Gönderen Konu: FUE vs DHI Teknikleri ve Saç Ekimine Uygunluk Analizi  (Okunma sayısı 3658 defa)

BıyıklıKel

• Ekim Linki :
  • Full Member
  • aydın arslan saç ekimi
Merhaba,

Saç ektirmeye karar verdim ama şimdilik acelem yok sonbahara doğru saç ekimi yaptıracağım inşallah.
Saç ekimini araştırırken kimi kişilerin saç ekimine uygun olmadığı veya kişiye göre uygun tekniklerin seçilmesi gerektiğini öğrendim.
Yakın zamanda yaşadığım şehirde bir merkeze gidip saç analizimi yaptırmayı planlıyorum.

Ancak maalesef kişi sağlığından önce parayı öncelikleyen merkez sayısı da fazla.

Sormak istediğim konular;

1- Troid, sigara kullanımı gibi şeylerin merkezlerin belirtmesi gerekir diye bir görüş var.
Troid, diğer kan değerleri ve sosyal yaşantımız nasıl olmalıdır ve başka nelere dikkat etmeliyiz?

2 - Hangi durumlarda ne gibi ilaçlar, takviyeler kullanılmalı. (Minoksil, vitaminler, ışın,Prp )

3- Fue ve DHI yöntemlerinin hangisi uygulanmalı.(5000-6000 gref civarı bir ekim için.)

Teşekkürler.
  • Ekim Tarihi: 20.10.2021
  • Ekim Merkezi ismi Ankara Aydın Arslan Klinik
  • Greft Miktarı 7000
  • Yaşınız 31
  • Medikal Tedavi Ekim öncesi 1 ay Minoksil ve Nutraxin Keratin, Ekim Sonrası Evocapil Vitamin, Evocapil Sprey, Evocapil Şampuan
ŞUNLARADA BAKABİLİRSİNİZ

BıyıklıKel

• Ekim Linki :
  • Full Member
  • aydın arslan saç ekimi
Ynt: FUE vs DHI Teknikleri ve Saç Ekimine Uygunluk Analizi
« Yanıtla #1 : 02 Mart 2020, 17:47:44 »
Yaşım 30
Saç Dökülmem 18-19 yaşlarda başladı diyebilirim.
Başlangıçta yavaş dökülen saçlarım son 18 ayda çok fazla döküldü
Verteks ve alında dökülme var.
Uzun süre Minoksil kullandım(2-3 yıl) ve kullanmayı bıraktıktan sonra dökülmem arttı.
  • Greft Miktarı 7000
  • Yaşınız 31
  • Medikal Tedavi Ekim öncesi 1 ay Minoksil ve Nutraxin Keratin, Ekim Sonrası Evocapil Vitamin, Evocapil Sprey, Evocapil Şampuan

BıyıklıKel

• Ekim Linki :
  • Full Member
  • aydın arslan saç ekimi
« Yanıtla #2 : 02 Mart 2020, 17:54:21 »
Yaşım 30
Saç Dökülmem 18-19 yaşlarda başladı diyebilirim.
Başlangıçta yavaş dökülen saçlarım son 18 ayda çok fazla döküldü
Verteks ve alında dökülme var.
Uzun süre Minoksil kullandım(2-3 yıl) ve kullanmayı bıraktıktan sonra dökülmem arttı.

• Greft Miktarı 7000
  • Yaşınız 31

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 02 Mart 2020, 17:54:33 »
Kişiye göre uygun teknik diye bir durum yok teknikler var her tekniği başarılı kullananlar var +var - leri var önemli olan başarılı merkezi bulabilmek.

Troid saç döker bu önemli bir durum

Saçlarınıza gelince var olan saçlarınız incelmiş bu da dökülmenin devam edeceğini gösterir

2 1. seçenek var ya önce finasterid kullanıp bunları güçlendirirsiniz ve ekimle var olan saçlarında dökülmesini durdurup daha yoğun sonuç alırsınız.

2. Ya da ilaç kullanmadan ekim yaptırırsınız kayıp devam eder
1 yol mantıklı olan ama ilacım bazı kişilerde yan etkileri olabiliyor nadir de olsa belirteyim doktora danışırsınız.

