Gönderen Konu: Sülfatsız :tuzsuz ve sls içermeyen şampuan kullananların yorumları  (Okunma sayısı 26026 defa)

merlin

  • Yeni üye
  • *
  • İleti: 40
Tuzsuz Şampuanlarla İlgili Gerçekler:

Temizleme ve yumuşatıcı maddelere ek olarak, şampuan formülleri genellikle çeşitli kafa derisi ve saç koşullarını tedavi etmek için aktif bileşenler ve ayrıca ürünü daha görsel olarak çekici hale getirmek veya raf ömrünü uzatmak için katkı maddeleri (örneğin paraben ) içerir.

Kıvam arttırıcılar viskoziteyi arttırmak için kullanılan, ürünü daha az akan ve dolayısıyla saçlara yayılmasını kolaylaştıran katkı maddeleridir.

Yaygın sofra tuzu için kimyasal adı olan sodyum klorür , şampuan formüllerinde en yaygın kullanılan viskozite arttırıcıdır. Sıklıkla viskoziteyi arttırmak ve şampuana kremsi bir doku vermek için sülfat yüzey aktif cisimleri ile birlikte kullanılır.

Üreticiler  etkili ve oldukça ucuz bir aşındırıcı ve temizleyici bir  madde olduğu için  sodyum klorür kullanmayı tercih ederler.


Sodyum Klorür Topikal Uygulamalar için Güvenli midir?


Çevre Çalışma Grubu (EWG) sodyum klorürü düşük bir tehlike olarak değerlendirmiştir. Bazı hayvan çalışmaları  orta dozlarda cildi tahriş edici olduğunu ve güvenlik bilgi formunda sodyum klorürün cildi ve gözleri hafifçe tahriş edebileceğini göstermektedir.

Bu durum sodyum klorürün kişisel bakım ürünlerinde kullanıldığında nispeten güvenli olduğu düşünülür ve genellikle tüm fiyat ve kalite noktalarında şampuanların içerik bilgiinde  bulabilirsiniz.

Tuz İçeren şampuanlar Gerçekten Saçlarınıza Zararlımı ?

Sodyum klorür oldukça higroskopik bir maddedir yani çevresinden su çekme eğilimindedir. Sonuç olarak  tuz saçınızdan nemi emerek kuruluğu teşvik edebilir. Sodyum klorür bakımından yüksek gıdaların tüketilmesi susuzluğu arttırırken, tuz saçınızın kuru hissetmesine neden olabilir.

Kuru ve doğal kıvırcık saçları olan insanlar için özellikle saçta bırakılması gerekiyorsa, tuzsuz saç ürünlerinin kullanılması tavsiye edilir. Yağlı ve normal saçlı insanlar, özellikle saç şampuanları söz konusu olduğunda tuz içeren ürünlerle daha rahat alabilirler.

Bununla birlikte  bir şampuan formülündeki tuz miktarının, özellikle şampuan kısa bir süre uygulandığında  saçınızda önemli bir kurutma etkisi olmaz. Tuz şampuanla yıkanır ve saçınızda kalmaz.


Tuzlu Şampuanların Yararları var mı?

Üreticiler sodyum klorür kullanıyor çünkü ucuz ve verimli. Organik bir bileşen olduğu için sodyum klorür organik şampuan formüllerinde yaygın olarak kullanılmaktadır.

Yağlı kafa derisi ve saçları olan insanlar deniz tuzu ovma maskesi kullanmaktan yararlanabilirler. Deniz tuzu  doğal olarak oluşan eser mineraller içerdiğinden, kafa derisi besleyici amaçlar için sade tuza tercih edilirken, sofra tuzu, kalsiyum, magnezyum, potasyum, brom, çinko ve kükürt gibi eser elementleri çıkarmak için kimyasal olarak işlenmiştir. Bununla birlikte, sofra tuzu, topikal olarak uygulandığında folikül mukavemetini arttırma ve saç büyümesini geri kazanma yeteneği ile bilinen az miktarda ilave iyot içerir.

Neden Tuzsuz Şampuan Kullanılır?

