Gönderen Konu: Biotin Alımı Gereksiz  (Okunma sayısı 5735 defa)

Virtüöz

• Hero Member
Biotin Alımı Gereksiz
« : 06 Mart 2020, 21:24:21 »
Bana şimdi bunu yazacağım için kızıcaksınız Fakat biotin haplarını gereksiz para tuzağı olarak düşünüyorum.Ekstradan boşyere karaciğeri yoruyor.Vücüdun ihtiyacı olan biotin miktarın 300mcgdır.Sizler bunu zaten yiyeceklerden günlük karşılıyorsunuz.Hadi diyelim karşılayamadınız.5000 mg almak size ekstradan bişi katmıycak.Çünkü biotinin fazlası vücudda depolanmıyor.Haliyle vücudda gerektiği kadarını kullanıyorsa 4700 mg çöp gitti.Kullandığım süre boyunca zerre etkisini görmedim.Tamamen kandırmaca reklamdan ibaret.Güzellik vitamini diye çıktı heryer biotin kaynıyor.Biri ortaya atmış herkes peşinden gidiyor.Saçı kalınlaşan ve kalite artışı olduğunu diyenlerede katılmıyorum.Belli ki vücudun ihtiyaç duyduğu biotini normalden karşılayamamış haptan eksiklik tamamlanmış.Bilmiyorum beni aydınlatan biri çıkarsa ne ala.Yoksa gerçekten biotin multivitaminlerin içindekiyle yeterde artar.

Ocean13

• Yeni üye
  • *
Ynt: Biotin Alımı Gereksiz
« Yanıtla #1 : 06 Mart 2020, 22:26:45 »
Ben de artık böyle düşünüyorum ama olay genetikse eğer. Genetik dökülme yoksa belki faydası olur orasını bilemem
Mesela şampuan olarak Bioxcin Biotin kullanıyorum ama yinede çok az da katkısı olsa güzel olur hem içinde Sls, Paraben vs de yok

Böyle düşündüğüm için artık saç için multivitamin tarzı kullandığım ürünü bırakıp hazır spor salonuna başlamayı düşünürken enerji+güç verici, yağ yakıcı vs şeyler kullansam mı diye düşünüyorum fazla kiloları atmak için. Hem saç ürünü hem bunları kullanmam aynı anda artık birine karar vereceğim

sade_americano

• Sr. Member
« Yanıtla #2 : 06 Mart 2020, 23:14:43 »
Bende katılıyorum. Yıllardır otinniçwriö bir faydasını görmedim

lincoln

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 07 Mart 2020, 00:17:07 »
Ben de işte buna katlanamiyorum.
"
Ben kullandim ise yaramadi. O zaman para tuzagi."

Adam yillar; aylar suren arastirma yapsin. Test grubu ve kullanıcı grubu içeren calisma yapsin...

https://www.healthline.com/health/biotin-hair-growth

Virtüöz

• Hero Member
« Yanıtla #4 : 07 Mart 2020, 02:49:22 »
Ben de işte buna katlanamiyorum.
"
Ben kullandim ise yaramadi. O zaman para tuzagi."

Adam yillar; aylar suren arastirma yapsin. Test grubu ve kullanıcı grubu içeren calisma yapsin...

https://www.healthline.com/health/biotin-hair-growth

Bune şimdi? Okudum ve burdan şunu anlıyorum kesin kanıtlanmış birşey yok ortada.Makaleyi yazan kişi bile emin değil.Kendiside diyor yiyeceklerden karşılanabiliyor.Ek takviyede ise emin olmamakla etkisi olabilir diyor.Araştırmalara gelirsek başında ne yazıyor "Biotin hakkında yeterli bilgi ve kanıta sahip değiliz.Ne işe yaradığıda net değil".Yani b7 vitaminin vücud üzerindeki görevi bile tam netlik kazanmamış.Daha fazla test kuruluşunun bilhassa önde gelen test kuruluşlarının incelemesi gerek.Ordaki analizler tam doğru olsaydı heryerde bas bas yankılanırdı.Ve biotin hakkında emin konuşulurdu.Biotin fazla pofpoflandı.Ama etkisi sanıldığı gibi değil.Zaten biotin eksikliği çok nadir görülüyor.Vitamin ve kozmetik firmaları ceplerini iyi doldurdu.Adam günde 30 mcg bile yeter diyor.Daha ne olsun.Yumurtada bile var.Hem yumurta yerim hemde fazladan vitamin kazanırım.Taneside daha ucuz.

