Arkadaşlar merhaba yaklaşık 3-4 haftadır bazı sıkıntılar çekiyorum internetten sebeplerini yazdığımda saç nezlesiyle bire bir örtüşüyor yaşadığım sıkıntı daha önce başına gelen var mı ? genelde kadınlarda görülürmüş lakin
"Kellik, genetik veya çevresel nedenlerden dolayı ortaya çıktığı zaman, genellikle stresli bir deneyimdir. Saç nezlesi sıklıkla depresif ve obsesif bozukluklar, anksiyete bozuklukları ve vücut dismorfik (kişinin vücudundaki görünümle ilgili hayali bir kusur ile aşırı ölçüde uğraşıp durmasıyla belirgin psikolojik rahatsızlık) bozukluğu ile bağlantılı olarak kendini gösterir."
Saç dökülmesini çok daha fazla taktığım zamanlar olmuştu o zaman dahi bunu yaşamamıştım hatta medikal tedavilere başlamak için hazırlık yaptım geçen hafta bir sürü sipariş verdim önümüzdeki hafta başlayacaktım hani nispeten daha pozitif zamanlarım fakat sürekli kafamda ve son 2-3 haftadır medikal tedavi için bilgi toplamak için forumda çok vakit harcadım yani gecem günüdüzüm burda sürekli okuyarak sorarak geçti ve bu nezle bu dönemle aynı zamana geldi dediğim gibi agresif dökülme yaşadığım zamanlar çok daha kelleştiğim zamanlar oldu ama bu olayı yaşamadım aşırı derecede sinir bozucu işin kötüsü bi hastalık olmadığı için belli bi tedavide yok eğer 2 hafta daha geçmezse doktor yardımı almayı düşünüyorum (Dermatoloji) dediğim gibi henüz hiç bi ilaçda kullanmadım medikal yani demek kullanıyo olsam kesin ilaçlardan diyecektim belki ama hiç bir şey kullanmıyorum Saç nezlesinin toplu saç dökülmelerine sebep verebileceği yazıyor bu doğru mu? benim başımdaki dökülme derdi bana yetiyor zaten
Saç nezlesi nedir? :
https://www.milliyet.com.tr/gundem/sac-nezlesi-nedir-belirtileri-nelerdir-nasil-tedavi-edilir-2651546