Bir Keratin tedavisine yatırım yaptıysanız  muhtemelen sert şampuanların ve diğer uygunsuz saç bakım ürünlerinin kullanılmasının saçınızın tedavisini engelleyebileceğini ve tuzun kaçınılması gereken maddelerden biri olduğunu zaten biliyorsunuzdur.

Bu nedenle, şampuanınızın keratin tedavisinin sonuçlarını geri almayacağından emin olmak için, sadece sodyum klorür ve sert sülfat temizleyiciler olmadan yapılan yumuşak saç şampuanlarını kullanmalısınız.

brezilya fönü ,afro dalgası ,sülfatsız ve tuzsuz şampuan ilişkisi;

Tuzsuz şampuanlar  keratin düzleştirme ve yumuşatma tedavileri brezilya fönü ve afro dalgası gibi uygulamalardan sonra  artan popülaritesi nedeniyle bir trend haline geldi, bu nedenle tuzsuz şampuanlı üreticiler bu gerçeği hatırlayarak ve  böylece online alışveriş sitelerinden  ve birçok yerel güzellik mağazasında kolayca bulabilirsiniz.
Tuzsuz Şampuan Kullananlar ve yorumları;

Her ne kadar tuzsuz denilse de şampuan seçiminde sülfatsız şampuan kullanmak daha mantıklıdır çünkü tuzsuz diye piyasaya sürülen şampuanlar aslında halk arasında sülfatsız şampuanlara verilen isimdir .Bu yüzden satın almak için  tuzsuz değil sülfatsız şampuan şeklinde arama yapmak daha doğrudur.Sofra tuzu olarak da bilinen sodyum klorür, sodyum lauril sülfat içeren şampuanlar ve saç kremlerinde yoğunlaştırıcı olarak kullanılır.
Şampuan sülfatsız ise içeriğinde sodyum klorürde bulunmamaktadır,yinede almadan önce etiket içerik bilgisini kontrol ediniz.

Kuaf Tuzsuz Şampuan:
kullananlar tarafından olumlu yorumlar olduğu gibi olumsuz yorumlarda bulunmaktadır.kullanıcıların bazıları şampuanın saçlarını yumuşattığını ve memnun kaldıklarını söylerken önemli bir bölümüde saçlarının sertleştiğini ve kuruduğunu ayrıca saç derilerinde kaşıntıya sebebiyet verdiğini belirtmişlerdir.köpürmediği şeklinde şikayetler olsada ssl içermeyen şampuanların genel özelliği köpürmemeleridir.(yinede ssl içerip içermediği kontrol edilmelidir)
dikkat;içeriği kontrol edilmeli  ve içerikte Sodyum Laureth Sulfate varsa şampuanı niçin aldığınızı sorgulamanız gerekebilir.
ürün  açıklaması ;Tuz saç köklerindeki gözenekleri tıkar ve saçı sertleştirerek şekil almasını güçleştirir.Tuz içermeyen özel formülü ile saç derisini ve saçı yıpratmadan temizler. Saçın daha kolay şekil almasını sağlar. İçinde bulunan aleo vera düzenli kullanım sonunda saçı güçlendirir. Saça parlaklık ve canlılık kazandırır. İçerdiği keratin sayesinde saçı kuvvetlendirir. Kuaf tuzsuz şampuan göz yakmaz.
Morfose Pompalı 1000Ml Bitkisel Tuzsuz Şampuan;kullanıcılar tarafından yorum için  yeterli veri yoktur yinede almayı düşünüyorsanız ürünün  Sodyum Laureth Sulfate içerip içermediği kontrol edilmelidir .ürünün tuzsuz olması ssl içermediği anlamına gelmez.
Redist Tuzsuz Şampuan 1000 Ml;morfose tuzsuz şampuan için yazılanlar bu şampanı  kullanmayı düşünenler içinde geçerlidir.