Edit: Peki siz kullandınız işe yaradımı? Benim bunu dememdeki amaç bu tuzağa düşecekleri uyarmak ve bilgilendirmektir.
Bioxcin Forte Şampuan

Tedavi Sürecim
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=16513

Virtüöz

• Hero Member
« Yanıtla #5 : 07 Mart 2020, 02:51:15 »
Bende katılıyorum. Yıllardır otinniçwriö bir faydasını görmedim

Zaten yok ki vücuddunda varsa.
Bioxcin Forte Şampuan

Tedavi Sürecim

Virtüöz

• Hero Member
« Yanıtla #6 : 07 Mart 2020, 03:00:55 »
Ben de artık böyle düşünüyorum ama olay genetikse eğer. Genetik dökülme yoksa belki faydası olur orasını bilemem
Mesela şampuan olarak Bioxcin Biotin kullanıyorum ama yinede çok az da katkısı olsa güzel olur hem içinde Sls, Paraben vs de yok

Böyle düşündüğüm için artık saç için multivitamin tarzı kullandığım ürünü bırakıp hazır spor salonuna başlamayı düşünürken enerji+güç verici, yağ yakıcı vs şeyler kullansam mı diye düşünüyorum fazla kiloları atmak için. Hem saç ürünü hem bunları kullanmam aynı anda artık birine karar vereceğim

Genetiksede değilsede işe yaramıyor.Tamamen pazarlama taktiği.Aynı kolajen alımı gibi.Bioxcin yerine taurin içeren şampuan tavsiye ederim.Paraben neysede sls çok önemli değil.Çünkü iyi firmaların ellerinde zaten onun oranı çok iyi dengeleniyor ve de şampuanların içindekiler %1 den düşük.Kanser yaptığı felan yok.Hüclerin içinde sülfata rastlanmışta o yüzden deniyor.Ama dediğim gibi oran zaten düşük.Çamaşır suyu içmiyorsn sonuçta.

Bunada gelirsek tavsiyem sadece multivitamin ve istediğin ek ürünler olabilir.Ginseng işine yarıycaktır.Vitaminler değerlerini düzenlerken diğerleride işini rahat yapcaktır.Önerim; Natures supreme for men araştır istersen.Gerekli herşey var sayılır.
Bioxcin Forte Şampuan

Tedavi Sürecim

Spencer

• Hero Member
« Yanıtla #7 : 08 Mart 2020, 02:34:22 »
Katılıyorum. Biotin eksikliği yoksa ekstra alınan biotinin saçlara hiçbir faydası yok. Bu söylemimi çürüten bilimsel veri de yok.
Alopexy t % 5 deri spreyi (%5 minoksidil) - Gün aşırı akşamları 8 fıs

