Arkadaşlar merhabalar.bu işlere çok erken girmiş olan bir kardesiniz olarak her tecrübeyi yaşadım
2007 yılında saçlarım çok sık olmasına rağmen sadece yanlarda u şeklinde açıklık vardı birazı dogustan ve çok azda sonradan gerileme olmuştu ama 1 cm belki anca
E genciz kanımız hızlı akıyor kısa saç seviyoruz ön kısım zencilerinki gibi olsun istedik
)
Sonra adını bile zikretmek istemediğim bir kadınla anlaştık bolca reklamı olan kendisi doktor olmayan vs vs
Ee ozman bu kadar yaygın da degil .dedim buna bak mevcut saçıma yakın sıklıkta olmayacaksa hiç girisme dedi yaparım .yarım o şekli düşünün o kısmı duzleyecek yani yanlardan 3×2 cm alan dolacak orası böyle düz olacak 1500 kök dedi vs anlaştık .ama tam husran oldu .yaptığı ekim tutmadi 50 kök anca tuttu onalrda çalı gibi yerleştirmiş her biri bir yere bakıyor birde on kısma 3 lu kök olurmu be yani en ön kısma 3 lu dörtlü kök koyarsan kök kalın olduğundan direk Ekim oldugu belli olur .yani her türlü oyuna geldik .zaten 50 /100 kök çıkmadı
.olan dönerler
ime oldu .gittim fircaladim .öyle itle köpekle ugrasacak vaktimde yoktu mahkeme vs de uğraşmadım ve kendi sacim sık ekilen yerden de 3bes kök çıkınca gittim o zamanın en ünlü protez merkezine kafama protez yaptırdım .Nuri alcoda orada yaptırıyordu
.ama ben proteze uygun degildim abi çünkü ön ortalr sac doluydu çok sık hemde sadece yan açık için istedim
Ama öyle olmuyormuş yani on kismin yarisina kadar jiletlediler .öyle yapistirdilar .neyse ilk çok guzeldi o yillarin modssi kaldırdım saçı bastım joleyi offf:))),.ama alt saç dolu birinci hafta patır patır saçlar çıktıkça atmaya başladı sıkıntıyı ozman anladım .direk kendim cikardim 1 hafta sonra çöpe attım
Sonra 2009 yılında serkan aygin hocaya 900 kök ekim yaptırdım ilk başarısız bölgeye ve başarılı oldu diyebilirim .mevcut saç sık yapılan ekim vs acı da düzgün olunca dogala yakın oldu ama bir onceki yapılan Ekim'den tutan 50/100 kök hep çalı gibi arada kaldı yönler tam bir faciaydi
, a uzayınca o da çok sorun olmadı
Ve Serkan hoca o zaman mevcut saçlarım için korumak için 2009 yılında finas ve minox önerdi FDA onaylı sadece ikisi vardı
Birde biotin hapı ben neredeyse 10 yıl kullandım bunları arada birkaç ay boşluk vererek ,6 ay 6,ay ,finastedi de yılda 3/4 ay olarak kullandım vs
Ama bu yıl artık yetmemeye başladı mevcut saçlarımda seyreldi biraz ama Ekim yapilan bölgenin yakınları biraz fazla seyreldi gibi oldu yani ön çizgi orta kısım .ama hala kafamda saçsız bölge yok
)isikta biraz rahatsız ediyor o ön cephede orta ksimdaki seyreklik ki en önemli kisim. çünkü saça oradan şekil veriyorsun .birde o seyrek kismin geri tarafı sık olunca direk seyrek olan kısım sırıtıyor .ve saç ekiminde inanın önemli olan merkez değil o merkezin size gösterdiği özen .aynı merkez herkese aynı önemi vermiyor .birine çok ozenirken diğeri ne o özeni göstermiyor kobay oluyorsunuz çıraklara.benim ilk ekim yaptirdigim kadın doktor bile değil di
)o zaman bizde tecrübe yokki sormadik bile .ve aşırı reklamı vardı tvlere çıkma vs ve hala o işi yapıyor
)hala sürekli reklam kendisi doktor vs değil yani kesinlikle doktor olmayanlara gitmeyin ben ucuz yırttım yine de evet ekim başarısız oldu ama en azından arka kısım da yara vs olmadi
Anladım ki minox finas yetmiyor artık ki finasi dediğim gibi yılda 3/4 ay kullandım sadece bir yan etkisini de görmedim
Sonra su mavi serum işini arastirdim.reklami çok dönen şeyi tercih etmedim .merdiven altı olanlarida
Eczacima sordum bana vitalizma diye bir markanin. Serumunu gösterdi .bunun sprey olanı da vardı ama bu yeni çıkmış vs serum seklinde procapil içerikli vitamin vs .neyse deneyim dedim .minoxu bırakıp buna basldim .ilk ay fena açıldı ön kısım belki minoxu biraktigimdan belki ve serumun normal olarak ilk kullanimda zayıf kökleri döküp güçlü yenisini cikaracsgindwn .ilk ay çok korktum .sürekli saçı 3.numara yaptım haftada bir düzelme varsa göreyim diye .2 .ayın ortalarina doğru o anormal dökülmeden dolayı oluşan seyreklik yok oldu yani hiç kullanmamış halime geri döndüm .sonra yakın çekim yaptım telefonla ve azda olsa yeni zayıf kokler gördüm .evet azda olsa yeni olusum vardı .ama mevcut saçlarımda minox gibi kalınlık yaratmamisti yani sağlıklı bölgede .yani evet yeni kök oluşumu sağlıyor ama işte o kalınlık vermesi için birşeyler lazım ki bunu mnox veriyor .saç telini kalinlasitiriyot r.yni procapil serum kök oluşumuna minox ise olusan kökleri kalinlastiricak .sabah minox akşam prokapil icerikli serum .ikisi birbirini tamamlıyor gibi .1 haftada baya iyi geldi gibi .finas kullanmiyorim artık çünkü procapil serumda DHT engeelyrn içerik var vs .
Bu vitalizma serumu kullanan arkadaşlar buraya yazabilir mi deneyimini ben çok bilgi bulamadım .eczane diye güvenip aldım sadece .bilgisi olanlar yeşillendirme sevinirim.
Belki ilerde bir sıklastirma.ekimi yaptirirm şuan çok seyrek değil ama ielrde sıkıntı olursa .şuan ki sıklıkta aralara kök ektirmek riskli olabilir ekim yapılan bölgedeki mevcut saçlara zarar verebilir vs
5/10 sene daha idsere edersek zaten ondan sonrada istemem öyle 50 yaşından sonra ergen gibi sık saç
.dediğim gibi ekim merkezi tamamen o merkezin size göstereceği özen onemli o yada bu merkez değil .ve kesinlikle tek seansta 3bin kök üzeri ekim yaptirmayin donerler telef olur .,3bin bile fazla bana göre .1500 /1500/1500 oalrak ektirmek en mantıklısı çünkü ainan kökler çok beklediği zaman daha ekim olmadan telef olabilir fazla beklemekten