30-40 yaşlarında kronik problemi olmayan hastaya yatış vermek zaten çok mantıklı değil şuan için.. hasta kendisi biraz sorumluluklarını bilmeli corona+ ise kendisini kendi evinde izole etmeli. Unutmamak gerekir ki bu virüs normal gripten daha tehlikeli değil.. 50 yaş üzeri bildirilen ölüm vaka sayısı 8milyarlık yeryüzünde 50 yi geçmez.
Bu uygulamadaki tek sıkıntı eve gönderdikleri hastalar yeterli bilince sahip mi
Evet beni korkutan durumda bu zaten gönderilen kişiler bu bilince sahip mi evde kaç kişi yaşıyor sağa sola bulaştıracak mı. Sıkıntı bu
coronavirus özellikle alt solunum yollarını etkileyen bir virüs. yani gripten (influenza) ayırmak hiç de zor değil.
burun akıntısı, gözlerde yaşarma, burunda kaşınma, hapşırma, ses kısıklığı gibi üst solunum yollarını ilgilendiren şikayetleriniz varsa çok yüksek ihtimal corona hastası değilsiniz. ya gripsiniz ya da nezle(rhinovirus).
boğaz ağrısını es geçiyorum. coronavirus enfeksiyonundaki kuru öksürüğe bağlı da boğazda tahriş, yanma olabilir ama altını çiziyorum, corona’da kuru öksürük olur balgam olmaz. çünkü virüs, sekresyonların atılmasını zorlaştırır. bu yüzden boğularak ölüyor insanlar.
ani başlayan ve 38 derecenin üzerinde ateş, kuru öksürük, nefes darlığı gibi alt solunum yollarını ilgilendiren semptomlarınız varsa şüphe edebilir ve 184’ü arayabilirsiniz.
191 koronavirüs (+) hasta arasında yapılan, 11 mart 2020 tarihli çalışmaya göre hastaların %23’ünde balgam saptanmış olduğunu da buraya ekleyeyim.
ben şahsen bu mevcut semptomun tütün kullanımı, komorbidite, ek enfeksiyonlar gibi diğer sebeplere bağlı olduğunu düşünmekteyim fakat tıpta kesinliğin söz konusu olmadığını da belirtmekte fayda görüyorum.
Enfekte olan kişilerde eve gönderilecekse ve sokağa çıkma yasağı olmaz ise durum feci bir hal almaya başlayacak enfekte sayısına göre ölüm oranı hafife alınmayacak kadar fazla ne diyim durum iyi değil