Konazol şampuan - Haftada bir gün

Clear kömür içerikli şampuan

onizuka eikichi

• Dr koray Erdoğan saç ekimi sonuçları
  • Hero Member
« Yanıtla #8 : 08 Mart 2020, 02:44:57 »
Bir teori, aksi ispat edilmeyene kadar doğrudur. Henüz bilimsel olarak biotinin kesin olarak saçlara fayda sağladığı kanıtlanmadı. Ama aynı zaman da bu işe yaramadığını da kanıtlamaz. Bu yüzden kesin bir ifade kullanmak yerine kullanıcıların aldığı verimler üzerinden konuşmak daha doğru olur. Ben biotin kullanmadan önce tırnaklarım da beyaz lekeler ve saçlarım daha geç uzuyordu. Yani ben saça ve tırnaklara faydası olduğunu kullandığım süre boyunca ve gözlemlediğim deneyim kadar söylebilirim. Farklı takviyeler kullanmadan da biotin kullandığım dönemler oldu saça canlılık verdiğini ve hızlı uzadığına inanıyorum. 5 mg gerçekten fazla olabilir yada hiç kullanmamakta bir seçenektir. Şampuan gibi aman aman genetik dökülmeye etkisi olduğu söylenemez. Ama ben dönem dönem saçlarımla ilgili fotoğraflar atıyorum. Genelde yorum yapan kişiler de saçlarımın canlı olduğunu söylüyorlar. Halbuki 17'li yaşlarda arkadaşlarımın benim saçlarımın çok cansız olduğunu söylüyorlardı. Şuan 32 yaşındayım arkadaşlar...
Tavsiye/öneri isteyen arkadaşlar ben doktor değilim. Saç ekimi üzerine ya da plastik cerrahi konusunda hiçbir eğitimim yok. Ben de sizler gibi yaşadığım saç sorunun da edindiğim deneyimleri, yaptığım araştırmaları, denediğim ürünlerden nasıl sonuçlar aldığımı foruma aktarıyorum.

Woper

• Sr. Member
« Yanıtla #9 : 08 Mart 2020, 04:14:40 »
Bunlar sonuc olarak besin takviyesi ayni durum saw palmeto icinde gecerli besin takvilerinin tumunde fayda hesaplamasi gercekten cok zor ve gercegi yansitmasi cok dusuk bir ihtimal cunku gun icinde yemek de yendigi icin emilimin nerden geldigi belli olmuyor. Gunluk ihtiyacin sukadarini karsilar yazar genelde vitaminlerde onu hesaplarken emilim uzerinden degil icine koyulan miktar uzerinden hesaplandigindan cok gercek veriler degil. Bir de olayin plesebo etkisi var alacaksiniz ilaci saclara faydali gibi dusuneceksiniz en etkilisi o :D

B-5 and biotin icin eksiliginin saca dogrudan etkisinin olmadigini fakat  Biyotin ve çinko içeren oral takviyeleri inceleyen calismalar, saç dökülmesinin azalmasına ve saç kalitesinin ve gücünün iyileştirilmesine yardımcı olduklarını buldu.
« Son Düzenleme: 08 Mart 2020, 04:23:27 Gönderen: Woper »

unverm

• Hero Member
« Yanıtla #10 : 13 Mart 2020, 21:44:54 »
Bu kadar doktor öneriyor insanlar kullanıyor mutlaka işe yariyodur. He yaramıyorsa da en fazla para çöpe gider. Sağlığa zararı yok nasılsa, sac ekiminden sonra denemeye değer. Ya tutarsa  :)

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #11 : 14 Mart 2020, 10:44:11 »
Genetik dökülmeyi baskılamassan hiç bir vitamin tamamen işe yaramaz zaten

Ama genetik sorunu ortadam kaldırır san + biotin saçları hem kalınlaştırır hemde hızlı uzatır

Bu herkes de aynı etkiyi yaratmaz her vitamin her ilaç herkese fayda sağlar diye bir durum yok.

Global Moderator

semibaldman

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #12 : 14 Mart 2020, 10:55:36 »
İnsanların plasebosuna dil ve el uzatmamak lazım, insan biotin aldım saçlarım kalınlaştı diyorsa buna kanıtsız antitez üretmek lafı güzaftır, ben meslea kitap okuduğumda gitar çaldığımda saçlarımın kalınlaştığını hissediyorum ki öyle de zaten diyen adama sen kendini kandırmaya devam et demek bir kelin bir kele diyebileceği ve yapabileceği en kötü şeydir,

Matthews

• Full Member
« Yanıtla #13 : 14 Mart 2020, 15:27:25 »
İnsanların plasebosuna dil ve el uzatmamak lazım, insan biotin aldım saçlarım kalınlaştı diyorsa buna kanıtsız antitez üretmek lafı güzaftır, ben meslea kitap okuduğumda gitar çaldığımda saçlarımın kalınlaştığını hissediyorum ki öyle de zaten diyen adama sen kendini kandırmaya devam et demek bir kelin bir kele diyebileceği ve yapabileceği en kötü şeydir,
+1

mem

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #14 : 15 Mart 2020, 17:53:11 »

Facebook Twitter Instagram