da kalitesi düştü.
Buradan yaptığım araştırmalara göre başarılı iki operasyon sonucunda toplam yaklaşık 7500 greft ile NW7 kapatılabiliyor. Benim şansım sakalımdı. Bu nedenle ilk ekimde dahi sakalı optimum kullanan Esma hanım ve Serkan beyi tercih ettim. Bu ekimde 1225 adet sakal alımı yapıldı (25 tanesi yüzümde sakal boşluğu oluşturan yara izleri için kullanıldı başlıkla aradaki fark burdan kaynaklanıyor). İkinci ekim için de 1000-1100 gibi bir alım daha yapılabileceğini düşünüyoruz.
Bu zamana kadar saçla ilgili bir sürü tedavi oldum (Mezoterapi, PRP, Growth factor, Otolog mikrogreft vs) Buradan yolun başında olan genç arkadaşlara sesleniyorum erkek tipi dökülme için ya finasterid kullanın ya da hiçbişe yapmayın. Dökülenler geri gelmez, gelse bile tatmin edici bir dönüş olmaz
Tedavi konusuna girmemin sebebi otolog mikrogreftin saç ekimine olumlu katkısı olduğunu duymam nedeniyle. Benim ekimimle bunu da değerlendirebiliriz diye düşünüyorum.
Ekim öncesi 5 ay proscar kullandım. Önümüzdeki 1 yıl boyunca da kullanmayı düşünüyorum. Diğer takviyeler xpecia, coraspin ve biotin olacak.
Düzenli olamasa da sürecin sonuna kadar fotograf paylaşmayı planlıyorum. Yorumları esirgemeyin