Sülfatsız Şampuanlar(sls içermeyen şampuanlar) ;

Sülfat hangi maddelerin içinde bulunur?
sodium laureth sülfat, sodium lauryl sülfat ve ammonium laureth sülfat. Genelde bu üç kimyasalı yüz temizleyicilerden diş macununa kadar pek çok ürünün içinde rastlayabilirsiniz.
Sülfatsız Şampuan Nedir?
Kullanımı
İçeriği
Faydaları ve Zararları;

Sülfatlar üreticilerin temizleme veya köpürme ajanları olarak kullandığı bir kimyasal sınıfa ait maddelerdir. Köpüklü temizleyiciler, diş macunu ve şampuanlar gibi birçok ev ürünü sülfat içerir.

Sülfatlar (sls: sodium laureth sülfat, sodium lauryl sülfat ) şampuan gibi bir ürünü su ile karıştırdığında ortaya çıkan köpüklü dokuyu sağlar.

Bazı kişiler sülfatların temizlik ürünlerine ve şampuanlara dahil edilmesinden endişe duyarlar. İnsanlar bunları normal miktarlarda doğru kullandıklarında  sülfatlar genellikle güvenlidir.

Bununla birlikte bazı kişiler  belirli ürünlere daha duyarlı olabilir ve bir kişinin sülfatlardan kaçınması gereken zamanlarda  vardır.

Şampuanlarda kullanılan sülfat nedir?
Sülfatlar şampuanların etkinliğinde önemli bir rol oynayan yüzey aktif maddeler olarak adlandırılan kimyasal türleridir. Sürfatlar  içinde bulundukları sıvının yüzey gerilimini düşürür, bu da sıvının suyla karıştırılmasını ve iyi bir köpük haline gelmesini kolaylaştırır.

Neden Sülfatsız Şampuan Kullanmalı?
Köpürme etkisi  kişinin şampuanı saçlarının  daha büyük bir bölgesine yayabileceği anlamına gelir. Ayrıca şampuandaki herhangi bir aktif bileşenin kiri ve fazla yağı gidermek için saçın daha derine girmesine yardımcı olabilir. Tabii ki bu aynı zamanda kişinin daha az şampuan kullandığı anlamına da gelebilir ancak aşırı temizlik uygulayarak saçları gereğinden fazla da gıcır gıcır yapabilir.
Fakat sülfatsız şampuanlar daha yumuşak bir formüle sahip oldukları için saçları  arındırırken  saç tellerin kırılmalara ve kurumaya karşı koruyor. Köpürmediği için saçtan kolayca arınmayacağını da düşünüyor olabilirsiniz. Ancak sülfatsız şampuanlar saçtan kolayca süzülüyor, arınıyor ve  saç diplerinde de kalıntı bırakmıyor.

Sülfatsız şampuanları daha çok kimler kullanmalı;

Marketlerden  satın alınan şampuanlarda bulunan en yaygın sülfatlar arasında sodyum lauril sülfat, sodyum lauret sülfat ve amonyum lauret sülfat bulunur. Diğer ürünler de bu bileşiklerin küçük varyasyonlarını içerebilir.


Sülfat içeren şampuanlar tehlikelimi?
Şampuan içine sülfat katmanın bazı dezavantajları olabilir.

Bir dezavantajı  sülfatların temizlikte çok etkili olabilmesidir. Sülfatlar, şampuanın yağı ve kiri saçtan uzaklaştırmasına yardımcı olur. Bununla birlikte saçların sağlıklı kalabilmesi  için saçın doğal nemini ve yağını  biraz tutması gerekir.

Sülfatlar çok fazla nemi çıkararak saçı kuru ve sağlıksız bırakabilir. Ayrıca kafa derisini kuru ve tahrişe yatkın hale getirebilirler.

Olası kurutma etkilerinin yanı sıra  kişinin saç sağlığı için sülfatları doğru kullanma ihtimali çok azdır.

Çevre Sağlığı Analizleri'nde yapılan bir inceleme, sodyum lauril sülfatın olası toksisitesini inceledi. Araştırmacılar  sülfatlarla ilgili olumsuz kamuoyu görüşlerinin çoğunun, insanların bilimsel incelemeleri nasıl yorumladıklarından kaynaklandığını belirtti.