Donör bölgemiz güzel ekime gelince sizin için doğru olan 2 ekim planlanması önce ön ve orta 1 sene sonra tepe. Tek seferde kapatmaya kalkmak hata olur.  Ya da çok başarılı bir merkez gerekir

Tahmini açıklık vertez ile birlikte.

140 cm2 ön ve orta gerisi vertex 80 cm2 geniş bir kafa yapısı görünüyor

İlk ekim 4000 greft olabilir.
« Son Düzenleme: 02 Mart 2020, 18:13:57 Gönderen: Hintell »
Global Moderator

BıyıklıKel

• Ekim Linki :
  • Full Member
  • aydın arslan saç ekimi
« Yanıtla #4 : 03 Mart 2020, 08:35:14 »
Kişiye göre uygun teknik diye bir durum yok teknikler var her tekniği başarılı kullananlar var +var - leri var önemli olan başarılı merkezi bulabilmek.

Troid saç döker bu önemli bir durum

Saçlarınıza gelince var olan saçlarınız incelmiş bu da dökülmenin devam edeceğini gösterir

2 1. seçenek var ya önce finasterid kullanıp bunları güçlendirirsiniz ve ekimle var olan saçlarında dökülmesini durdurup daha yoğun sonuç alırsınız.

2. Ya da ilaç kullanmadan ekim yaptırırsınız kayıp devam eder
1 yol mantıklı olan ama ilacım bazı kişilerde yan etkileri olabiliyor nadir de olsa belirteyim doktora danışırsınız.

Donör bölgemiz güzel ekime gelince sizin için doğru olan 2 ekim planlanması önce ön ve orta 1 sene sonra tepe. Tek seferde kapatmaya kalkmak hata olur.  Ya da çok başarılı bir merkez gerekir

Tahmini açıklık vertez ile birlikte.

140 cm2 ön ve orta gerisi vertex 80 cm2 geniş bir kafa yapısı görünüyor

İlk ekim 4000 greft olabilir.

Teşekkür ederim. İlacı bir defaya mahsus kullanmak yeterli oluyor mu? İlacı bırakınca tekrardan var olan saçlarımın dökülmesi başlamaz mı?
  • Greft Miktarı 7000
  • Yaşınız 31

ImPaLa

• Hero Member
« Yanıtla #5 : 05 Mart 2020, 14:57:11 »
finasterid saç ekim sürecinde ki etkisi nedeniyle  daha çok kullanılması söyleniyor Hintell tarafından ama çoğu kişi ya bırakınca gidiyor nasıl olsa diye bir türlü anlamıyor bu mantığı :)

BıyıklıKel

• Ekim Linki :
  • Full Member
  • aydın arslan saç ekimi
« Yanıtla #6 : 13 Eylül 2021, 14:27:06 »
Merhaba. Sizce ön çizgi nasıl?
Bana daha yukarıdan olması gerek gibi geldi.
  • Greft Miktarı 7000
  • Yaşınız 31

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 13 Eylül 2021, 18:45:33 »
İyi bir çizgi değil
Global Moderator

explosen

• Hero Member
« Yanıtla #8 : 14 Eylül 2021, 20:31:32 »
iyi bir çizgi değil dhı tekniğini ne kadar uzman olsada bu saça uygulamazlar emin ol açıklık fazla fue olur muhtemelen
  • Yaşınız 33
  • Medikal Tedavi proscar 5/1 bir kötülüğünü görmedim bu konuda duruşum konudaki gibi https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=27709.0

BıyıklıKel

• Ekim Linki :
  • Full Member
  • aydın arslan saç ekimi
« Yanıtla #9 : 16 Eylül 2021, 15:24:00 »
İyi bir çizgi değil

Henüz daha karar aşamasındayım. Sizce nasıl olmalı? Doğal görünsün istiyorum. Benim kafa yapıma benzer örnek göstere bileceğiniz bir foto veya benim gönderdiğim foto üzerinden fikir verme açısından işaretleye bilir misiniz?  2 yıldır foruma üyeyim ancak hala ön çizgi nasıl olmalı kafamda oturmuyor.
  • Greft Miktarı 7000
  • Yaşınız 31

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 23 Eylül 2021, 17:01:08 »
Henüz daha karar aşamasındayım. Sizce nasıl olmalı? Doğal görünsün istiyorum. Benim kafa yapıma benzer örnek göstere bileceğiniz bir foto veya benim gönderdiğim foto üzerinden fikir verme açısından işaretleye bilir misiniz?  2 yıldır foruma üyeyim ancak hala ön çizgi nasıl olmalı kafamda oturmuyor.

