Kardeşim tekrardan merhaba
Söyleyeceklerime içerleme amacım seni kesinlik ile incitmek değil.O sebepten yumuşak ses tonu ile konuşuyorum.
Fotoğraf atıp,saçlarım ne zaman dökülecek demek yerine
Saç dökülme mekanizmasını iyice öğrenip kendince yorumlamaya çalışsan eminim çok daha başaralı olursun.
Tıp fakültesi öğrencisisin ve eminim ki bu forumda bir çok kişiden bu konuda daha entellektüel ve donanımlı olmaya yatkınsın.
Elinin altında koca bir fakülte var,
https://www.intechopen.com/books/hair-and-scalp-disorders/androgenic-alopecia-cross-talk-between-cell-signal-transduction-pathways#B45Saç dökülmesi biokimyası ile ilgili güzel bir araştırma linki
Üzerine düşüp,araştırıp kendince yaptığın çıkarımları bizimle paylaşıp bizi aydınlatabilirsin.
Genetik faktörleri epigenetik faktörler ile nasıl tersine çevirebiliriz hakkındaki fikirlerini bize sunabilirsin.
Androjenler,sitoksinler,ıl6,cox,pgd2,dkk2-3-4,ar,bmp2,wnt daha neler neler...
Burdaki lügatlar tıbbi terimler hep. Kel123 ne anlar bunu ileride yorumlayabilecek kapasitede olacak olan sensin.
Ayriyetten genetik saç dökülmesine sebep olan bir diğer faktör fibrozis,kalsifikasyon ve inflamasyon sebeplerini de araştırıp,
kendince yorumlayıp hipotezler üretebilirsin ki benim gibi cahil sabilere ve ülkeye insanlığa faydan bile olabilir.
Tıp fakültesinde okuyorsun amacın bilim insanı olmak olmalı senin.
Sonra ne oluyor ay 29 para 30 bilim adına en ufak bir gayeleri olmayan insanlar Doktor oluyorlar Dermatoloğa gidiyoruz minoxil reçete edip başından savıyor,başka bir şikayette acile gidiyoruz gereksiz antibiyotik reçete edip postalıyolar bizi.(seni tenzih ediyorum)
Yaşın genç biliyorum kolay değil,
Eğlenmene bak,o kadarcık açılma olgunluk bile katar önemli değil.
Saçlarının formu da güzel.👍🏻