Sülfatları çevreleyen en yaygın mitlerden biri kansere neden olmalarıdır. Bununla birlikte, bu iddiayı destekleyen veya sülfatların sağlığa zarar verdiğine dair bilimsel bir kanıt yoktur .

Sodyum lauril sülfat, bir kişi ürünü içerse göz tahrişi, cilt tahrişi ve genel toksisite gibi bazı küçük riskler taşıyabilir. Bununla birlikte  çoğu insan sülfat kullanırken çok az yan etki yaşamalı veya hiç yan etki yaşamamalıdır.

Kimler sülfatsız şampuan kullanmalı?
Çoğunlukla  sülfatların etkileri hafiftir ve birçok insan bunları içeren şampuanların etkinliğinden yararlanır. Özellikle yağlı saçları veya kepeği olan insanlar, saçlarını etkili bir şekilde temizleyen tek ürün sülfat içeren şampuanların olduğunu fark edebilir.

Bununla birlikte  bazı kişiler sülfatlardan kaçınmalı ve sülfat içermeyen seçenekleri seçmelidir.

Hassas cilt veya cilt rahatsızlığı olan kişiler

Hassas bir kafa derisi veya hassas saçı olan bir kişi sülfatlardan güçlü kurutma etkileri yaşayabilir. Sülfat içeren şampuan kullanan egzama veya sedef hastalığı gibi cilt rahatsızlığı olanlar, kullanımdan sonra kafa derisinde kaşıntı, kızarıklık ve çatlama yaşayabilirler. Bu insanlar sülfat içermeyen şampuan kullanmayı düşünebilirler.

Kuru, kıvırcık saçlı insanlar

Doğal olarak kuru, kıvırcık veya kıvırcık saçlı insanlar sülfatlardan kaçınmak isteyebilir. Sülfatlar, doğal yağların ve nemin soyulmasının neden olduğu sürtünmenin artması nedeniyle saçın kuruluğunu ve kıvırcıklığını artırabilir.

Boyalı ve kimyasal olarak değiştirilmiş saçlı insanlar

Saçlarını renklendiren veya düzenli olarak düzelten veya kıvırtan insanlar, bu işlemler saça zarar verebileceğinden sülfatlardan kaçınmak isteyebilir. Saçtaki herhangi bir ek stresi veya kuruluğu önlemenin yollarını bulmak, sağlıklı kalmasına yardımcı olabilir.

Sülfat içeren şampuan ayrıca boyalı saçlardaki rengi daha hızlı solmasına neden olabilir.

Sülfatsız Şampuanlar ve Kullananların Yorumları:
Sülfat şampuanı kullanmanın yan etkileri olan hassas cilt ve saçları olan kişiler, semptomlarının devam edip etmediğini veya temiz olup olmadığını yorumlamak  için sülfat içermeyen bir ürün kullanmak isteyebilirler.

Sülfat içermeyen çeşitli şampuanlar mevcut olsa da, bu ürünlerin çoğunun hala sülfatlara benzer kimyasal bileşikler içerdiğine dikkat etmek önemlidir.

Özellikle hassas cilt ve saçları olan insanlar, yan etkileri önlemek için en doğal ve  gerçekten sülfat içermeyen şampunaları kullanmalıdır.

Sülfat içermeyen şampuanlar ilk başta farklı hissedebilir. Köpük oluşturmak için daha uzun beklemeyi göze almalı  ve  saçlarını iyice temizlemek için daha fazla şampuan kullanmak zorunda kalabilirler ve ayrıca bu şampuanları saçtan durulamak için ekstra su kullanmak zorunda kalabilir.

Bununla birlikte sülfat içermeyen şampuanlar genellikle saçı sülfat içerenler kadar etkili bir şekilde temizleyecektir.

Sülfat içermeyen şampuanlar ve saç kremleri hepsiburadacom ve n11 gibi sitelerde  mevcuttur.


Çoğunlukla şampuanlardaki sülfatlar güvenlidir. Şampuanın saçtaki kiri ve yağı soymasına yardımcı olurlar.

