Merhaba, 45 yasındayım, 25li yaşlarda dökülme başladı, 30-40 arası hızlı gitti, 40-45 arası yavaşladı gibi görünüyor.
Saç ekimi düşünüyorum. Biraz ön araştırma yaptım. Geri bildirimleri özetle paylaşıyorum:
Mevcut Durum:
(Eksiler): Geniş alan (Norwood7). İnce tel. Doner enseye doğru zayıflıyor (ama yanlara doğru daha iyi gidiyormuş, genelde tersi olurmuş).
(Artılar): Donor çok iyi olmamakla birlikte tamamen elverişsiz de denmiyor. Saç yapısı hafif dalgalı. Gerekli hallerde sakal kullanılabilir (Ancak sakalda beyazlıklar fazla). Yaş itibarı ile dökülme artık yavaşlamış durumda.
Minimum önerilen seans: Her durumda 8-12 ay arayla en az 2 seans.
Ortalama greft : İlk seans için, "donoru de koruma yaklaşımı ile", ortalama 3000 - 3500 arası bir greft çıkartılabileceği söyleniyor. İkinci seans için şimdiden net bir şey söylenmiyor.
Beklentim:
> 45 yaş için saçı belirli seviyede dökülmüş bir kişide olabilecek DOĞAL bir görüntü yakalamak.
> 3000-3500 greftimin tüm açıklığı kapatmayacağı çok net, işin sonunda ÇOK SIKI bir GÖRÜNTÜ BEKLEMİYORUM.
> TEPE'nin az da olsa kapanması, parlamaması:) tercihim. "Ön-üst iyi görünsün ama tepeyi boş ver"i mümkünse çok tercih etmiyorum (Ki genelde bu yaklaşım öneriliyor anladığım kadarı ile). Çok uzun saç kullanmadığımdan tepe her durumda görünür kalacak.
> Önerilen aralıklarla 2 SEANS yaptırabilirim. Ama işin sonucunda donor kötü bir duruma gelsin istemiyorum.
Özetle Sorularım:
1) Mevcut durum elverişli görünüyor mu ya da ne seviyede görünüyor (Fotoları da koydum)?
2) Beklentim paralelinde makul bir sonuç alabilir miyim sizce?
3) Bir de merak ettiğim bir konu; beyaz bölgeden alınan saç (yandan ya da sakaldan), her durumda ekildiği yerde yine beyaz mı çıkar (sakal gerekirse çene altında beyazlık fazla) ?
Özellikle konuyu burada açmak istememin sebebi, burası çok değerli deneyim ve birikimlerin olduğu bir platform. Burada sizlerin ciddi değerlendirmeleri benim için çok belirleyici olacak. Değerlendirme ve önerilerini paylaşacaklar için şimdiden teşekkürler. Herkese iyi ve sağlıklı günler.