Arkadasim Turkler derken tabi ki herkesten baksetmiyorum genelleme yapiyorum. Bahsettigim kesim de evet senin gibi bagnaz, yobaz kesim. Senin de bana saygi duymani beklemiyorum zaten cunku biliyorum ne oldugunu.
Bana saygi duyup duymaman cok da umurumda olmaz, seni tanimam etmem ama bir birey olarak senin gorusune dinine gelenegine ne ise saygi duymak zorundayim, ve duyuyorum.
Sadece anlatmak istedigim de buydu. Sen de uzerine iyi ornek oldun.
Ayrica Amerikada yasadigimi ornek vermemdeki amac bu hastalik. Bu hastaliktan suanda en fazla ceken ulke ve olumlerin en fazla oldugu yer.
Ama tabi ki biliyorum ki sen ordan ellerini ovustursundur. Oh ne guzel oluyor, ecnebi kafirler beter olsunlar diyorsundur. Onu da sana cok gormuyorum cunku zihniyetin belli. Dunya gorusun belli. Neye hizmet ettigin belli.
Senin ne anlatmak istediğini yaptığın yorumlardan anladık kendini fazla yorma.
Öyle senin tahmin ettiğin gibi insan olan gelen bir hastalıktan dolayı daha beter olsunlar diye ellerini ovuşturmaz, değil müslüman, hangi dine ait olursa olsun aklının ucundan bile geciriyorsa kafa zaten kırıktır (örnekte olduğu gibi).
Benim zihniyetimi dünya görüşümü ,neye hizmet ettiğimi anlama kapasiten sadece daraldığın zaman ben Amerikada yaşıyorum diye zırt bırt yazmanda sabit fazlasına gerek yok. Öyle Türklüğüme İslama saygın falanda yok , ama dediğin gibi senin gibiler her toplumda olabiliyor fazlasınıda beklemek hata olur. Ben Müslüman Türklüğümle onur ve gurur duyuyorum. Her millet ve inanç sahibide kendi kimliğiyle gurur duyar zaten buda normal kimliğini ne olup nerden geldiğini unutanlar hariç tabiiki.
Türkler derken genelleme yapıyorum demişsin herkesten bahsetmiyorum diyorsun, sen yaşadığın ülkeye bir genellme yap ve başka insanlara nekadar saygılılar örneğini bi defada onlardan ver, Türklerden müslümanlardan değil ozaman biraz daha inandırıcı olursun.
Bağnazlık ve yobazlık nereye çekersen oraya gider yani işine geldiği gibi herkes herkese diyebilir. Sen zaten Amerikada yaşıyorum diye her defasında kendini ortaya atıp yücelerde göstermeye calışmakla ne olduğunu anlatıyorsun, senin demenle ne barnaz olurum nede yobaz. Sadece kendini tarif etmişsin gerek yoktu aslında.
Böyle bir forumda belediye başkanlarını birinin kıyaslama yapıp hakaret edip gerekli cevabı sayfa yöneticisinden almışken seninde hiç alakasızca hemen farklı bir şekilde konuya dalman Türkler ve müslümanlar diyerek atılman niyetini amacını ortaya koydu zaten. Daha fazlasına gerek yok. Türkler ve Müslümanlar yerine genelleme her milletten her inançtan insanlar deseydin iyi niyetine şüphem olmazdı.
Ben dinimle inancımla gurur duyuyorum ve ulu önder Atatürkün dediği gibi ne mutlu Türküm diyene diyerek etnik kimliğimlede son derece onurluyum. Ama başka millet ve inançlarada son derece saygılıyım. Kal sağlıcakla.