Hassas saçları ve cildi olan insanlar için sülfat içeren şampuan kullananlar  kuru, kırılgan saçlar ve kafa derisinin kuruluğu veya kızarıklığı gibi hafif yan etkileri yaşayabilirler.

Bu semptomları yaşayan herkes semptomlarını nasıl etkilediğini görmek için sülfat içermeyen bir şampuan kullanmak isteyebilir.
Sülfatsız Şampuan kullananlar ve yorumları bu başlık altında devam edecektir.
Piyasada özellikle alışveriş sitelerinde bir çok sülfatsız şampuan bulunmaktadır ve sülfatsız şampuan satın almadan önce satış sitelerinin yorum kısmına bakarak kullananların yorumlarına ulaşabilirsiniz.Bu şekilde saçlarınızın sülfatsız bir şampuana ihtiyacı olduğuna inanıyorsanız güvenilir bulduğunuz sülfatsız bir şampuan kullanabilir ve sonuçlarını değerlendirebilirsiniz.

Davines Nourishing Yipranmiş Kuru Saçlar İçin Sülfatsiz Şampuan 1000ml

Davines Oı/Oıl Tüm Saç Tipleri İçin Sülfatsız Bakım Şampuanı 280Ml

Davines Nourishing Yıpranmış Kuru Saçlara Sülfatsız Şampuan 250Ml

Natural Herbs Sülfatsız Tuzsuz Keratin Şampuan 300 Ml

Mojito Saç Dökülmesine Karşı Parabensiz Tuzsuz Şampuan

Kerastase Discipline Boyali Saçlar İçin Sülfatsiz Şampuan 250ml

Bonacure Color Freeze Micellar Sülfate Free Shampoo 1000 ml

Morfose Bitkisel Şampuan 1000 Gr Sülfatsız Tuzsuz

İnsight Antioxidant Parabensiz Sülfatsız Yenileyici Ve Koruyucu Şampuan 400 ml

Bonacure Ph 4.5 Renk Koruma Sülfatsız Şampuan 250 ml

Ellesty Tuzsuz - Sülfatsız Şampuan

Davines Nounou Sülfatsız Şampuan 250ml + Kremi 250ml

Naturix Siyah Sarımsak Şampuanı 1000 ml

CHI Infra Sülfatsız Parabensiz Nem Dengeleyici Şampuan 355ml

Bioblas Collagen + Keratin Çok İnce ve Hacimsiz Saçlar İçin Hacim Şampuanı 360 ml

Matrix Biolage Keratindose Sülfatsız Aşırı İşlem Görmüş, Zayıflamış Saçlar İçin Yenileyici Bakım Şampuanı 1000 Ml

Milk Shake Derin Temizleme Sülfatsız Şampuan 300ml

Loft Sülfatsız Şampuan Argan Oil

Biorganic Plus Sülfatsız Şampuan 1000 ml

Chi Tea Tree Oil şampuan

Schwarzkopf Bc Bonacure Fibre Force Güçlendirici Şampuan 1000 ml

CHI Royal Treatment Super Volume İnce Telli Zayıf ve Yağlı Saçlar İçin Sülfatsız Parabensiz

CHI Infra Sülfatsız Parabensiz Nem Dengeleyici Şampuan 355ml

Alfaparf Lisse Sülfatsız Keratin Bakım Şampuanı 250 ml

Chi Biosilk Hydrating Therapy Shampoo Nemlendirici Şampuan 355ML

Mojito Hair Shampoo No Salt-Tuzsuz ŞAMPUAN-1000ML

Cabelo Lisos Protein Shampoo - Tuzsuz Şampuan Proteinli 1000 m

Davines Purifying Kepeğe Karşı Şampuan 250ml + Arındırıcı Jel 150ml

Soins Organic Şampuan 250 ml

Bonacure Color Freeze Sulfate Free Shampoo Renk Koruyucu Sülfatsız Şampuan 250 Ml