Nasıl olmalıyı yazarak anlatamam ama bu çizgiyi kim çizdi?
Global Moderator

BıyıklıKel

• Ekim Linki :
  • Full Member
  • aydın arslan saç ekimi
« Yanıtla #11 : 24 Eylül 2021, 08:49:01 »
tunalı saç ekim merkezi ile görüşmeye gittiğimde çizdiler. Ekimi orada yaptırmayı düşünmüyorum zaten. Benimde hoşuma gitmedi ancak nasıl olmalı konusunda sizin düşüncelerinizi merak ettim.
  • Greft Miktarı 7000
  • Yaşınız 31

onizuka eikichi

• Dr koray Erdoğan saç ekimi sonuçları
  • Hero Member
« Yanıtla #12 : 24 Eylül 2021, 09:34:45 »
Ekim teknikleri ile alakalı admin yeterli bilgi vermiş zaten. Önemli olan dökülmenin tüm saçlarda devam ettiği gerçeği. Şimdi sizin alım yapılacak ve saçsız alana ekilecek saçlarınızda da dökülme riski mevcut. Ensede bulunan saçlar genetik olarak dht'na daha az duyarlı diyebiliriz. Tedavi ile saçlarınızı güçlendirip, ekim yaptırdıktan sonra tedaviyi bırakırsanız özellikle ekim olmayan bölgede ki güçlenen saçlarınız zayıflayıp dökülebilir. Yoğun bir saç görüntüsü isteniyorsa ve ilaçlar yan etki yapmıyorsa tedavi sürekli olarak doktor kontrolünde devam edilmeli. Kendi ana saç çizginiz halen belirgin ve bu bir avantaj. O bölgenin altına inilmemeli ve öncelikli olarak ön orta hat düşünerek ekim yapılmalı. Tek ekimle iyi sonuç alan merkezler de var ama yine de zaman olarak 2 ekim sizi yormayacak ve maddi olarak yıpratmayacaksa 2 ekimlik planlama her zaman daha mantıklı bir seçenektir. Sizin açıklığınız fazla ama donör alanınız çok iyi görünüyor. Saç ekimi tekniğinden ziyade iyi ellerde saç ekimi yaptırırsanız, kel görüntünüzden kurtulabileceğinizi düşünüyorum. Bu yüzden forumu çok iyi araştırın derim.
Tavsiye/öneri isteyen arkadaşlar ben doktor değilim. Saç ekimi üzerine ya da plastik cerrahi konusunda hiçbir eğitimim yok. Ben de sizler gibi yaşadığım saç sorunun da edindiğim deneyimleri, yaptığım araştırmaları, denediğim ürünlerden nasıl sonuçlar aldığımı foruma aktarıyorum.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #13 : 24 Eylül 2021, 12:15:49 »
tunalı saç ekim merkezi ile görüşmeye gittiğimde çizdiler. Ekimi orada yaptırmayı düşünmüyorum zaten. Benimde hoşuma gitmedi ancak nasıl olmalı konusunda sizin düşüncelerinizi merak ettim.

Uzak durum bu çizgiyi yapan merkezden
Ankara daysanız şahin çeliklede görüşün araştırıp
Global Moderator

BıyıklıKel

• Ekim Linki :
  • Full Member
  • aydın arslan saç ekimi
« Yanıtla #14 : 24 Eylül 2021, 13:55:14 »
Uzak durum bu çizgiyi yapan merkezden
Ankara daysanız şahin çeliklede görüşün araştırıp

Şahin hocaylada görüştüm. Paint ile bu şekilde bir ön çizgi çizdim. Simetriye filan takılmadan sizce nasıl? Paint ile anca bu kadar oldu :)
  • Greft Miktarı 7000
  • Yaşınız 31

Facebook Twitter Instagram