Gönderen Konu: Kerimov 6 aylık finasterid kullanım sonucum (Before-After)  (Okunma sayısı 7067 defa)

kerimov

• Sr. Member
21 şubat 2020, şuan 6. propecia kutusunun yarısını kullandım.
Tedaviye ek olarak günlük 5 mg biotin alıyorum. (1,5 yıldır)
Minoxidil hiç kullanmadım.
Kişisel yorumum; 23 yaşına giricem,bende saç çıkışı olmadı, olanı koruduğumu düşünüyorum. Birkaç yıl sonra abartmadan dozunda saç simulasyonu yaptırmayı düşünüyorum, birkaç sene beni idare eder heralde.(Finası bırakmayı düşünmüyorum) Yan etki yaşasam bırakırdım

Kimseye finasterid önermedim, önermem de. İlk fotoğraf aslında 8 ay öncesi fakat hemen finasa başlamamıştım. O fotoğrafla forumda tavsiye istiyordum, asıl konu şudur ; https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=9002.0

EKLEMELER
(Sonradan aklıma gelen detayları bu kısıma yazıcam)
5. ayda saç çizgim bozuldu.

MEksi

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Kerimov 6 aylık finasterid kullanım sonucum (Before-After)
« Yanıtla #1 : 21 Şubat 2020, 14:43:05 »
Bence bu saç için simulasyon gereksiz olur hocam...

kerimov

• Sr. Member
« Yanıtla #2 : 21 Şubat 2020, 14:44:49 »
Bence bu saç için simulasyon gereksiz olur hocam...

Dediğim gibi şuan değil, 2 sene sonra saçım aynen böyle olursa yine yaptırmam zaten.

Leoo

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #3 : 21 Şubat 2020, 15:11:27 »
Kullanmadan önce saçın dökülüyor muydu ve Kullandıktan sonra dökülme azaldı mı dostum ?

kerimov

• Sr. Member
« Yanıtla #4 : 21 Şubat 2020, 17:07:57 »
Kullanmadan önce saçın dökülüyor muydu ve Kullandıktan sonra dökülme azaldı mı dostum ?
Deli gibi dökülüyordu, %80 azalttı finas

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 21 Şubat 2020, 17:10:44 »
Deli gibi dökülüyordu, %80 azalttı finas

Bir yan etki bir sorun yaşadın mı?
Global Moderator

kerimov

• Sr. Member
« Yanıtla #6 : 21 Şubat 2020, 17:17:06 »
Bir yan etki bir sorun yaşadın mı?
Şuana kadar bi sıkıntı olmadı

Execuvite

• Hero Member
« Yanıtla #7 : 21 Şubat 2020, 21:22:37 »
Vertexde pek işe yaramamis ama önlerde toplamış ilginç :)

onizuka eikichi

• Dr koray Erdoğan saç ekimi sonuçları
  • Hero Member
« Yanıtla #8 : 21 Şubat 2020, 21:38:38 »
Finasterid saç çıkarmaz zaten, varolan saçları kalınlaştırır ve dökülmeyi durdurur. Minyatürleşen saçlar kalınlaştığı için yeni saç çıkışı olduğunu zannediyor insanlar. Yeni saç çıkışını minoxil tarzı takviyeler ile elde edebilirsiniz. O da saçtan ziyade küçük tüyler çıkartıyor. 6 aylık sonuç oldukça başarılı.
Tavsiye/öneri isteyen arkadaşlar ben doktor değilim. Saç ekimi üzerine ya da plastik cerrahi konusunda hiçbir eğitimim yok. Ben de sizler gibi yaşadığım saç sorunun da edindiğim deneyimleri, yaptığım araştırmaları, denediğim ürünlerden nasıl sonuçlar aldığımı foruma aktarıyorum.

kerimov

• Sr. Member
« Yanıtla #9 : 21 Şubat 2020, 21:47:37 »
Finasterid saç çıkarmaz zaten, varolan saçları kalınlaştırır ve dökülmeyi durdurur. Minyatürleşen saçlar kalınlaştığı için yeni saç çıkışı olduğunu zannediyor insanlar. Yeni saç çıkışını minoxil tarzı takviyeler ile elde edebilirsiniz. O da saçtan ziyade küçük tüyler çıkartıyor. 6 aylık sonuç oldukça başarılı.

Anladım abi, peki sence finastan max etki 6 ayda alınır mı yoksa 1 yıla kadar yolu var mıdır acaba?

onizuka eikichi

• Hero Member
« Yanıtla #10 : 21 Şubat 2020, 22:06:07 »
Anladım abi, peki sence finastan max etki 6 ayda alınır mı yoksa 1 yıla kadar yolu var mıdır acaba?