Kerastase Discipline Boyalı Saçlar İçin Sülfatsız Şampuan 250ML+MASKE 200ML+KREM

Davines Nourishing Sülfatsız Şampuan 250ml + Saç Kremi 250ml

CHI Argan Plus Moringa Oil Parabensiz Sülfatsız Şampuan 355ml

Chi Argan Plus Moringa Oil Sülfatsız Şampuan 739 ml

Helen Seward 9/S Comfort Sülfatsız Şampuan 1000 ml

Davines Momo Sülfatsız Şampuan 250ml + Krem 250ml

Purify Reale Sülfatsız Şampuan 1000 ml

Schwarzkopf Blondme Tone Enhancing Sülfatsız Şampuan 250 ml

Milk Shake Argan Yağlı Sülfatsız Şampuan 300ml

Marc Anthony Keratin Sülfatsız Şampuan 250 ml + Keratin Saç Kremi 250 ml + Fön Öncesi

Pravana Biojen 9 Invigorating Cleanse Sülfatsız Şampuan 300 ml

Kerastase Discipline Bain Fluidealiste Sülfatsız Şampuan 10 ml x 5

Helen Seward 9/S Comfort Sülfatsız Şampuan 300 ml

Salkom Boyalı Saçlar İçin Sülfatsız Şampuan 400Ml

Organix Coconut Water Şampuan 385 ml + Saç Kremi 385 ml

Mojito Tuzsuz Şampuan 2850 ml

Herbaderm Kepeğe ve Yağlanmaya Karşı Arındırıcı Şampuan 330 ml

Le Charme Naturel Sarımsaklı Özel Saç Bakım Şampuan

Exellent Antifade Complex Tuzsuz Şampuan 1000 ml

Kerastase Therapiste Şampuan

Rainbow Loss Control - Dökülme Karşıtı Şampuan 500 ml

Diamond Şampuan Kuru Saçlar 350 ml

Dieci Daily Günlük Şampuan 1000 ml

Cake Beauty The Posh Wash Arındırıcı Şampuan 295 ml

Kreonatura Papatya Özlü Bebek Şampuanı

Chi Organik Zeytinli Besin Terapisi Şampuanı 750 ml

Radical Color Care Silver Sarı ve Gri Saç Şampuanı 1000 ml

Radical Sarımsak Özlü Güçlendirici ve Arındırıcı Bakım Şampuanı 1000 ml

L'Oréal Professionnel Source Essentielle Delicate Sülfatsız Şampuan 1000 ml

Aveda Scalp Benefits Balancing Dengeleyici Sülfatsız Şampuan 250 ml

Bc Bonacure Color Freeze Renk Koruma Sülfatsız Şampuan 1000 Ml

Kerastase Discipline Bain Fluidealiste Sülfatsiz Şampuan 250Ml

Mescare Doğal Ozonlu Şampuan 400 ml - Parabensiz, Sülfatsız

Wellmax Maxwell Argan Shampoo 500 Ml Sülfatsız Ve Parabensiz

Maria Nila Luminous Color Shampoo - Sülfatsız Renk Koruma Şampuanı 100 ml

Jeuvenile Ince Telli Kolay Yağlanan Saçlar Için Sülfatsız Dökülme Karşıtı Bakım Keratin

Biomega Sülfatsız Eşek Sütü Şampuanı 500 ml

Matrix Biolage Keratindose Sülfatsız Yenileyici Bakım Şampuanı 250ml

Cabelo Lisos Protein Shampoo - Tuzsuz Şampuan Proteinli 500 ml

Avon Sülfat İçermeyen Köpüksüz Şampuan 250 ml

Zeytuni Zeytinyağlı Şampuan 500 ml

Biosilk Volumizing Therapy Şampuan 15 m



Trevor

  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 690
Bilgiler için teşekkürler bende şu sıra sülfatsız bir şampuna geçip kullanmayı düşünüyorum işin gerçeği bu konuda detaylı bilgim yoktu hatta tuzsuz şampuanı duyduğum zaman uydurma bir şey olduğunu sanıyordum bunları öğrendiğimiz iyi oldu.
Peki en iyi sülfatsız şampuan hangisidir bununla ilgli bir tavsiyeniz varmıdır?

