Gönderen Konu: Finasteride’e başlamaya karar verdim  (Okunma sayısı 1823 defa)

Xapinook

• Jr. Member
  • **
Ynt: Finasteride’e başlamaya karar verdim
« Yanıtla #1 : 21 Şubat 2020, 08:47:13 »
Bırakınca tekrar dökülme oluyor diyorlar.

unverm

• Hero Member
« Yanıtla #2 : 21 Şubat 2020, 08:59:21 »
Yan etki olsa bile 1 ay sonra kaybolması lazım. 1 ay sonra da devam ediyorsa bırakırsın.

Beysev

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 21 Şubat 2020, 10:54:42 »
Yan etki olsa bile 1 ay sonra kaybolması lazım. 1 ay sonra da devam ediyorsa bırakırsın.

Yat etki nezaman olcagi belli olmuyor maalesef 1 sene sonrada olur 1 ay sonrada tuhaf tarafı gerçekten anlaşılmıyor tam etkisi yani anlaşılmıyor derken yan etki olur kişi kendi kendine yok ya öyleydi zaten der yada bukadardan bisi olmaz der bazılarına en ufak bisi gördüğü zaman bazı durumlarda bırakır olay bu saçlarımiza iyi geldiği zaman yan etki yaşamak istemedigimiz için görmüyoruz belkide bu tamamen kisinin kendi beynin de kurduklariyla ilgili bence o yüzden yan etki hiç olmadı diyen kisilere bakarak güvenle kullanıyoruz umarım anlatabiliyorum yani öyle  1 ay sonra kaybolması lazım diye bir şey söz konusu değil bu arada sadece  2-3 ay kullanmanizin anlamı nedir aciklarmisiniz.

Execuvite

• Hero Member
« Yanıtla #4 : 21 Şubat 2020, 11:52:45 »
 DHT hormonu vücutta sinir sistemi uyarıcı olarak işlev görmekte aynı zamanda vücutta salgılanan DHT hormonu antidepresan etkiye sahiptir fakat biz finasterid ve avodart kullanarak antidepresan etkisini ortadan kaldırıyoruz yani finasterid ve avodart kullananlarda depresyon görülebilir . DHT, bazı çalışmalara göre, NMDA-reseptörlerini (23) değiştirerek (yani artan) ve hipokampusta (24) (25) kalsiyum kaynaklı asetilkolin salınımını ve fonksiyonunu geliştirerek mekansal çalışma hafızasını (22) geliştirir;  beynin hafıza oluşumunda ve mekansal (yönlü) hafızada yer aldığı çok önemli bir alan. Finasterid kullananlarda unutkanlık görülmesinin sebebide budur. Aynı şekilde DHT baskılamak vücutta serotonin ve dopamin seviyelerini düşürmektedir.

Redditte bir doktor yazmıştı bunu finasteridin yan etkisi er yada geç ortaya çıkar :) DHT hormonunu baskilamak bana akıllıca gelmiyor.

sade_americano

• Sr. Member
« Yanıtla #5 : 22 Şubat 2020, 15:13:45 »
Aldım ama korkudan kullanamıyorum 😂 sizce ne yapsam

Execuvite

• Hero Member
« Yanıtla #6 : 22 Şubat 2020, 15:42:18 »

Ateşle bir taneden bir şey olmaz  :-*

sduzce

• Sr. Member
« Yanıtla #7 : 22 Şubat 2020, 16:01:52 »

4 e bölerek kullan bence

pakito

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 22 Şubat 2020, 16:11:50 »
Bazı arkadaşlar 1 ay kullanırım bırakırım falan diyorda bu ilacı düzenli şekilde hergün nerdeyse 6 ay kullanacaksınki saçları toparlasın öyle 1-2 ayla birşey elde edilmiyor malesef.. 2. Aydan sonra zaten koyulaşmayı birşeyler oluyor sanki güçleniyor saçlarım demeye başlıyorsunuz..

Trevor

• Hero Member
« Yanıtla #9 : 22 Şubat 2020, 17:00:57 »
herkeste finasterid fayda edecek diye bir şey yok daha çok orta tepe ve vertekste yoğun minyatürleşmiş saçı olanlar genelde en güzel sonuçları alıyor gerisi belki saçlarını korumak amaçlı olabilir.

sade_americano

• Sr. Member
« Yanıtla #10 : 23 Şubat 2020, 01:09:42 »
kalici yan etki yapabiliyor diye okudum ve ondan tirstim acikcasi... forumda basina gelen var mi?

Zeweny

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #11 : 15 Mayıs 2023, 21:55:17 »
benim de kafam karışık finasteride hakkında

duck

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #12 : 15 Mayıs 2023, 23:30:18 »
ateşleyin bir taneden bir şey olmaz  8)

explosen

• Hero Member
« Yanıtla #13 : 23 Mayıs 2023, 09:55:53 »
1 senedir kullanıyorum çoğu anlatılan psikolojik olan plesebo etkisimi ne olduğuna karar verdim  tek yaptığı şu cinsel istekte azalma ouyor ve dölde sıvılaşma (xpecia da yapıyor bunu )ama bu sertleşme,boşalamama vb ağır yanetkileri görmedim vs gibi bir sorun yapmadı veyahut
  • Yaşınız 33
  • Medikal Tedavi proscar 5/1 bir kötülüğünü görmedim bu konuda duruşum konudaki gibi https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=27709.0

Facebook Twitter Instagram