Bana göre 4 ayda da fayda alınır, etkisi zayıf saçlarda nihai olarak 6. ayda belli olur 1 sene sonunda saçlara fayda etmeye devam eder. Sürekli kullanımda bir süre sonra finasterid de etkinliğini yitirir. Mesela ben ilk kullandığım dönemdem şuan kadar eskisi kadar saçlarımı korumadığını düşünüyorum finasteridin. Yani şöyle açıklamam gerekirse ilk kullandığım %70 saçlarımı koruyorken şuan %55 - 60 arası koruduğunu düşünüyorum. Sanırım vücut alıştığı için böyle bir durum ortaya çıkıyor. Zaten sonsuza kadar kullanılacak bir takviye değil bunu her zaman söylüyorum. Yanetki yaşanmadıkça bir problem görmüyorum.
Tavsiye/öneri isteyen arkadaşlar ben doktor değilim. Saç ekimi üzerine ya da plastik cerrahi konusunda hiçbir eğitimim yok. Ben de sizler gibi yaşadığım saç sorunun da edindiğim deneyimleri, yaptığım araştırmaları, denediğim ürünlerden nasıl sonuçlar aldığımı foruma aktarıyorum.

kerimov

• Sr. Member
« Yanıtla #11 : 21 Şubat 2020, 22:20:59 »
Bana göre 4 ayda da fayda alınır, etkisi zayıf saçlarda nihai olarak 6. ayda belli olur 1 sene sonunda saçlara fayda etmeye devam eder. Sürekli kullanımda bir süre sonra finasterid de etkinliğini yitirir. Mesela ben ilk kullandığım dönemdem şuan kadar eskisi kadar saçlarımı korumadığını düşünüyorum finasteridin. Yani şöyle açıklamam gerekirse ilk kullandığım %70 saçlarımı koruyorken şuan %55 - 60 arası koruduğunu düşünüyorum. Sanırım vücut alıştığı için böyle bir durum ortaya çıkıyor. Zaten sonsuza kadar kullanılacak bir takviye değil bunu her zaman söylüyorum. Yanetki yaşanmadıkça bir problem görmüyorum.
Aslında sen dönemlik kullanıyordun, sende bile vücut alışıyorsa belki bizlerde daha çabuk olacak. Yabancı forumlarda senelerce kullananlar da çok.Belki değişir kişiden kişiye ya da vücudu şaşırtmak için yöntemler vardır

onizuka eikichi

• Hero Member
« Yanıtla #12 : 21 Şubat 2020, 22:31:00 »
Aslında sen dönemlik kullanıyordun, sende bile vücut alışıyorsa belki bizlerde daha çabuk olacak. Yabancı forumlarda senelerce kullananlar da çok.Belki değişir kişiden kişiye ya da vücudu şaşırtmak için yöntemler vardır

Belki benim yaptığım da yanlış olabilir. Bilmiyorum vucüt kullan bırak yaparak belki daha çok direnç kazanıyor da olabilir. Ben bunları deneyip tecrübe eden birisi olarak çok net cevaplar veremiyorum :). Şuan için çok can sıkıcı bir durum değil. Hatrı sayılır bir dökülme yaşarsam bu ilacı kullanırken o zaman farklı arayışlara girebilirim. Daha ekimde yaptırmadığım bakalım dökülmeler yaşarsam açtığım konuya güncelleme yaparım zaten :)

kerimov

• Sr. Member
« Yanıtla #13 : 21 Şubat 2020, 22:37:13 »
Belki benim yaptığım da yanlış olabilir. Bilmiyorum vucüt kullan bırak yaparak belki daha çok direnç kazanıyor da olabilir. Ben bunları deneyip tecrübe eden birisi olarak çok net cevaplar veremiyorum :). Şuan için çok can sıkıcı bir durum değil. Hatrı sayılır bir dökülme yaşarsam bu ilacı kullanırken o zaman farklı arayışlara girebilirim. Daha ekimde yaptırmadığım bakalım dökülmeler yaşarsam açtığım konuya güncelleme yaparım zaten :)
Abi boşver zaten, bence senin ekim 2.Hintel vakası olacak. Donörünü çıkar gölgesinde serinleyelim..

onizuka eikichi

• Hero Member
« Yanıtla #14 : 22 Şubat 2020, 00:43:34 »
Abi boşver zaten, bence senin ekim 2.Hintel vakası olacak. Donörünü çıkar gölgesinde serinleyelim..

Eskiden olsa ekim çoktan yaptırmıştım şuan görüntü olarak belli bir yaştan sonra kötü durmuyor böyle ufak açıklıklar. Yani ben o ekim süresince çekilen çileyi düşünüyorum. İlk şakaklar açıldığında ektirsem hayatımın 15 senesi saçı hiç dökülmemiş birisi olarak yaşayacaktım :). Artık geçtiği için daha planlı olarak ekim yaptırabilirim. Forum da sloocer üstadın yorumlarını okuyarak feyz alıyorum açıkcası. 2017'de dahi 5000 greft bir ekimi çok mantıklı buluyordum :). Saç dökülme şeklim babama benzediği için en azından neler yapabileceğim konusunda bir fikir sahibi de oluyorum. Bakalım saçlarım Hintell Başkan gibi de olsa ben hep burada olacağım, elimden geldiğince paylaşım yapmaya devam edeceğim :).

Facebook Twitter Instagram