Burakcan

  • Full Member
  • ***
  • İleti: 118
Saçın doğal dengesini bozmadığı için sülfatsız şampuanlar tercih edilmeli özellikle kuruluk ve saç derisinde sivilcelenme olan kişiler hem sülfatsız hemde paraben içermeyen iyi bir şampuan kullanmalı.
Saç ekiminden sonra bebek şampuanı tavsiye edilmesi bu yüzden ancak hem saç dökülmesine karşı hemde iyi bir sülfatsız şampuan için davines gibi markaları araştırmalı.Sıradan bebek şampuanı tek başına bu iş için yeterli değil.

Virtüöz

  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 1897
Sebamedin içinde de sülfat var ama çok çok az katılmış çünkü köpürmüyor.Tuzda ve parabende içermiyor.Phta 5.5 önerebilirim.
Bioxcin Forte Şampuan


Tedavi Sürecim
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=16513

Trevor

  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 690
Sebamedin içinde de sülfat var ama çok çok az katılmış çünkü köpürmüyor.Tuzda ve parabende içermiyor.Phta 5.5 önerebilirim.


içinde sülfat varsa sırf köpürmemesine bakıp sülfatsız şampuan heralde dememek lazım ,tuz zaten çoğu şampuan içeriğinde yer almıyor ikisini birbirine karıştırmamak lazım tabi pabaren olmaması iyi bir şey.

byflamingo

  • Sr. Member
  • ****
  • İleti: 468
chı şampuan kullanmıştım daha önce ama sülfatsızmıydı hatırlamıyorum  yalnız köpürmüyordu ,fena şampuan değildi işin gerçeği.

hyperKel

  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 917
hem sülfatsız hemde dökülme karşıtı bir şampuan önerisinde bulunabilecek birileri çıkarsa memnun olurum.

mr_faruk

  • Jr. Member
  • **
  • İleti: 52
kuaf tuzsuz şampuanı ablam kullanıyordu yakın zamanda saçlarına perma gibi bir şeyler yaptırdı kuaförü bunu kullanırsan uzun süre dayanır saçların demiş ne derece doğru bilmiyorum.

Alpha

  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 538
kuaf tuzsuz şampuanı ablam kullanıyordu yakın zamanda saçlarına perma gibi bir şeyler yaptırdı kuaförü bunu kullanırsan uzun süre dayanır saçların demiş ne derece doğru bilmiyorum.

Saçı yıpratmadığı için öneriliyor özellikle permalı saçları daha uzun süre muhafaza ettiği için öneriliyor.

merlin

  • Yeni üye
  • *
  • İleti: 40
En iyi sülfatsız şampuan:
Şimdiye kadar, " sülfatsız " olarak etiketlenen şampuan ve vücut yıkamasını, hatta el sabunu görmeye alıştık . Aslında, sülfatsız terimi bir moda sözcük haline geldi. Zehirsiz, doğal ve organik gibi kelimeler gibi, çok fazla ağırlık ve beklenti taşır ve hatta satışları artırabilir. Öyleyse, sülfatlar nedir ve neden doğal olarak sizin için kötüdür?

Sülfatlar  geleneksel şampuanlarda bulunan köpürtücü ajanlardır. avucunuzun içine büyük bir topak sıkıp saçınıza masaj yaparak o zengin, kabarcıklı köpüğü hissettiğiniz kişiler? Bu gibi kötü durumlardan sülfatlar sorumlu. Bu köpürtücü ajanlar saçınız için çok sert olduklarından, saçınızı doğal yağlarından sıyırdıklarından ve kırılgan ve gevşek hale gelene kadar kuruttuklarında olumsuz etkilere sahip olabilirler . Bu yüzden insanlar sülfatsız formüllere ulaşıyor. Bu köpüren maddelerle saç rengini ve bukleleri şampuanlardan daha etkili ve daha uzun süre korudukları düşünülmektedir. Alışkın olduğunuz gibi köpürmeseler de, saçınızın daha sağlıklı hale gelirken hala temizlendiğini bilin.

Aşağıda  en iyi sülfatsız şampuanları seçtik.

Genel olarak En İyi: L'Oreal EverPure Sülfat İçermeyen Nem Şampuanı

L'Oréal, bir dizi şampuanı sülfatsız zihniyete dayandıran ilk eczane markalarından biriydi. Bu, çok fazla doğal yağı uzaklaştırmadan nemi geri kazandırır ve iyi temizler.

OGX Besleyici + Hindistan Cevizi Sütü Şampuanı

Ogx Brezilya Keratin Şampuan

Kerastase Discipline Bain Fluidealiste Sulfatsız Şampuan

Paraben ve sülfat içermeyen şampuan markaları Nelerdir

sülfatsız şampuan

Yves Rocher sülfatsız şampuan

OGX sülfatsız şampuan

Sülfatsız şampuan kullananlar

Elseve sülfatsız şampuan


Hürnuri

  • Yeni üye
  • *
  • İleti: 42
konu güzel ama genede kafam karıştı şöyle tek bir tane ama kaliteli sülfatsız şampuan tavsiye edebilecek olan olursa çok memnun olurum.

Berk17

  • Jr. Member
  • **
  • İleti: 81
Bugüne kadar kullanmadığım kozmetik ve dermokozmetik şampuan kalmamıştır. Ama çom gariptir ki ne zaman SLS, SLES, TUZ vs. içermeyen şampuan kullandıysam hep saç dökülmemi artırdı. İçinde bunları içerenler malesef bana daha iyi geliyor.
  • Ekim Tarihi: 31.10.2020
  • Ekim Merkezi ismi Arenamed
  • Greft Miktarı 7500
  • Yaşınız 30
  • Medikal Tedavi Kerozan 5+5, Bioxcin Forte Serum, Bioxcin Quantum Şampuan, Dabur Amla Saç Bakım Yağı

delgado

  • Full Member
  • ***
  • İleti: 124
siveno, yesilmarka ve agarta markalarını kullandım. siveno ve yesilmarka cok iyi. agarta da fena degil ama bende dökülme yapti. bir de icerigi digerleri kadar temiz değil bence bana öyle geldi ya da.

sivenonun iki çeşiti var ikisini de kullandim ve gayet başarılı. içeriği çok temiz, köpürmesi iyi temizlik hissi veriyor. saçlarımın canlandığını hissediyorum.

yesilmarkanin sadece sac dokulmesi için olanını kullandim. mentollü bir sampuan ve içeriğii baya zengin. hatta içeriğindeki yağların kokusunu almaniz mümkün. köpürmesi iyi ama siveno kadar degil. zaten doğal şampuanlardan fazla köpürmesini beklememek lazim ama beklentinin üstünde de köpürüyorlar o açıdan sorun yok.

dogal şampuanlarını içinde dimetikon ve benzeri maddeler bulunmadığı icin yıkadıktan sonra saçlarınıza parlak ve dolgun bir görünüm veremeyebilir. bu silikonlar saçlara ilk etapta canlı ve dolgun görünüm veriyor ama uzun vadede sac diplerini tıkadığı için dökülme yapabiliyor. yani dogal sampuan kullanmak faydali ama dezavantaji şekil vermek zor oluyor. kısa kullanıyorsanız sıkıntı olmaz ama.

saça zarar vermeden ve uğraş gerektirmeyen bir sekillendirme( mat ve hacim verici) yöntemi bilen varsa ve yesillendirirse cok sevinirim

delgado

  • Full Member
  • ***
  • İleti: 124
bu arada zararlı olarak sadece sls, paraben vs düşünmeyin içeriklerini iyi okumanızı tavsiye ediyorum. yukarida bazi markalar temiz içerikli gibi yansıtılmış ama market şampuanlarından farki yok ona istinaden söylüyorum affınıza sığınarak. tabii ki bu konuda otorite ya da bilirkişi olduğumu iddia etmiyorum.

icerik okurken dikkat etmeniz açısından birakiyorum

Romanadam

  • Sr. Member
  • ****
  • İleti: 412
sülfatsız şampaunlarda zararlı kimyasallar içeriyorsa vay halimize peki ne kullanacağız şimdi şaştım vallahi.

 

Facebook Twitter Instagram